رئیس مرکز ملی اقلیم عنوان کرد:
اجتناب کشاورزان از کشت حداکثری در اراضی
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: با توجه به پیشبینی بارش در ماههای آتی به کشاورزان توصیه میشود که از حداکثر کشت در اراضی آبی و دیم اجتناب کنند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ احد وظیفه اظهار داشت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی ۲۲ میلیمتر بارش دریافت کردیم، در حالی که به طور متوسط باید ۳۰ میلیمتر بارش داشتیم که این امر بیانگر کاهش ۲۶ درصدی بارش نسبت به دوره نرمال است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی عنوان کرد: از ابتدای سال زراعی استانهای ایلام، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، اردبیل، مرکزی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشترین بیهنجاری بارش نسبت به دوره نرمال دارند و تنها استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی، سواحل شمالی وضعیت مطلوب است.
وظیفه با بیان اینکه بهطور متوسط دما از ابتدای سال زراعی ۱/ ۸ درجه دما بالاتر از نرمال است، افزود: بیشترین ناهنجاری در استانهای جنوب و جنوب شرق بوده و سواحل شمالی است به طوری که دما در استانهای جنوب شرق بیش از ۳/ ۵ درجه گرمتر از نرمال بود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی درباره آینده بارشها بیان کرد: بر اساس مدلهای اقلیمی برای ماههای آینده بارشها کمتر از نرمال است و احتمال اینکه پرآبی یا ترسالی داشته باشیم، ضعیف است به طوری که در حوزه غرب و جنوب غرب احتمال کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصد بارشها وجود دارد.
وی با بیان اینکه کمابیش ۲ ماهه اول زمستان اکثر استانها به کم بارشی گرایش دارند، افزود: از نظر دمایی در نیمه جنوبی انتظار دمای بالاتر از نرمال و عرضهای شمالی در محدوده نرمال است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: با توجه به بارش باران در جنوب غرب به کشاورزان توصیه میشود که این هفته کشت را انجام دهند، اما بهدلیل کم بارشی توصیه میشود که مساحت سطح زیرکشت محدود شود چراکه به رغم عدم قطعیت، گرایش به کم بارشی است که با استمرار این کم بارشیها، در فصل بهار خسارتها تشدید میشود.
وظیفه با اشاره به هشدار ریسک کم بارشی در ماههای آتی تصریح کرد: توصیه جدی ما به کشاورزان این است که حداکثر کشت در اراضی آبی و دیم صورت نگیرد، هرچند توصیه جهاد کشاورزی برآن است که کشت با روشهای مدرن انجام شود تا بدلیل جلوگیری از شخم زدن، رطوبت خاک حفظ میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/