حالت تاریک
Logo
یکشنبه, 04 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
گزارش؛

نگاه متکبرانه یک رئیس‌جمهور ورشکسته

نگاه متکبرانه یک رئیس‌جمهور ورشکسته

اعلام دلایل رد صلاحیت روحانی از سوی شورای نگهبان اگرچه به‌طور محرمانه به وی اعلام شد، اما رئیس‌جمهور سابق کشور این نامه محرمانه را رسانه‌ای کرد تا یک بار دیگر بهانه برای موج‌سواری رسانه‌ای در اختیار رسانه‌های معاند قرار دهد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در حالی تب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری فروکش کرده است که در روزهای اخیر حسن روحانی با اظهاراتی که در ظاهر روتوشی از قانون دارد، در رسانه‌ها خبر ساز شد. 

پس از اعلام‌عدم احزار صلاحیت وی در انتخابات خبرگان رهبری، جریان رسانه‌ای نزدیک به روحانی پروژه تخریب شورای نگهبان و شبهه‌افکنی در نحوه بررسی صلاحیت‌ها را در دستور کار قرار داد، اظهارات هر از گاهی وی درباره علت رد صلاحیتش هم باعث شد که شورای نگهبان در نامه‌ای محرمانه دلایل رد صلاحیت روحانی را به وی اعلام کند. 

این مسئله اما دستاویزی برای رئیس جمهور سابق کشورمان شد تا نهادی را که دست کم در دو انتخابات ریاست جمهوری صلاحیت وی را بررسی و تایید کرده بود را مورد حمله قرار داده و یک بار دیگر بهانه به دست جریان ضد انقلاب و موج سواری رسانه‌ای شبکه‌های معاند بدهد. 


نگاه متکبرانه روحانی به مردم و نهادهای قانونی

پس از فضاسازی‌های رسانه‌ای روحانی درباره اعلام‌عدم رد صلاحیتش، شورای نگهبان در نامه‌ای که روحانی خودش متن آن را رسانه‌ای کرد، اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان، عدم بینش سیاسی، عدم التزام به قانون اساسی و تعرض به اعتقادات اصیل دینی را دلیل رد صلاحیت وی اعلام کرد. 

رئیس جمهور سابق، اما در اقدامی فرافکنانه به انتشار نامه دست زد و به این بهانه حمله تمام عیاری علیه فقهای شورای نگهبان را در دستور کار قرار داد. 

حسن روحانی توهین به نهادهای قانونی، مردم و منتقدان را آگاهی از ضعف‌های بخش‌های مختلف کشور به واسطه ۸ سال ریاستش بر قوه مجریه اعلام کرده است که هدفش رفع کاستی‌های موجود بوده است. 

این ادعای وی در حالی مطرح است که رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم با شعارهایی چون مذاکره و مدارا با منتقدان توانست بر کرسی پاستور توفیق پیدا کند اما بارها در سخنرانی‌های مختلف خود، عباراتی را به کار برد که نه تنها هیچ نشانه‌ای از مدارا در آن نبود، بلکه در برخی موارد رسما توهین بود که نشان از عصبانیت در اظهارات رئیس جمهور سابق داشت. 
لیستی از توهین‌های روحانی به منتقدانش! 

عده‌ای شمار توهین‌ها و انتسابات بی‌اخلاقانه روحانی در حق منتقدان خود را تا بیش از ۱۰۰ فقره شمرده اند! 

روحانی در سال اول دولت نوپای خود در ۹۲ و پس از استقرار کامل دولت یازدهم، آتش توهین را به سمت مخالفان و منتقدان گشود و در نخستین همایش ملی نخبگان جوان، منتقدان را «اقلیتی که سخنان آن‌ها نیش دار است»، خطاب کرد. 

دو ماه بعد در گفت وگوی ویژه خبری منتقدان را افرادی «دارای رفتار کودکانه» نامید و در جریان سخنرانی در جمع مردم خوزستان از عبارت «گویی عده‌ای انقلابی شده اند» استفاده کرد و منتقدان را «ایرادگیرنده به خلقت خدا» و «منفعت طلب» خواند. 

او منتقدان به سیاست خارجی دولت که از همان ابتدا تلاش داشت تمام مسائل کشور را به موضوع مذاکره و برجام گره بزند را «ناراضیان از لغو تحریم ها» خواند و از عباراتی همچون «افراد معدودی که از جای معدود تغذیه می‌شوند» و «بی‌سواد» استفاده کرد. 

عبارت «بی شناسنامه» و «تخریب کنندگان دولت با پول بیت المال» «بی فرهنگ»، «دروغگو» و «دارندگان اذهان تخیلی کوچک» هم از دیگر واژگان توهین‌آمیز روحانی علیه منتقدان خود بود. 

اردیبهشت سال ۹۳ در حالی که تنها یک سال از عمر دولت نوپای روحانی سپری می‌شد وی در یک برنامه تلویزیونی «هوچی گر»، «اقلیت همیشه عصبانی» و «راضیان از تحریم مردم» را وارد ادبیات سیاسی کشور کرد تا نشان دهد که به هیچ عنوان بنای مدارا با منتقدان را ندارد. 

«کاسبان تحریم»، اما یکی دیگر از عبارات توهین‌آمیز روحانی بود که نشان می‌داد وی چندان تسلط و احاطه‌ای بر ادبیات سیاسی خود ندارد. 

رئیس جمهور سابق در اوج ادبیات توهین‌آمیز خود در سال پایانی دولت اولش در یک همایش انتخاباتی از عبارت «منقلی» درباره منتقدان خود استفاده کرد. 

او در واکنشی تند به منتقدان برجام گفت: «برخی فکر می‌کنند یک منقلی وجود دارد و یک قطعنامه‌ای که آن را درونش می‌اندازیم و آتش میگیرد!» این اظهارات او واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت. 

چند روز بعد از آن هم منتقدان را افرادی دارای «الزایمر سیاسی» عنوان کرد. 

روحانی در جریان افتتاح بیست و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب در اظهاراتی گفت: «از قلم شکسته و دهان بسته چه کاری ساخته است؟ نشکنیم قلم‌ها را به بهانه‌های واهی، نبندیم دهان‌ها را با بهانه‌های غیراساسی. بگذاریم در این جامعه آزادی باشد و بگذاریم آزادی مسئولانه باشد.» این اظهارات وی، اما با واکنش آملی لاریجانی، رئیس وقت قوه قضائیه همراه شد. 

آملی لاریجانی اظهارات رئیس جمهور از شکستن قلم‌ها به بهانه‌های واهی را نوعی افترا و توهین به دستگاه قضایی خواند و از روحانی انتقاد کرد که به رغم این سخنان بارها خواهان برخورد با رسانه‌ها شده است! 
دور زدن‌های قانون در دوران ریاست جمهوری روحانی! 

یکی از دلایلی که شورای نگهبان برای رد صلاحیت روحانی اعلام کرده است، عدم التزام به قانون اساسی است. موضوعی که در پرونده ترک فعل‌های روحانی به وضوح مشاهده شد. 

علی رقم تاکید رهبر انقلاب برعدم اجرای سند ۲۰۳۰ اما دور زدن قانون در دولت روحانی و تلاش بر اجرای آن یکی دیگر مصادیق بی‌قانونی در دولت قبل بود. 

ارز ۴۲۰۰ تومانی و رانت دولت روحانی به واردت کنندگان در حالی اتفاق افتاد که این رقم در صورتی که مطابق قانون به تولید کننده اختصاص داده می‌شد می‌توانست گام مهمی در جهت به حرکت در آوردن چرخ اقتصاد کشور باشد. 

زیرساخت‌های غلط مدیریتی در دولت روحانی، سیاست‌های ارزی اشتباه و گره زدن اقتصاد کشور به برجام موجب شد تا دولت قبل مصداق بارز دور زدن قانون وعدم تمکین بر قانون اساسی باشد. 

بی‌قانونی روحانی در سال ۹۶ در ماجرای گرانی بنزین باعث شد که ماه‌ها کشور درگیر آشوب و ناامنی شده و هزینه‌های سنگینی برکشور و امنیت آن تحمیل شود. 
روحانی گفت علوم اسلامی و غیر اسلامی یک است! 

در اسفند سال ۹۶ روحانی در جریان حضور در جشنواره بین المللی خوارزمی در اظهاراتی شاذ عنوان کرد: عده‌ای به دنبال آن بودند تا هر علمی که پیدا می‌شد یک آیه و روایات می‌آوردند و می‌گفتند که ریشه این علم در اسلام است. این در حالی است که این سخن صحیح نیست. 

او این را هم گفت که به نظر من تفاوت علم اسلامی و علم غیراسلامی به ویژه در علوم انسانی تنها در اهداف آن‌ها است وگرنه علوم هر دو یکی است! او در این سخنرانی عنوان کرد که پروژه اسلامی کردم علوم شکست خورده است و این کار جز هدر دادن بودجه کشور حاصلی ندارد! 

این اظهارات روحانی، اما با واکنش تند آملی لاریجانی همراه شد. آملی لاریجانی گفت: از کسانی که می‌گویند پروژه اسلامی کردن علوم در کشور شکست خورده است باید پرسید که شما چقدر در این زمینه تحقیق کرده‌اید و از مباحث مربوط به این حوزه چقدر اطلاع دارید؟ اینکه گفته می‌شود اسلامی کردن علوم امر محالی است و علم و ارزش و ایدئولوژی ارتباطی با هم ندارند یک سخن قرن هجدهمی است. 

آیا روحانی به دنبال رمز آشوب است؟ 

نگاهی گذرا به عملکرد روحانی در ۸ سال مسئولیت وی بر ریاست قوه مجریه نشان می‌دهد که دولت قبل برای دور زدن قانون در وجوه مختلف مسیر همواری را برای خود ترسیم کرد با این حال اما رافت اسلامی درعدم محاکمه او امری شد تا وی از حمله به هیچ نهاد قانونی و نظارتی را بر خود محال نداند. 

با این حال انتظار است چهره‌ای همچون حسن روحانی که سابقه طولانی در مناصب سیاسی را تجربه کرده، با چنین فضاسازی‌های رسانه‌ای مقدمه‌ای برای رمزگذاری آشوب را در کشور فراهم نکند.

 

منبع: راه دانا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از