به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در نشست مجازی با عنوان "آیت الله مصباح" عمار انقلاب در حوزه روشنگری و بصیرت افزایی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) گفت: همانطور که این امام همام فرمودند وقتی عالمی از دنیا می رود ضربهای به پیکره اسلام وارد می شود که هیچ چیز نمی تواند آن را جبران کند به خصوص عالم و اندیشمندی که در مسیر انقلاب و ولایت گام برداشته باشد.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت رحلت عالم ربانی آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: اگر بخواهیم در وصف این عالم ربانی صحبتی داشته باشیم باید اول بدانیم جایگاه یک عالم کجاست.
وی خاطرنشان کرد: در روایات آمده است "مِدادُ الْعُلَماءِ افْضَلُ مِنْ دِماءِ الشُّهَداء" یعنی قلم علما و اندیشمندان از خون شهیدان بالاتر است و نشان از این دارد که شهدا در مکتب علما درس ایثار و شهادت را می آموزند.
حجت الاسلام حسینی کیا افزود: این اندیشمندان و علما هستند که سنگرهای اعتقادی جامعه را حفظ می کنند و مردم را به سویی میبرند که در مسیر اسلام، انقلاب و ولایت گام بردارند.
وی بیان داشت: با نگاهی به تاریخ، علما و اندیشمندانی را می بینیم که برای استحکام اندیشههای اسلامی حاضر شدند سختیها و شکنجه های فراوانی را متحمل شوند اما از اعتقادات خود دست نکشیدند.
وی گفت: مسیر علما ادامه مسیر انبیا الهی است، همانطور که انبیا برای اثبات حقانیت و وحدانیت خداوند سختیها را تحمل کردند علما نیز وقتی در مسیر اسلام و انقلاب گام برداشتند تا آخر ایستادند و دفاع کردند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: مرور سرگذشت برخی از انقلابیون نشان میدهد که در زندان چه بلاهایی بر سر آنها آمده است و هیچ گاه از مسیر شان برنگشتند چرا که هدفشان الهی و نگاهشان مجاهدت بود و منتظر تعریف و تمجید کسی نبودند.
وی ادامه داد: یکی از این اندیشمندان بزرگ و متفکری که در این مسیر گام برداشته است آیت الله مصباح یزدی بود که در دوران خفقان رژیم طاغوت نشریه بعثت و پس از آن نشریه انتقام را منتشر کرد.
حجت الاسلام حسینی کیا گفت: این نشریه برای ساواک بسیار مهم بود و همواره به دنبال این بودند که چه کسی آن را تهیه و منتشر کرده است اما هرگز نتوانستند ایشان را پیدا کنند و شاید جزو نکات مغفولی در تاریخ ماند که چه کسی نشریه انتقام را مدیریت و توزیع میکرد.
وی خاطر نشان کرد: وقتی بحث انجمن های ایالتی و ولایتی و کاپیتولاسیون به میان آمد آیتالله مصباح تلاش فراوانی بر علیه دستگاه جور در آن زمان داشت.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: وقتی امام(ره) را به زندان قیطریه بردند ایشان نامه ای به امام مینویسد که این مسیری که انتخاب کردید مسیر خوبی است و دنباله روهای شما در این مسیر خواهند ماند.
وی تصریح کرد:در خصوص شخصیت علمی آیتالله مصباح همین بس که ایشان در سن ۲۷ سالگی به مقام اجتهاد رسید و در نزد مرحوم محقق رشتی دروسی مثل فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و دروسی را به زبان فرانسه فرا گرفت.
حجت الاسلام حسینی کیا اذعان داشت: ما دیدیم و شنیدیم که رهبر انقلاب فرمود آیت الله مصباح یزدی خلاء علامه طباطبایی و مطهری را پر کرد و او یک اسلامشناس فقیه و صاحبنظر در مسائل اساسی اسلام است.
وی همچنین بیان داشت: آیت الله مشکینی نیز در وصف این عالم بزرگ گفت باید هزاران نفر به حوزههای علمی بیایند و میلیاردها تومان از اموال بیت المال و سهم امام هزینه شود تا یک آیت الله مصباح تحویل جامعه داده شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب وقتی احساس کرد نسبت به کتب اسلامی در دانشگاهها ضعف وجود دارد دفتر همکاری حوزه و دانشگاه را تاسیس کرد و گاهی ۱۳ تا ۱۶ ساعت در این دفتر کار می کرد.
حجت الاسلام حسینی کیا اظهار داشت: از ایشان ۱۲۰ مجلد کتاب به یادگار مانده است و بسیاری از محققین در محضر این استاد بزرگوار کسب فیض کرده اند.
وی گفت: ایشان شخصیتی بود که زبانش با قلمش تفاوت نداشت و کتابها و تالیفات این عالم جلیل القدر به اندازهای جامع و کامل بود که محققین اذعان داشتند نیاز به هیچ ویرایشی ندارند.
به گفته این مسئول درجه اجتهاد و علمی، تسلط بر حوزههای مختلف فقه، اصول و فلسفه از شاخصهای مهمی است که میتوان نسبت به شخصیت آیتالله مصباح آنها را برشمرد.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه افزود: آیت الله مصباح از شاگردان آیت الله بهجت بود که اخلاص را از این مرد بزرگ و دیگر اساتیدی همچون امام عظیم الشأن آموخت و ایشان به قدری مخلص بود که بسیاری از کارهایی را که انجام میداد حاضر به بیان آنها نبود.
حجت الاسلام حسینی کیا بیان داشت: گاهی اوقات توهینها را به جان می خرید و بر زبان نمیآورد، انسان وقتی کنار این بزرگواران می نشست خدا را به یاد میآورد. تواضع، اخلاص و فروتنی او به قدری بود که خود را همیشه در درجه پایینتری از هم صحبتش می دید.
وی خاطر نشان کرد: آیتالله مصباح مسئولیت موسسه "در راه حق" را برعهده گرفت و سکاندار این مجموعه شد و پس از مدتی برای ارتقاء علمی طلاب بنیاد "باقرالعلوم" را تاسیس کرد و طلابی که دوره عمومی را در موسسه "در راه حق" میگذراندند جهت تکمیل معلومات در بنیاد "باقرالعلوم" مشغول تحصیل می شدند.
حجت الاسلام حسینی کیا افزود: در این بنیاد برای نظام اسلامی کادرسازی شد و اهمیت این مکان به حدی بود که امام و رهبر انقلاب از آن حمایت کردند و حتی رهبر انقلاب دستور توسعه آن را صادر کرد، بر این اساس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) توسط آیتالله مصباح بنیان نهاده شد.
وی گفت: موسسه ای که امروز چند هزار دانشجو و فارغ التحصیل دارد که تحصیل کردگان آن در کسوت امامت جمعه، ولی فقیه در نهادهای نظامی و انتظامی، اساتید دانشگاه و... مشغول فعالیت هستند.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه اظهار داشت: اخلاص مرحوم علامه مصباح یزدی بُرد این موسسه را چند برابر کرده است، موسسه ای که تمام مراکز علمی در ولایت مداری آن را سرآمد خود میدانند و همانطور که دیدیم در فتنه ۸۸ از نادرترین موسسات علمی بود که در مقابل فتنه محکم ایستاد.
وی از خدمات شایسته آیت الله یزدی در طرح ولایت سخن گفت و افزود: ایشان با آموزش های ارزشمندی که در این طرح داشت توانست جوانان را در مقابل شبهاتی که آنها را بمباران فرهنگی می کرد، مصون کند و بحمدالله این دوره امروز هم تداوم دارد و به مدارس و دیگر آموزشگاه ها کشیده شده است.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: برای روشنگری و پاسخگویی به شبهاتی که در دوران ۲ خرداد دامنگیر مردم شده بود از جمله اینکه قصاص، سنگسار و ... خشونت است یا نه، چندین جلسه در صدا و سیما مناظره کرد
وی نهراسیدن از بیان اندیشه های نظام سیاسی اسلام را از دیگر خصوصیات این شخصیت ارزشمند دانست و گفت: ایشان محکم می ایستاد و اندیشههای اسلامی را بیان میکرد و در این راستا مصلحت اندیشی نداشت و بنابر آیات قرآن محکم ایستادگی می کرد و سوالات را پاسخ می داد.
حجت الاسلام حسینی کیا اظهار داشت: هرگز به خاطر توهین ها و تهمت ها میدان را ترک نمی کرد و در هر شرایطی حرف اسلام را بیان می کرد و معتقد بود که بنیان شیاطین بر هم میریزد.
وی ادامه داد: افزایش سن ایشان باعث نشد که با جامعه علمی قطع ارتباط کند بلکه این ارتباط را همواره حفظ می کرد.
این نماینده مردم در مجلس گفت: آیتالله مصباح نهایت تلاش خود را داشت تا آنچه را که در مباحث علمی اندوخته بود به نسل جوان منتقل کند.
وی افزود: نکتهای که شاید آیت الله مصباح را از دیگران ممتاز میکند ولایتمداری، سینه چاکی و میدانداری او برای ولایت بود، در دورانی که بسیاری بنابه مصلحت سکوت کرده بودند اما او به میدان آمد و اندیشه های ولایی را درست بیان کرد و در این خصوص محکم ایستاد و نامهربانی ها را تحمل کرد.
وی خاطر نشان کرد: احترام بسیاری برای اندیشمندان ولایی قائل بود و حقیقتا اگر بخواهیم در رثای آیتالله مصباح یزدی کلامی بگوییم زبان قاصر است.
وی تاکید کرد: امروز روزی است که باید تلاش کنیم چرا که غرب زده ها دنبال این هستند که نگذارند کشور به سرانجام خوبی برسد تمام کسانی که در این حوزه اظهار نظر میکنند عموما غرب گرا و تحصیل کرده غرب هستند.
حجت الاسلام حسینی کیا بیان داشت: باید تلاش کنیم و به اینمنظور مدلهای اسلامی را طراحی کنیم تا کشور روی آرامش را ببیند و به این طریق به مردم خدمت کنیم و طعم شیرین مباحث اسلامی را به مردم بچشانیم.
وی افزود: باید از آیت الله مصباح یزدی درس بگیریم و پای ارزشها و انقلاب بمانیم و در این مسیر از هیچ چیز نهراسیم.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه اظهار داشت: اندیشه های این مردان بزرگ اندیشههای گرانسنگی است که برای ما چراغ راه هستند و همیشه ماندگار خواهند بود اگرچه خودشان نیستند اما کتاب و اندیشههای آنها باقی است.
وی گفت: باید تلاش کنیم در این مسیر سرباز خوبی برای اسلام، نظام، ولایت و رهبری باشیم چرا که اگر رهبری نبود این کشور تا الان مورد هجمههای جدی قرار میگرفت، وجود مقام معظم رهبری که سکاندار این نظام است توانست کشور را از خطر ها و تهدیدها نجات دهد.
حجت الاسلام حسینی کیا با بیان اینکه آینده روشنی در انتظار کشور ماست گفت: حواسمان باشد انقلاب حاصل مجاهدت های عالمان و خون شهیدان و زحمات بزرگان دین است لذا باید از آن مراقبت کنیم.
