حالت تاریک
دوشنبه, 08 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کشاورزان بدون قرارداد چغندرقند پائیزه کشت نکنند
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه:

کشاورزان بدون قرارداد چغندرقند پائیزه کشت نکنند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به کشاورزان توصیه کرد، از کشت خارج از برنامه چغندرقند در مزارع خود صرف‌نظر کنند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» فرهاد شریفی، با اشاره به استقبال کشاورزان استان از کشت چغندرقند پائیزه در سال زراعی جاری، اظهار داشت: تاکنون شاهد کشت بیش از دو هزار هکتار چغندرقند پائیزه در مزارع استان بوده‌ایم که انتظار داریم این سطح در استان از ۴ هزار و ۴۰۰ هکتار بیشتر نشود، چون در غیراین صورت در فصل برداشت محصول برای تحویل چغندر مازاد به کارخانجات قند با مشکل مواجه خواهیم شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: در سال زراعی گذشته ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه در مزارع استان کرمانشاه کشت شده بود.

شریفی اظهار کرد: از کشاورزان می‌خواهیم از کشت خارج از برنامه چغندرقند در استان صرف‌نظر کنند، چون اگر اقدام به کشت بدون قرارداد چغندرقند پاییزه کنند، ممکن است در فصل برداشت محصول با مشکل مواجه شده و محصول برداشت شده روی دستشان بماند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تأکيد کرد: اگرچه توسعه کشت پاییزه چغندرقند در استان به‌منظور استفاده از آب بارش‌های پائیزه و زمستانه و نیز تأمين خوراک کارخانه‌های قند در فصول مختلف سال مورد تأکيد وزارت جهاد کشاورزی است، اما با توجه به استقبال بالای کشاورزان، کشت بدون برنامه و خارج از قرارداد می‌تواند مشکلاتی را در فصل برداشت محصول برای کشاورزان از لحاظ تحویل محصول به کارخانجات بوجود بیاورد.

شریفی با بیان اینکه صرفاً در شهرستان‌های مناطق گرمسیری استان شامل شهرستان‌های قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب کشت پائیزه چغندرقند انجام می‌شود، تصریح کرد: عمده چغندرقند پاییزه استان در شهرستان سرپل‌ذهاب کشت می‌شود.

 وی با بیان اینکه کشت چغندرقند پائیزه در مناطق گرمسیر استان از اوایل مهرماه شروع و تا اوایل آذرماه ادامه دارد، افزود: برداشت چغندرقند پائیزه هم از اواخر اردیبهشت‌ماه سال آینده انجام خواهد شد.

شریفی در ادامه با بیان اینکه چغندرقند در استان کرمانشاه به دو شکل بهاره و پائیزه کشت می‌شود، گفت: هم اکنون برداشت چغندرقند بهاره از مزارع استان در حال انجام است.

 وی تصریح کرد: برآورد می‌شود مجموع تولید چغندرقند استان (بهاره و پائیزه) در سال زراعی جاری به بیش از ۱.۱ میلیون تن برسد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.