حالت تاریک
جمعه, 23 آبان 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
برخورد قاطع فساد را مهار می‌کند
ائمه جمعه استان کرمانشاه:

برخورد قاطع فساد را مهار می‌کند

ائمه جمعه استان کرمانشاه در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به مسائل فرهنگی، اجتماعی، زیست‌محیطی و سیاسی کشور، بر ضرورت تقوای الهی، مدیریت علمی، توجه به بحران آب، ترویج کتاب‌خوانی و مقابله با جنگ روانی دشمن تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ائمه جمعه استان کرمانشاه در نماز جمعه این هفته با هشدار نسبت به پیامدهای سوء مدیریت در حوزه آب، مصرف بی‌رویه منابع و تداوم روش‌های سنتی آبیاری، اعلام کردند: نجات کشور از بحران کم‌آبی، با تغییر الگوی مصرف، توسعه انرژی‌های پاک و عمل به توصیه‌های علمی و دینی امکان‌پذیر است.

تقوا ستون‌ جامعه امروز است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی ساداتی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان سرپل‌ذهاب با تأکید بر ضرورت تقوا و بازگشت به ارزش‌های الهی، فرهنگ کتاب‌خوانی را از مهم‌ترین نیازهای امروز جامعه دانست و کتاب را «مادر تمدن‌ها و عصاره دیرینه‌ترین ثروت‌های بشری» معرفی کرد و با یادآوری تأکیدات رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: کتاب غذای روح و یک تکلیف فرهنگی برای ملت اسلامی است. 

وی با اشاره به رحلت علامه طباطبایی و جایگاه برجسته او در فلسفه و تفسیر، افزود: سرچشمه کتاب‌خوانی در قرآن و سنت اهل‌بیت قرار دارد؛ همان‌گونه که نخستین فرمان وحی «اقرأ» آغاز شد و خداوند به قلم قسم یاد کرد.

امام جمعه شهرستان سرپل‌ذهاب یکی از مشکلات مهم فرهنگی شهرستان را نبود کتابخانه‌های مناسب پس از زلزله عنوان کرد و گفت: بسیاری از خانواده‌ها از وضعیت نامطلوب امکانات فرهنگی گلایه‌مندند.

به گفته وی، توسعه کتابخانه‌ها و فراهم‌کردن فضاهای استاندارد مطالعه باید جزو اولویت‌های مسئولان استانی و ملی باشد.

ساداتی بر اهمیت خانواده‌ها در قرار دادن کتاب در سبد خرید تأکید کرد و گفت: کتاب پس از نیازهای اساسی، باید در خانه‌ها حضور داشته باشد، زیرا نبود کتاب خسارت فرهنگی سنگینی بر جامعه تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به فرا رسیدن هفته بسیج، نقش بسیج را در پیشرفت کشور تعیین‌کننده دانست و بیان کرد: روحیه بسیجی در همه عرصه‌ها از دوران دفاع مقدس تا امروز، عامل عبور از چالش‌ها بوده است.

وی افزود: جامعه ما در شرایط کنونی نیازمند تقویت همین روحیه ایثار، جهاد و خدمت‌رسانی است و شهرستان سرپل‌ذهاب باید به سرمایه ارزشمند بسیجیان خود افتخار کند.

خودروسازان باید در مسیر اصلاح استانداردها گام بردارند

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد زارعی، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان اسلام‌آبادغرب با هشدار درباره پیامدهای گناهان انسانی بر محیط زیست، بحران خشکسالی را نتیجه مستقیم تخریب طبیعت و مصرف بی‌رویه منابع دانست و با استناد به آیات قرآن اظهار داشت: «فساد در خشکی و دریا» محصول رفتار بشر است؛ اسراف در آب، استفاده بی‌حد از سوخت‌های فسیلی و نابودی محیط‌زیست.

زارعی با تأکید بر تغییرات اقلیمی افزود: احداث صنایع پرمصرف در مناطق کم‌آب نمونه بارز سوء مدیریت است که اکنون سطح آب‌های زیرزمینی را به شدت کاهش داده است.

وی بیشترین هدررفت آب را مربوط به حوزه کشاورزی دانست و خواستار اصلاح الگوی مصرف، توسعه آبیاری نوین و توجه به انرژی‌های پاک شد.

به گفته زارعی ایران سرشار از ظرفیت‌های خورشیدی و بادی است و باید به جای سوخت‌های آلاینده به انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورد.

امام جمعه شهرستان اسلام‌آبادغرب گفت: از نظر شرع، هر آنچه جان انسان را تهدید کند حرام است، بی‌توجهی به کمربند ایمنی، سرعت غیرمجاز و ضعف ایمنی خودروهای داخلی از دلایل اصلی تلفات جاده‌ای است و خودروسازان باید در مسیر اصلاح و ارتقای استانداردها گام بردارند.

زارعی همچنین جایگاه نماز جمعه را تبیین کرد و گفت: امام جمعه مسئول اجرایی نیست اما باید حقایق را رصد و به مردم منتقل کند؛ تریبون نماز جمعه باید محل امیدآفرینی باشد نه ایجاد یأس.

وی با اشاره به خطبه‌های رهبر انقلاب، گفت امام جمعه باید در چارچوب حکمت، انصاف و نقد سازنده سخن بگوید و جامعه را در مسیر آگاهی و صبر یاری رساند.

شهادت نشانه شکست نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی رضائی، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان سنقر و کلیایی، سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی را یادآور شد و اظهار داشت: اساس تقوا یاد قیامت و مرگ است. 

وی به موضوع جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و تحلیل برخی فضای مجازی مبنی بر شکست ایران را رد کرد و گفت: شهادت نشانه شکست نیست؛ جنگ هزینه دارد و ایران با قدرت مستقل خود مقابل ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستاد.

وی با اشاره به پیام‌های حمایت‌آمیز رهبران مقاومت به رهبر انقلاب گفت: این ایستادگی نشان می‌دهد که ایران بدون اتکا به نیروهای مقاومت توان دفاع دارد.

رضائی همچنین دو گلوگاه مهم هرمز و باب‌المندب را از ظرفیت‌های راهبردی ایران دانست که باید از آن‌ها بهره بیشتری برد.

وی در ادامه با گرامیداشت روز کتاب و کتابخوانی مطالعه را نیاز روحی و عقلی انسان توصیف کرد و از جوانان خواست پیوند خود را با کتاب افزایش دهند.

اصلاح الگوهای مصرف آب ضروریست 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی آرمند، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان دالاهو با اشاره به آیات و روایات مرتبط با خشکسالی اظهار داشت: این متون الهی سرزنش مردم نیست بلکه بیانگر شرط‌های نزول رحمت الهی است؛ اگر جامعه به سوی خدا بازگردد، درهای برکات گشوده می‌شود.

وی سپس توضیح داد: بحران کم‌آبی مختص ایران نیست و تمام منطقه غرب آسیا را دربر گرفته است، اما راه نجات، مدیریت صحیح آب است.

آرمند اظهار داشت: حدود ۹۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و اگر الگوی مصرف اصلاح نشود بحران تشدید می‌شود.

وی بر لزوم جایگزینی روش‌های آبیاری سنتی با شیوه‌های نوین قطره‌ای، بارانی، احداث کانال‌های بتنی و لوله‌گذاری تأکید کرد و گفت: این اقدامات می‌تواند حجم عظیمی از هدررفت آب را کاهش دهد.

وی با انتقاد از مهارنشدن آب‌های سطحی شهرستان گفت: اگر روان‌آب‌ها مدیریت می‌شدند امروز با این مشکلات روبه‌رو نبودیم.

وی مجموعه‌ای از راهکارهای فنی، معنوی و مدیریتی را برای نجات آب برشمرد و افزود: علاوه بر مدیریت علمی، توبه و بازگشت به خدا نیز در رفع بلاها و نزول برکات اثرگذار است. 

روحیه بسیجی عامل موفقیت‌های انقلاب

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا خاص‌امیری، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان صحنه سه ضرورت اساسی جامعه را «کتاب‌خوانی، وحدت و تفکر بسیجی» عنوان کرد و با توصیه به تقوا اظهار داشت: کاهش سرانه مطالعه و رشد فضای مجازی جای کتاب را گرفته و این تهدید جدی فرهنگ عمومی است. 

وی با اشاره به روز کتابخانه و کتابدار از تلاش اندیشمندان بزرگی همچون علامه طباطبایی یاد کرد و گفت: مطالعه پایه رشد علمی و فکری است.

امام جمعه شهرستان صحنه پیشرفت‌های علمی کشور به‌ویژه در حوزه هسته‌ای را نشانه توانمندی جوانان ایرانی دانست و تأکید کرد: انرژی هسته‌ای در حوزه‌های پزشکی، کشاورزی و تأمین انرژی یک ضرورت آینده کشور است.

وی با گرامیداشت هفته بسیج، روحیه بسیجی را عامل موفقیت‌های بزرگ انقلاب دانست و گفت جبهه‌های مقاومت در منطقه از همین تفکر الهام گرفته‌اند.

وی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه، ایستادگی سپاه را سند قدرت ایران دانست و گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی فهمیدند که قدرت ایران قابل مهار نیست.

وی در تحلیل مسائل بین‌المللی گفت: شکست مکانیسم ماشه و حضور ایران در بریکس و شانگهای فرصت‌های مهم اقتصادی ایجاد کرده است.

خاص‌امیری در ادامه بحران آب را یکی از چالش‌های اصلی کشور معرفی کرد و خواستار برخورد با چاه‌های غیرمجاز و اصلاح مصرف شد.

وی همچنین وحدت بین شیعه و سنی را عامل مصونیت کشور دانست و گفت: نشست مشترک ائمه جمعه اهل سنت در صحنه نماد وحدت حقیقی است.

وقت را غنیمت بدانید

ماموستا ملا سید محمد محمدی، امام جمعه جوانرود، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با تأکید بر اینکه وقت و زمان بزرگ‌ترین سرمایه الهی در زندگی انسان است، گفت: اسلام لحظه‌ به لحظه عمر را نعمتی الهی می‌داند که باید با عبادت، تلاش، خدمت به مردم و برنامه‌ریزی صحیح غنیمت شمرده شود.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره زلزله آبان ۹۶، این حوادث را نشانه‌ای برای تذکر، عبرت و بازگشت به خداوند دانست و تأکید کرد: انسان با هوشیاری و توجه به هشدارهای الهی می‌تواند مسیر زندگی خود را اصلاح کند.

امام جمعه شهرستان جوانرود نمازگزاران را به تقوای الهی، دوری از گناه و بهره‌گیری درست از فرصت‌ها فراخواند و گفت موفقیت دنیوی و اخروی، در گرو استفاده صحیح از زمان و توجه به یاد خداست.

فاصله گرفتن از علم عامل تسلط دشمنان

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن دانیاری، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان گیلانغرب با دعوت به تقوا و یاد معاد، غفلت از آخرت را ریشه بسیاری از مفاسد دانست و با استناد به سخنان علامه طباطبایی اظهار داشت: بی‌اعتنایی به روز حساب انسان را به وادی گمراهی می‌کشاند.

وی تأکید کرد: کسب روزی حلال، صداقت و اخلاص مسیر سعادت دنیا و آخرت را هموار می‌کند.

دانیاری بر اهمیت علم در آموزه‌های اسلامی تأکید کرد و گفت: هر جا ملت از علم فاصله بگیرد دشمن بر او مسلط می‌شود و هرجا به علم تکیه کند پیروزی نصیبش خواهد شد.

امام جمعه شهرستان گیلانغرب تقابل امروز ایران با نظام سلطه را نبردی فکری و تمدنی دانست و رفتار آمریکا در موضوع تروریسم، حقوق بشر و جنگ را ریاکارانه توصیف کرد و گفت: قدرت علمی، دفاعی و معنوی ملت ایران مانع فشارهای دشمن شده است.

وی سپس به اهمیت دعا و تضرع اشاره کرد و گفت گناهان انسان گاهی موجب محرومیت از نعمت‌ها می‌شود و جامعه باید با استغفار و دعا زمینه نزول باران رحمت را فراهم کند.

دانیاری همچنین گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی را ضروری دانست و گفت شخصیت‌هایی چون علامه طباطبایی حاصل یک عمر مطالعه هستند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!