حالت تاریک
Logo
جمعه, 25 آبان 1403
گزارش؛

استعفای ظریف کامل‌کننده پازل فشار بر پزشکیان

استعفای ظریف کامل‌کننده پازل فشار بر پزشکیان

استعفای ظریف آن هم تنها چند ساعت پس از اعلام لیست وزرای پیشنهادی دولت آن هم در قالب نامه‌ای گلایه‌آمیز این شائبه را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که آیا این استعفا تکه پازل فشار بر مسعود پزشکیان است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سرانجام با گذشت حدود ۲ هفته از مراسم تحلیف رئیس جمهور چهاردهم، مسعود پزشکیان یکشنبه ۲۰ مرداد لیست وزرای پیشنهادی دولت را به هیأت‌رئیسه مجلس تقدیم کرد تا مطابق قانون روال بررسی صلاحیت همکاران رئیس‌جمهور منتخب در دولت و رای اعتماد به آن‌ها طی شود. 

لیست پیشنهادی اما با واکنش‌های مختلفی از سوی چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای مختلف مواجه شد. برخی چهره‌های رادیکال اصلاحات لب به اعتراض و شکایت از پزشکیان به خاطر نوع انتخابش گشوده و برخی وی را به پس گرفتن اسامی پیشنهادی توصیه کردند. 

کمتر از ۱۲ ساعت از انتشار لیست وزرای پیشنهادی اما انتشار خبر استعفای محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور در دولت چهاردهم در فضای مجازی خبرساز شد. 

نامه استعفای ظریف در حالی در رسانه‌ها منتشر شد که برخی آن را گلایه تلویحی وی از مسعود پزشکیان دانستند. 

ظریف در نامه خود نوشته بود: از ۱۹ وزیری که امروز معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، ۶ نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیته‌ها و یا شورای راهبری بودند. 

او دربخش دیگری از نامه استعفای خود این را هم گفته بود که از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از این‌که نتوانستم به شکل شایسته‌ای نظر کارشناسی کمیته‌ها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آن‌گونه که که وعده داده بودم به نتیجه برسانم، شرمنده‌ام. البته هنوز برخی معاونت‌های رئیس‌جمهور باقی مانده که امید است این کاستی کمی جبران شود.
 
حمله اصلاح طلبان رادیکال به کابینه پیشنهادی پزشکیان

واکنش‌ها به استعفای ناگهانی ظریف اما به سرعت در فضای رسانه‌ای منتشر شد. 

برخی رسانه‌ها اعلام کردند که استعفای ظریف از این مسئولیت در پی اعلام نظر منفی مراکز استعلامی برای مسئولیت وی در دولت بوده است با این حال اما وی با تنها چند ساعت پس از اعلام لیست وزرای پیشنهادی و با متنی سراسر گلایه‌آمیز از رئیس جمهور، استعفا داد تا شاید تکه پازل فشار بر رئیس جمهور در نحوه پیدمان کابینه را کامل کند. 

مسعود پزشکیان هم در دوران تبلیغات انتخاباتی و هم پس از آنکه به عنوان چهاردهمین رئیس جمهور منتخب ملت معرفی شد، بر تصمیم خود نسبت به تشکیل دولت وفاق ملی تاکید کرد، موضوعی که از همان ابتدا با مخالفت و واکنش‌های تند جریان رادیکال اصلاحات همراه شد. 

حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در یادداشتی خطاب به پزشکیان گفته بود: آقای نه از حسن روحانی قدرتمندتر است و نه اندازه او تجربه حاکمیتی دارد. بنابراین اطرافیان آقای پزشکیان باید بدانند که به هیچ وجه نباید اجازه دهند که با فرمانی حرکت شود که خدای ناکرده احزاب و گروه‌های حامی و پای کار ایشان در انتخابات، احساس کنند که نظرات و مطالبات‌شان نادیده انگاشته می‌شود. 

او این را هم گفته بود که درباره کابینه وفاق ملی هم باید گفت که کابینه فراجناحی فقط در دوره آقای هاشمی اتفاق افتاده، عرفاً و منطقاً کابینه آقای پزشکیان باید کابینه جناح پیروز باشد و کاملاً رأی‌دهندگانش را راضی و قانع کند. 

او در این یادداشت تلویحا تصمیم رئیس‌جمهور برای تشکیل دولت وفاق ملی را امری نشدنی دانست تا آرام آرام تنور اختلافات با رئیس‌جمهور منتخب روشن شود. 

جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در شبکه ایکس نوشت: در آستانه معرفی ⁧کابینه دولت چهاردهم⁩ به مجلس، اخبار نگران‌کننده‌ای درباره برخی اسامی به‌گوش می‌رسد. برخی از آن‌ها نه نسبتی با ⁧اصلاحات⁩ دارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند. برخی دیگر هم اساساً به ضدیت با هر تغییر و اصلاحی شهره هستند. اگر قرار بر ادامه سکانداری نظامیان و شبه‌نظامیان بر سیاست وعدم تغییر رویکردهای امنیتی نسبت به فعالان سیاسی داخل نظام بود، چه ضرورتی به برگزاری انتخابات و تحمیل این همه هزینه به کشور و بازی با روح و روان مردم و به‌ویژه جوانان بود؟ 

محمدعلی ابطحی، نیز در صفحه شخصی خود نوشت: کاش دکتر پزشکیان خودش و یا همکارانش دلایل انتخاب وزرا را -به خصوص آن‌ها که هضمش برای هوادارانش سخت است- در این فضای پرالتهاب سیاسی توضیح می‌داد. حتی کسانی از نزدیکانش و حتی به طور غیر رسمی. رئیس جمهور به زبان گویا در این روزها بیشتر از هر وقتی نیاز دارد. حد اقل آن‌ها که منصوب شده‌اند این کار را بکنند. 
مصادره استعفای ظریف به نفع سهم خواهی‌های اصلاحات

حالا اما استعفای ظریف آن هم تنها چند ساعت پس از اعلام لیست وزرای پیشنهادی دولت آن هم در قالب نامه‌ای گلایه‌آمیز این شائبه را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که آیا تمام این اقدامات تکه‌های یک پازل هستند که با هدف اعمال فشار بر رئیس جمهور در گام نخست و پس از آن برای امتیاز گیری از حاکمیت در حال شکل گیری است یا نه. 

البته ظریف یک روز پس از نامه استعفای خود در نامه‌ای دیگر دلیل استعفایش را بازگشت به دانشگاه عنوان کرد و گفت که همچنان با تمام توان از دانشگاه ‎برای ایران در خدمت مسعود پزشکیان خواهم بود، اما جریان رسانه‌ای اصلاحات استعفای ظریف را به بهترین شکل به نفع سهم خواهی پدرخوانده‌های این جریان مصادره کرد.

منبع: راه دانا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از