حالت تاریک
شنبه, 16 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
قدرت نظامی کشور در جنگ‌های شناختی نمایان می‌شود
استاد دانشگاه مطرح کرد:

قدرت نظامی کشور در جنگ‌های شناختی نمایان می‌شود

استاد دانشگاه گفت: یکی از ابزارهای مهم در جنگ شناختی، رونمایی‌های نظامی است.

محمد فرخی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ درباره جنگ شناختی و تأثیر آن بر استراتژی‌های نظامی کشور، اظهار داشت: یکی از ابزارهای مهم در جنگ شناختی، رونمایی‌های نظامی هستند که به‌ویژه در حوزه‌های پدافندی و آفندی می‌توانند نقشی کلیدی ایفا کنند.

وی به رونمایی‌های نظامی اخیر اشاره کرد و افزود: این گونه رونمایی‌ها نه‌تنها قدرت نظامی کشور را به نمایش می‌گذارد، بلکه به‌طور غیرمستقیم، دشمن را در معرض شکست‌های شناختی و روانی قرار می‌دهد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در حقیقت، یک کشور برای پیش‌برد اهداف خود باید دو بال داشته باشد، بال اول حکمرانی و ظرفیت‌های مدیریتی است که از طریق آن قوانین تثبیت می‌شود و بال دوم، اقتدار و قدرت است که کشور باید بتواند آن را در عرصه‌های مختلف به نمایش بگذارد و اگر یک کشور نتواند از نظر شناختی اقتدار خود را به‌طور مؤثر به نمایش بگذارد، در واقع در دستیابی به اهداف خود با مشکل مواجه خواهد شد. 

این عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به فرمایشات حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه افزود: حضرت علی (ع) در یکی از حکمت‌ها بیان کرده‌اند که در جنگ‌ها، دشمنان به‌طور غیرمستقیم به خودشان ضربه می‌زنند و در جنگ‌های شناختی، ما می‌توانیم با استفاده از ابزارهای جنگی، دشمن را به اشتباهات خود سوق دهیم و از نقاط ضعف آن بهره‌برداری کنیم.

وی همچنین به اهمیت استفاده از بیانات حضرت علی (ع) در عملیات‌های نظامی اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) به‌ویژه در بحث جنگ‌ها و نبردها به اهمیت شناخت نقاط ضعف و قوت دشمن و به‌کارگیری استراتژی‌های مبتنی بر شناخت دقیق از دشمن تأکید داشتند، این رویکرد در جنگ‌های شناختی نیز کاربرد دارد و ما باید از این آموزه‌ها برای تحلیل و بهره‌برداری از اطلاعات و اخبار مربوط به دشمن استفاده کنیم.

فرخی در بخش دیگری از سخنان خود درباره رونمایی‌های نظامی گفت: یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این رونمایی‌ها ایجاد احساس دلهره در دل دشمنان است، ما نباید تمام دارایی‌های نظامی خود را به‌طور کامل فاش کنیم، بلکه باید تنها بخشی از آن‌ها را رونمایی کنیم تا دشمن فکر کند که توانایی‌های ما بسیار بیشتر از آنچه که نشان می‌دهیم، است که این استراتژی، علاوه بر اینکه اطلاعات دشمن را گمراه می‌کند، باعث کاهش فعالیت‌های جاسوسی و اظهارات تند آن‌ها در منطقه می‌شود.

وی در پایان با اشاره به شعار سال و سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: بیانات معظم‌له درباره ضرورت توجه به نهج‌البلاغه و استفاده از آن در تحلیل‌های نظامی، تأکید بر اهمیت استراتژی‌های جنگ شناختی و روانی در مقابله با تهدیدات است، بر اساس این دیدگاه‌ها، استفاده از فناوری‌های نوین در کنار حکمت‌های گذشته می‌تواند زمینه‌ساز موفقیت‌های بزرگی در برابر دشمنان باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!