یک پزشک اپیدمیولوژی مطرح کرد:
سبک زندگی سالم مهمترین راه پیشگیری از هپاتیت
یک پزشک اپیدمیولوژی سبک زندگی سالم را مهمترین راه پیشگیری از بیماری هپاتیت دانست و گفت: شناسایی و مراقبت به هنگام افراد مبتلا مؤثرترین اقدام در کنترل بیماری و جلوگیری از عوارض کبدی و مرگ ناشی از آن برای بیماران است.
دکتر طاهره خزائی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: یکم تا هفتم آبانماه هفته اطلاعرسانی هپاتیت نامگذاری شده که فرصتی برای اطلاعرسانی، هماهنگی و همبستگی مردم و ارگانهای مرتبط برای حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ است.
پزشک اپیدمیولوژی تصریح کرد: هپاتیت بیماری است که باعث التهاب و در نتیجه اختلال در عملکرد یکی از مهمترین غدد داخلی بدن یعنی کبد میشود که در اثر عوامل مختلفی همچون ویروسها، داروها، مصرف الکل و سموم و فعال شدن غیرطبیعی سیستم ایمنی ایجاد میشود.
وی افزود: شایعترین نوع هپاتیت توسط ویروسهای هپاتیت نوع A، B، C و D ایجاد میشود که این عوامل از طریق تزریق مواد مخدر، انتقال خون، روابط جنسی پر خطر از مادر به جنین و نیز خوراکی منتقل میشود که از مهمترین علائم و نشانههای هپاتیت حاد میتوان به تب، تغییر رنگ پوست و چشم به زردی، پررنگی ادرار، بیرنگ شدن مدفوع، تهوع و استفراغ، بیاشتهایی، خارش بدن، خستگی و بیحالی اشاره کرد.
این پزشک اپیدمیولوژی سبک زندگی سالم را مهمترین راه پیشگیری از بیماری هپاتیت دانست و اظهار کرد: شناسایی و مراقبت به هنگام افراد مبتلا مؤثرترین اقدام در کنترل بیماری در جامعه و جلوگیری از عوارض کبدی و مرگ ناشی از آن برای بیماران است که با انجام واکسیناسیون هپاتیت B برای گروههای در معرض خطر و همچنین درمان مبتلایان به هپاتیت C گامی مؤثر در پیشگیری از انتقال این بیماری برداریم.
دکتر خزایی تصریح کرد: همه خدمات ارزیابی، تشخیصی و مراقبت مربوط به بیماران مبتلا به هپاتیت و اطرافیان در تماس با این بیماران در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه مشاوره بیماریهای رفتاری انجام میگیرد و افراد میتوانند با مراجعه به این مراکز ضمن کسب اطلاعات در این خصوص در صورت نیاز مورد بررسی قرار گیرند.
انتهای خبر/