سرویس: استان کرمانشاه کد خبر: 402065 13:30 - 1399/08/25

تخمه آفتابگردان سنقری چشم انتظار احداث کارخانه فرآوری محصول

مرصاد نیوز: تخمه آفتابگردان سنقر به عنوان یکی از شاخص ترین محصولات کشاورزی این شهرستان نیازمند تاسیس کارخانه فرآوری این محصول است.

تخمه آفتابگردان سنقری چشم انتظار احداث کارخانه فرآوری محصول

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد از سنقر،  تخمه آفتابگردان علاوه بر مصرف مغز تخمه آن بصورت تازه و خشک، از روغن آن بصورت مایع برای پخت و پز و کره آن به دو صورت مارگارین و کره تخمه آفتابگردان استفاده می شود.

تخمه آفتابگردان یک میان وعده مغذی و خوشمزه است؛ دانه آفتابگردان را می توان خام یا بو داده مصرف کرد و از ویژگی های آن وجود سطح بالایی از پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی و ویتامین ها است.

شهرستان سنقر در استان کرمانشاه یکی از نقاطی است که آفتابگردان به صورت گسترده در‌آن کشت می شود به صورتی که تخمه را با نام سنقر می شناسند. در این میان متاسفانه طی سالیان گذشته به دلیل عدم وجود صنایع فرآوری و بسته بندی، صنعت تخمه سنقری در معرض شکستن قرار گرفته بود که با احداث کارخانه فرآوری و بسته‌بندی این محصول مرغوب در مسیر شکفتن قرار خواهد گرفت.

احداث یک واحد فرآوری تخمه آفتابگردان

حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد اظهار داشت: یک واحد تولیدی در خصوص فرآوری های تخمه آفتابگردان سنقروکلیایی در شهرک صنعتی سنقر احداث شده است.

نماینده مردم شهرستان سنقروکلیایی افزود: کارهای احداث سوله انجام شده است و در حال حاضر تکمیل ادوات لازم برای خط تولید و فرآوری تخمه سنقری در دستور کار قرار دارد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در مجموعه فرآوری تخمه سنقری تولید سه هزار تن تخمه با طعم های مختلف ان شاءالله در دستور کار قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه میانگین تولید سالیانه تخمه در شهرستان سنقروکلیایی حدود شش هزار تن است، افزود: اگر بیش از ۲ هزار تن در سال بتوانیم فرآوری مورد نظر را انجام دهیم به نظرم ظرفیت احداث واحدهای بعدی را هم تضمین کرده ایم.

حجت الاسلام حسینی کیا ابراز داشت: این اقدام بسیار ارزنده توسط افرادی با تخصص و تبحر در بخش خصوصی انجام شده است و امیدواریم که برند نامی تخمه سنقری بتواند سنقر را نه تنها به ایران اسلامی بلکه دنیا معرفی کند.

تولید سالانه ۶۵۰۰ تن محصول آفتابگردان آجیلی در سنقروکلیایی

عبدالله خسروی در این خصوص در گفتگو با  شبکه اطلاع رسانی مرصاد اظهار داشت: آفتابگردان به عنوان برند زراعی شهرستان سنقر کلیایی نقش مهمی در تأمین تخمه آجیلی آفتابگردان استان دارد.

وی بیان داشت: شهرستان سنقروکلیایی به واسطه شرایط اقلیمی خاصی که دارد یکی از مراکز تولید تخمه آفتابگردان با کیفیت بالا و خوش خوراک است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنقروکلیایی ادامه داد: این محصول در اوایل فصل بهار کاشت و در اوایل فصل پاییز برداشت می شود و تمام عملیات کاشت و برداشت توسط ادوات مکانیزه انجام می شود.

وی خاطر نشان کرد: محصول تخمه آجیلی سنقر از دیرباز در سنقروکلیایی به عنوان برند شناخته شده است و سطح زیر کشت این محصول در سال های اخیر و نیز امسال ۲۸۰۰ هکتار است.

 

خسروی افزود: میانگین عملکرد این محصول در طی ۵ سال گذشته حدود ۲۳۰۰ کیلو در هکتار است و سالانه تقریباً ۶۵۰۰ تن محصول آفتابگردان آجیلی در شهرستان سنقروکلیایی تولید می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنقروکلیایی با اشاره به احداث کارخانه بسته بندی تخمه در سنقر افزود: کارخانه بسته بندی آفتابگردان آجیلی با ظرفیت تولید ۳ هزار تن در سال نزدیک ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی در پایان بیان کرد: کارخانه بسته بندی تخمه آفتابگردان به امید خدا تا پایان سال‌جاری به بهره‌برداری خواهد رسید و نیمی از محصول شهرستان سنقروکلیایی را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.

به گزارش مرصاد، بدون شک احداث کارخانه بسته بندی تخمه آفتابگردان علاوه بر تاثیرگذاری بر افزایش کشت این محصول می تواند کمک قابل توجهی به میزان اشتغال داشته باشد و از طرف دیگر قدمی در راستای تحقق شعار سال بردارد.

whatsapp
telegram
Facebook
Twitter
Email
کپی کردن لینک

پربازدیدترین ها