حالت تاریک
دوشنبه, 22 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
ضرورت لحاظ تفاوت‌های بازار املاک در مالیات‌‌دهی
رئیس اتحادیه املاک کرمانشاه مطرح کرد:

ضرورت لحاظ تفاوت‌های بازار املاک در مالیات‌‌دهی

رئیس اتحادیه املاک کرمانشاه، با تأکید بر اتصال سامانه ثبت معاملات به سیستم مالیاتی، گفت: این اقدام می‌تواند شفافیت بازار املاک را افزایش داده و تخلفات مالیاتی را کاهش دهد.

یاسر ملکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ یکی از مهم‌ترین راهکارها برای حل مشکلات مالیاتی و قانونی در صنعت املاک را اتصال مستقیم سامانه ثبت معاملات به سامانه مالیاتی دانست و اظهار داشت: این اقدام می‌تواند به شفافیت بیشتر در معاملات و کاهش تخلفات مالیاتی کمک کند، این پیشنهاد گامی به‌سوی کاهش فساد و افزایش دقت در ثبت اطلاعات مالی است که می‌تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد کلی بازار املاک داشته باشد. 

رئیس اتحادیه املاک کرمانشاه افزود: در حال حاضر، سیستم مالیاتی کشور بر اساس پرینت‌های حساب بانکی افراد مالیات دریافت می‌کند، اما این روش مشکلات متعددی را به‌وجود آورده است، این روش ناعادلانه است و نمی‌تواند به‌درستی مبالغ مالیاتی را تعیین کند، زیرا بسیاری از تراکنش‌های بانکی ارتباطی با معاملات ملکی ندارند و به‌طور دقیق نمی‌توانند تصویر روشنی از وضعیت مالی افراد ارائه دهند. 

وی همچنین به چالش‌های اصلی سیستم مالیاتی کنونی اشاره کرد و تصریح کرد: تفاوت‌های موجود در بازار املاک استان‌ها و شهرستان‌ها، به عواملی چون بافت شهری، موقعیت جغرافیایی، جمعیت و سطح تقاضا بستگی دارد؛ این تفاوت‌ها می‌توانند تأثیرات قابل توجهی بر قیمت‌ها داشته باشند، به‌ویژه در مناطقی مانند کرمانشاه که به‌دلیل موقعیت خاص خود، نرخ رشد قیمت مسکن بالاتر از دیگر شهرهاست، این تفاوت‌ها باید در تعیین مالیات‌ها و سیاست‌های مالیاتی لحاظ شوند. 

ملکی همچنین به اقدامات اتحادیه مشاوران املاک برای کنترل بازار اشاره کرد و از برنامه‌های آن برای مقابله با دلالی و قیمت‌گذاری‌های غیرواقعی خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با عمومی شدن سامانه ثبت معاملات املاک، نظارت‌ها دقیق‌تر و از بروز کلاهبرداری‌ها و تخلفات جلوگیری شود، به‌ویژه که این اقدام به‌طور مستقیم به کاهش فعالیت‌های غیرمجاز در این حوزه منجر خواهد شد. 

رئیس اتحادیه املاک کرمانشاه نسبت به برخی چالش‌ها و نگرانی‌های احتمالی این سامانه هشدار داد و گفت: یکی از این نگرانی‌ها، سوءاستفاده افراد غیرمتخصص از سامانه‌های عمومی ثبت معاملات است، به‌ویژه زمانی که افراد بدون اطلاع مالک به اطلاعات او دسترسی پیدا کرده و اقدام به ثبت قرارداد کنند. 

وی عنوان کرد: با کاهش نقش مشاوران املاک با عمومی شدن این سامانه‌ها، ممکن است این امر به افزایش قراردادهای دستنویس و غیرقابل پیگیری منجر شود که نه‌تنها امنیت معاملات را کاهش می‌دهد، بلکه مشکلات حقوقی را ایجاد می‌کند. 

ملکی بیان کرد: اتصال سامانه ثبت معاملات به سامانه مالیاتی، نظارت دقیق‌تر بر نقل و انتقالات مالی، تفکیک تراکنش‌های تجاری از معاملات املاک و تقویت نقش مشاوران املاک در نظارت بر صحت معاملات از جمله راهکارهای پیشنهادی برای افزایش امنیت در معاملات است.

رئیس اتحادیه املاک کرمانشاه بر ضرورت محدود کردن دسترسی به سامانه‌ها به افراد متخصص و دارای مجوز تأکید کرد و گفت: در این راستا، ارائه آموزش‌های عمومی برای افزایش آگاهی از خطرات قراردادهای غیررسمی به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش تخلفات مطرح شد. 

وی اصلاح نظام مالیاتی و نظارتی در صنعت املاک را نیازمند همکاری میان دولت، اتحادیه مشاورین املاک و دستگاه‌های قضائی دانست و گفت: اگر سامانه‌های مالیاتی و ثبت معاملات به‌درستی یکپارچه شوند و نقش مشاوران املاک حفظ شود، می‌توان امیدوار بود که مشکلات موجود کاهش یابد و بازار املاک به سمتی شفاف‌تر و سالم‌تر حرکت کند. این اصلاحات، به‌ویژه در راستای شفاف‌سازی و کاهش فساد، می‌توانند به بهبود وضعیت بازار و افزایش اعتماد عمومی در معاملات املاک کمک کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.