حالت تاریک
Logo
پنج‌شنبه, 29 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کرمانشاه از اول سال ۱۲۳ بار لرزید

کرمانشاه از اول سال ۱۲۳ بار لرزید

به گفته مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۳ زمین‌لرزه در استان به ثبت رسیده است.

فرهاد فروزی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا امروز، مجموعاً ۱۲۳ مورد زمین‌لرزه در استان کرمانشاه به ثبت رسیده است.

مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه افزود: این تعداد شامل ۳۵ مورد در فصل بهار، ۵۱ مورد در فصل تابستان و ۳۷ مورد از ابتدای پاییز تاکنون است.

وی گفت: بزرگ‌ترین زمین‌لرزه ثبت‌شده در این بازه زمانی، با بزرگی ۴/۸ ریشتر در تاریخ ۵ مرداد ساعت یک و پنج دقیقه بامداد در حوالی گهواره رخ داده است.

فروزی خاطرنشان کرد: از میان این ۱۲۳ زمین‌لرزه، چهار مورد بزرگی بیش از چهار ریشتر داشته‌اند.

وی درباره تعداد ایستگاه‌های لرزه‌نگاری، گفت: در حال حاضر، تعداد مشخصی ایستگاه لرزه‌نگاری در استان فعال است البته برنامه‌هایی برای توسعه این ایستگاه‌ها وجود دارد و معمولاً این توسعه‌ها در نیمه اول سال انجام می‌شوند. 

مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله در برنامه داریم که در سال‌های آینده هفت ایستگاه جدید به ۶ ایستگاه فعلی اضافه کنیم.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا زمین‌لرزه قابل پیش‌بینی است، گفت: خیر، در حال حاضر علم بشر به مرحله‌ای نرسیده که بتواند زمین‌لرزه‌ها را پیش‌بینی کند.

فروزی تصریح کرد: نه تنها در ایران، بلکه در هیچ جای دنیا امکان پیش‌بینی زمان، مکان و شدت دقیق زلزله وجود ندارد، البته، می‌توان مناطقی را که از نظر زمین‌شناسی و وجود گسل‌ها مستعد زلزله هستند شناسایی کرد، اما پیش‌بینی زمان دقیق وقوع زلزله امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به مقایسه آمار زمین‌لرزه‌ها نسبت به سال گذشته، افزود: در بازه زمانی مشابه سال گذشته (از ابتدای سال تا ۱۱ آذر ۱۴۰۲)، ۱۵۹ مورد زمین‌لرزه در استان کرمانشاه ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، اختلاف فاحشی ندارد و نمی‌توان در مورد کاهش یا افزایش تعداد زمین‌لرزه‌ها قضاوت قطعی کرد.

مسئول شبکه لرزه‌نگاری کرمانشاه عنوان کرد: به‌طور متوسط، سالانه حدود ۲۰۰ تا ۲۱۵ زمین‌لرزه در استان کرمانشاه ثبت می‌شود، مگر در شرایط خاص مانند وقوع زلزله‌های بزرگ که منجر به افزایش پس‌لرزه‌ها می‌شود.

فروزی بیان کرد: تقریباً تمام ایران بر روی یک نوار گسلی بزرگ قرار گرفته است، اما میزان خطر زلزله در استان‌های مختلف متفاوت است. 

وی گفت: وجود گسل‌های فعالی مانند گسل عهد حاضر صحنه و گسل سرپل‌ذهاب باعث شده که استان کرمانشاه یکی از استان‌های مستعد زمین‌لرزه باشد. البته برخی استان‌ها خطر بیشتری دارند و برخی کمتر، اما هیچ استانی در کشور وجود ندارد که از خطر زلزله در امان باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از