حالت تاریک
Logo
پنج‌شنبه, 24 آبان 1403
اقدامات مقطعی مسئولان کرمانشاه گره‌گشا نیست
جولان معتادان متجاهر در کلانشهر کرمانشاه؛

اقدامات مقطعی مسئولان کرمانشاه گره‌گشا نیست

پدیده معتادان متجاهر به یکی از موضوعات مهم در حوزه آسیب‌های اجتماعی و مطالبه عمومی مردم استان کرمانشاه تبدیل شده موضوعی که نیازمند عزم مسئولان برای ریشه‌کنی این پدیده شوم است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اعتیاد به انواع مخدر یکی از پدیده‌های شوم اجتماعی است که طی سال‌های اخیر بسیاری از خانواده‌ها را با مشکلاتی مواجه کرده و همه رده‌های سنی در خطر گرفتارشدن آن هستند.

اعتیاد به مواد مخدر به اندازه‌ای خطرناک است که می‌تواند زندگی یک فرد را چنان تحت تأثیر قرار دهد که منجر به آسیب برای همه افراد جامعه شود و سرنوشت ناگواری را برای فرد معتاد رقم بزند اما در این بین پیشگیری از اعتیاد نقش مهم و به‌سزایی دارد.

متأسفانه استان کرمانشاه در سال اخیر با وضعیت نامطلوبی در حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد روبه‌رو است و جمعیت معتادان متجاهر آن روز به روز در حال افزایش است، زنگ خطری که مسئولان باید به آن توجه بیشتری داشته باشند زیرا کاهش سن اعتیاد و افزایش تعداد افراد مصرف‌کننده می‌تواند این معظل شوم اجتماعی را تشدید کند.

اما یکی از مطالبات مردم استان کرمانشاه از مسئولان و مدیران ارشد استان جمع‌آوری معتادان متجاهر در معابر و خیابان‌های کرمانشاه است زیرا علاوه بر اینکه چهره زشتی را از استان قهرمان و مقاوم کرمانشاه به نمایش می‌گذارد احساس امنیت آرامش را نیز از مردم سلب کرده و سبب ناهنجاری در جامعه می‌شود.

سردار حاجیان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با هشدار به مسئولان و متولیان امر گفت آژیر خطر آسیب‌های اجتماعی در استان کرمانشاه به صدا درآمده و نبض کرمانشاه در حوزه اعتیاد خوب نمی‌زند که اميدواریم نهادهای مسئول نظير استانداری، بهزيستی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با فراهم کردن زيرساخت‌های لازم امکان جمع‌آوری اين افراد را فراهم کنند.

در سفرهای احمد وحیدی وزیر سابق کشور به استان کرمانشاه موضوع آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد و معتادان متجاهر مورد بررسی قرار گرفت اما انجام اقدامات گذرا و تخصیص اعتبار مقطعی نتوانست دردی از مشکلات مردم این استان را رفع کند بلکه با گذشت زمان مشکلات دیگری گریبان‌گیر مردمان این دیار شد.

در سال‌های اخیر مسئولان برنامه‌های مختلفی را برای پیشگیری و مبارزه با اعتیاد را به مرحله اجرا رسانده‌اند اما به دلیل نبود برنامه بلندمدت و منظم شاهد بهبودی وضعیت در استان کرمانشاه نیستیم.

 

ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان باید افزایش یابد

محمدرضا آمویی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: متأسفانه ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان متجاهر متناسب با نیاز استان نیست و شاهد حضور این افراد در خیابان‌ها و معابر شهر کرمانشاه هستیم.

فرماندار کرمانشاه با اشاره به ضرورت افزایش ظرفیت کمپ‌های ماده ۱۶ بهزیستی، افزود: برای ساماندهی وضعیت موجود باید زیرساخت‌ها را برای نگهداری ۴ هزار معتاد متجاهر فراهم کنیم که این اقدام نیازمند اعتبار ویژه بوده و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در حال رایزنی برای جذب اعتبار است.

آمویی تصريح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور و شورای هماهنگی مبارزه با مواد در. استان‌ها وظیفه پیشگیری و مقابله با اعتیاد و همچنین ساماندهی معتادان را بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه بودجه آسیب‌های اجتماعی در استان کرمانشاه محدود است، بیان کرد: برای جمع‌آوری معتادان متجاهر به عنوان یکی از مطالبات عمومی و به حق مردم کرمانشاه نیازمند اعتبارات ویژه هستیم که مسئولان باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

فرماندار کرمانشاه با اشاره به پیشنهاد استانداری کرمانشاه برای راه‌اندازی مرکز نگهداری و اشتغال معتادان در کنگاور، خاطرنشان کرد: مکاتباتی از سوی استانداری کرمانشاه با مسئولان کشوری انجام گرفته که منتظر اتخاذ تصمیمات لازم برای حل این موضوع هستیم.

 

خانواده بهترین مکان برای پیشگیری از اعتیاد 

مسعود پایدار در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: متأسفانه در سال‌های اخیر سن اعتیاد کاهش یافته که این امر می‌توان زنگ خطری برای جامعه باشد زیرا فرزندان آینده‌سازان این کشور هستند.

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان کرمانشاه گفت: خانواده‌ها باید از گ نقش نظارتی و آگاهی‌بخشی خود بیشتر استفاده کنند زیرا نوجوانان و جوانان در معرض آسیب اعتیاد به انواع مواد مخدر قرار دارند.

پایدار با بیان اینکه خانواده‌ بهترین مکان برای آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد است، تصریح کرد: نوجوانان و جوانان به دلیل شرایط سنی خواستار تجربه‌های مختلف هستند اما اعتیاد می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری را برای افراد به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی استان کرمانشاه سهی کرده با شناسایی محلات پر خطر و افراد آسیب‌پذیر نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به افراد اقدام کند تا بتواند با بهره‌گیری از این شیوه به پیشگیری از اعتیاد در جامعه کند.

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید با همکاری آموزش و پرورش سعی داریم تا با اجرای کارگاه‌های مختلف در مدارس نوجوانان و جوانان را نسبت به عواقب رفتارهای پر خطر آگاه و آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد را در دستور کار قرار دهیم.

پایدار تأکید کرد: متأسفانه نوجوانان و جوانان به دلیل عدم توانایی «نَه گفتن» بیشتر از سایر گروه‌های سنی در معرض آسیب اعتیاد و سایر آسیب‌های اجتماعی قرار دارند و باید این رفتار را به نسل جوان آموزش دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با توجه به اهمیت پیشگیری از اعتیاد و افزایش جمعیت معتادان متجاهر مسئولان و مدیران ارشد استان کرمانشاه باید به صورت ویژه برای حل این موضوع مهم اجرای اقدامات جدی و برنامه‌ریزی شده را در دستور کار قرار دهند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از