حالت تاریک
شنبه, 21 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
مذاکره با آمریکا، تجربه‌ای پرهزینه و تکراری
تحلیل‌گر مسائل سیاسی مطرح کرد:

مذاکره با آمریکا، تجربه‌ای پرهزینه و تکراری

یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: با گذشت تنها چند روز از جنگ ۱۲ روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، برخی همچنان بر تکرار تجربه‌ پرهزینه مذاکره با آمریکا اصرار دارند؛ مسیری که بارها بی‌نتیجه و خسارت‌بار بوده است.

نصرالله شفیعی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: متأسفانه برخی از مدافعان مذاکره با آمریکا، نه‌تنها از تحولات اخیر و از جمله جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و ایالات متحده علیه ایران عزیز درس عبرت نگرفته‌اند، بلکه همچنان بر مواضع باطل و شکست‌خورده خود پافشاری می‌کنند.

وی افزود: این اصرار غیرمنطقی باعث شده است که حتی محاسبات برخی از مسئولان اجرایی نیز دچار آشفتگی شود و همچنان تمایل داشته باشند که مسیر پرخطر و پرهزینه‌ مذاکره با دشمنی مثل آمریکا را دوباره تجربه کنند.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: سئوال ساده اما جدی من از این افراد این است که شما با چه چشم‌انداز واقع‌بینانه‌ای به دنبال مذاکره هستید؟ مگر در مذاکره قرار نیست یک «بده‌ - بستان» واقعی و متوازن اتفاق بیفتد. اگر نگاهی به مذاکرات پیشین بیندازیم، خواهیم دید که در برجام، ایران تمام تعهداتش را انجام داد اما طرف آمریکایی نه‌تنها به هیچ‌یک از تعهدات خود پایبند نماند، بلکه با خروج یک‌طرفه از توافق، بدعهدی آشکار خود را به جهانیان نشان داد.

شفیعی خاطرنشان کرد: حال با این سابقه تاریک و مملو از خیانت، چگونه می‌توان به مذاکره‌ای جدید امیدوار بود! فرض کنیم شما مأمور به تنظیم پیش‌نویس یک تفاهم‌نامه جدید باشید؛ آیا واقعاً می‌توانید متنی بنویسید که ضمن رعایت حقوق طرفین، آمریکا آن را امضا کرده و به تخاصم علیه ایران پایان دهد؟ آیا با شناختی که از روحیه استکباری، زیاده‌خواهی‌های مداوم و رفتار خصمانه آمریکا دارید، چنین توافقی اصولاً ممکن است؟

وی افزود: تجربه نشان داده است که هرگاه جمهوری اسلامی ایران از موضع اقتدار وارد میدان شده، دشمن عقب‌نشینی کرده و هرگاه نشانه‌ای از سازش در سیاست‌ها دیده شده، دشمنی‌ها تشدید شده است. در جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز، آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش کردند تا با قدرت نظامی، جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند، اما با پاسخ قاطع و هوشمندانه ایران مواجه شدند. در نتیجه، این جنگ نه‌تنها موجب تضعیف ایران نشد، بلکه موجب نمایش توان بازدارندگی و وحدت داخلی ما شد.

شفیعی گفت: کسانی که هنوز به سازش دل بسته‌اند، باید بدانند که راه عزت ملت ایران از پنج مسیر مقاومت فعال، نه از پنجره‌ مذاکره با دشمن بدسابقه می‌گذرد. مذاکره‌ای که به تجربه، چیزی جز تحمیل خواسته‌های غرب، کاهش توان هسته‌ای، محدودیت‌های اقتصادی و افزایش فشارهای سیاسی در پی نداشته، چرا باید مجدداً آزموده شود، حتی بسیاری از نخبگان مستقل جهانی نیز امروز به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا اهل توافق پایدار نیست، بلکه اهل استفاده ابزاری از مذاکره برای وقت‌کشی و فشار بیشتر است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی افزود: امروز ملت ایران با هوشمندی سیاسی، تجربه تلخ گذشته و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، دیگر اجازه نخواهد داد مسیر عزتمند مقاومت با سازش بی‌ثمر جایگزین شود. به جای امید بستن به لبخندهای فریبنده دشمن، باید به تقویت زیرساخت‌های قدرت ملی، توسعه دانش هسته‌ای صلح‌آمیز و وحدت ملی ادامه دهیم تا هیچ‌گاه مجبور به تنظیم متنی نباشیم که دشمن تعیین کند چگونه باید زندگی کنیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!