حالت تاریک
سه‌شنبه, 26 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
قابلیت افزایش ۲/۵ برابری ظرفیت مبادلات در کرمانشاه
استاندار کرمانشاه مطرح کرد:

قابلیت افزایش ۲/۵ برابری ظرفیت مبادلات در کرمانشاه

استاندار کرمانشاه با تأکید بر تقویت زیرساخت‌های مرزی، گفت: ظرفیت مبادلات تجاری استان تا ۲/۵ برابر قابل افزایش است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ منوچهر حبیبی عصر امروز دوشنبه در جلسه ساماندهی بازارچه‌های مرزی استان کرمانشاه، با اشاره به اهمیت موقعیت مرزی این استان در مبادلات تجاری با کشور عراق، بر لزوم توسعه زیرساخت‌ها در پایانه‌ها و بازارچه‌های مرزی تأکید کرد.

وی گفت: ان‌شاءالله با تدابیر مسئولان و تلاش‌هایی که در جریان است، شاهد اتفاقات خوبی در حوزه بازارچه‌های مرزی استان کرمانشاه خواهیم بود. سه بازارچه مرزی شامل سومار، شیخ‌صله و شوشمی مورد توافق دو کشور ایران و عراق قرار گرفته که البته هنوز از سوی دولت عراق رسماً اعلام نشده‌اند.

استاندار کرمانشاه افزود: بازارچه تیله‌کوه نیز با وجود داشتن ظرفیت‌های فراوان، هنوز به‌طور کامل فعال نشده و توسعه آن به تصمیمات آتی دولت بستگی دارد.

وی در ادامه با اشاره به افزایش چشمگیر مبادلات تجاری استان، گفت: حجم مبادلات تجاری استان در سال گذشته با رشد ۴۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ همراه بوده است که نشان از ظرفیت بالای مرزهای استان دارد.

حبیبی با بیان اینکه کرمانشاه دارای بیشترین تعداد پایانه و بازارچه مرزی با عراق است، تصریح کرد: استان کرمانشاه به‌دلیل موقعیت ژئواستراتژیک خود، توانایی جذب گردشگر، توسعه صادرات و حتی ترانزیت بین‌المللی را دارد و پیش‌بینی می‌شود حجم مبادلات تجاری آن تا ۲/۵ برابر در پنج سال آینده افزایش یابد؛ به‌شرط آنکه زیرساخت‌های لازم فراهم شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نیازهای فوری پایانه‌های مرزی گفت: ما در مرز پرویزخان به چهار دستگاه ایکس‌ری، در مرز خسروی به دو دستگاه و در مرزهای سومار و شیخ‌صله نیز هرکدام به یک دستگاه ایکس‌ری نیاز داریم. در حال حاضر، فقط یک دستگاه در منطقه فعال است، در حالی‌که طرف عراقی شرایط به مراتب بهتری دارد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به زیرساخت‌های جاده‌ای و توسعه پایانه‌ها خاطرنشان کرد: هم پایانه پرویزخان و هم پایانه خسروی باید مطابق با طرح‌های مصوب توسعه یابند؛ این توسعه شامل ایجاد پارکینگ‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر زیرساخت‌های مورد نیاز است.

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به وضعیت منطقه آزاد قصرشیرین گفت: طرح جامع منطقه آزاد قصرشیرین هنوز به تصویب نرسیده و این مسئله باعث شده اقدامات اجرایی جدی در این منطقه قابل انجام نباشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تجارت مرزی و کوله‌بری پرداخت و اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شده، آئین‌‌نامه تجارت مرزی ابلاغ شده است. ما پیشنهاد داده‌ایم که سهم استان کرمانشاه در تجارت مرزی از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند و نسبت سهم ملوانی و کوله‌بری نیز به ۵۰ _ ۵۰ تغییر یابد.

استاندار کرمانشاه همچنین در خصوص اعزام زائران به عتبات عالیات گفت: در جلسه‌ای با رئیس سازمان حج و زیارت پیشنهاد افزایش سهمیه کاروان‌های استان را داده‌ایم. مرزهای ما آمادگی کامل برای اعزام کاروان‌ها را دارند.

وی ضمن اشاره به ضرورت توسعه پارکینگ خودروهای شخصی به‌ویژه در ایام اربعین در مرزهای خسروی و سومار، از مسئولان ذی‌ربط خواست اختیارات قانونی لازم را برای استفاده از منابع درآمدی این حوزه در اختیار استان قرار دهند.

استاندار کرمانشاه در پایان گفت: با عنایت و همکاری وزارتخانه‌های مربوطه از جمله امور خارجه، راه و شهرسازی، حج و زیارت، صنعت، معدن و تجارت سایر دستگاه‌ها، امیدواریم گام‌های مؤثری برای توسعه مرزها و بازارچه‌های مرزی برداشته شود.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!