حالت تاریک
یکشنبه, 07 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بی‌هویتی جوانان ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی‌
استاد حوزه علمیه اسلام‌آبادغرب مطرح کرد:

بی‌هویتی جوانان ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی‌

استاد حوزه علمیه اسلام‌آبادغرب گفت: شاید بخش اعظمی از مشکلات امروزی جامعه از رهاشدگی نسل جدید، بی‌هویتی جوانان، بحران نسل، مشکلات مالی، کم‌رنگ شدن عفاف و حجاب، تشدید معضل ازدواج جوانان و… ریشه در عدم رفت و آمد به مساجد و هم‌اندیشی با متولیان امر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس قنبری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ از خانواده به عنوان یک نهاد بنیادی نام برد و اظهار داشت: نقش تربیتی خانواده در شکل‌گیری شخصیت کودکان و نوجوانان مؤثر است؛ خداوند در آیه ۳۰ سوره نور دستوری را برای اینکه جامعه از نظر آرامش روانی در بالاترین سطح ممکن خود قرار گیرد، در حوزه حریم خانوادگی و حیای جامعه صادر کرده است. 

استاد حوزه علمیه اسلام‌آبادغرب افزود: حیا دارای آثار متفاوتی است به تحکیم خانواده و قوی شدن ارتباطات درون خانوادگی کمک می‌کند و هم فضای اجتماع را سالم نگه می‌دارد و از بسیاری از آسیب‌هایی که در فضاهای عمومی و اجتماعی به‌وجود می‌آید پیشگیری می‌کند که نتیجه‌عدم توجه به این ویژگی فطری انسان است که از جانب خداوند به انسان داده شده است. 

وی تصریح کرد: برای اینکه حیا را در فرزندانمان نهادینه کنیم باید از بدو تولد نکاتی را مورد توجه قرار دهیم؛ اول اینکه فرزندانمان خصوصاً دختران را با پوشش مناسبی رشد دهیم؛ نکته دیگر این است که خود والدین باید در حضور فرزندانشان پوشش مناسب داشته باشند. 

قنبری ادامه داد: سوم، برخی از آسیب‌ها از طریق ارتباط فرزندانمان با فضای مجازی به آن‌ها می‌رسد؛ اما نکته حائز اهمیت آن است که از ابتدا فرزندانمان را با مفاهیم الهی و آموزه‌های اسلامی مأنوس کنیم، افرادی که بیشتر در محیط مسجد حضور دارند از همان کودکی حیا در آن‌ها به وجود می‌آید و تقویت می‌شود و بالعکس اگر فرزندمان را به مجالسی ببریم که شئونات اسلامی در آن مراعات نمی‌شود اثرات خاص را روی فرزندمان خواهد گذاشت. 

استاد حوزه علمیه اسلام‌آبادغرب بیان داشت: شاید بخش اعظمی از مشکلات امروزی جامعه از رهاشدگی نسل جدید، بی‌هویتی جوانان، بحران نسل، مشکلات مالی، کم‌رنگ شدن عفاف و حجاب، تشدید معضل ازدواج جوانان و… ریشه درعدم رفت و آمد به مساجد و هم‌اندیشی با متولیان امر است. 

وی با بیان اینکه آرامش روانی جامعه در گرو همین قیدهایی است که باید رعایت کنیم، گفت: حضرت علی (ع) نیز می‌فرمایند: حیا و عفت سرآمد هر خوبی است؛ بی‌حیایی کلید بسیاری از گناهان دیگر است و وقتی حیا نباشد چشم‌چرانی فراوان است، امیال نفسانی و شیطانی در جامعه پدیدار و فضای جامعه مسموم می‌شود و آرامش روانی جامعه گرفته خواهد شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.