حالت تاریک
یکشنبه, 31 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
افزایش نگران‌کننده مسمومیت با مصرف قارچ در کرمانشاه
رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان کرمانشاه خبر داد:

افزایش نگران‌کننده مسمومیت با مصرف قارچ در کرمانشاه

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث استان کرمانشاه با اعلام افزایش نگران کننده موارد مسمومیت با قارچ‌های سمی در سطح استان، نسبت به مصرف قارچ‌های خودرو و ناشناخته به شدت هشدار داد.

مسعود قلعه‌سفیدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به آمارهای به‌روز شده، از ابتدای فصل برداشت قارچ تاکنون ۵۴ مورد مسمومیت در استان کرمانشاه گزارش شده که از این تعداد ۳۰ نفر مرد و ۲۴ نفر زن هستند؛ متأسفانه یک نفر نیز جان خود را بر اثر مصرف قارچ سمی از دست داده است.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث استان کرمانشاه افزود: تعداد کل موارد مسمومیت با قارچ در استان تا تاریخ ۲۵ فروردین‌ماه به ۳۳ نفر رسیده بود که در بین آن‌ها ۲۱ نفر مرد و ۱۲ نفر زن بودند و متأسفانه یکی از این بیماران به‌دلیل شدت مسمومیت جان خود را از دست داد، با افزایش موارد جدید در روزهای بعدی، تعداد کل مبتلایان به ۴۲ نفر رسید که نشان از روند صعودی این پدیده دارد.

وی در ادامه با اشاره به آخرین موارد مسمومیت، گفت: در ساعت ۱۴ روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین‌ماه، حادثه‌ای در منطقه درودفرامان استان کرمانشاه گزارش شد که در آن یک خانم ۴۲ ساله به‌دلیل مصرف قارچ سمی دچار مسمومیت شد، این مددجو بلافاصله توسط اورژانس به بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل و تحت مراقبت قرار گرفت.

قلعه‌سفیدی افزود: همچنین، در ساعت ۳ و ۱۵ دقیقه بامداد روز چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه مورد دیگری از مسمومیت در شهرک پردیس، بلوار شقایق، به ثبت رسید که در این حادثه، یک مرد ۵۲ ساله با وسیله نقلیه شخصی خود را به بیمارستان امام خمینی (ره) رساند و هم‌اکنون نیز تحت نظر قرار دارد.

به گفته رئیس اورژانس استان، در حال حاضر دو نفر از مسمومان که هر دو آقا هستند، به‌دلیل وخامت حال‌شان در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بستری شده‌اند.

 وی تصریح کرد: باتوجه به شرایط آب‌ و هوایی و رویش قارچ‌های بهاری در طبیعت، احتمال افزایش موارد مسمومیت در روزهای آینده نیز وجود دارد، مگر آنکه مردم با آگاهی بیشتر از مصرف قارچ‌های ناشناخته پرهیز کنند.

قلعه‌سفیدی با تأکید بر اهمیت آموزش عمومی و پیشگیری، به شهروندان توصیه کرد از جمع‌آوری و مصرف قارچ‌هایی که به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند، خودداری کنند، چرا که بسیاری از قارچ‌های سمی شباهت ظاهری زیادی با انواع خوراکی دارند و تشخیص آن‌ها تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی امکان‌پذیر است. 

وی خاطرنشان کرد: برخلاف باور عمومی، پختن قارچ سمی، جوشاندن، خشک کردن یا مصرف با شیر و دوغ، هیچ تأثیری در خنثی‌سازی سم آن ندارد و ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کبد، کلیه و سایر اندام‌های حیاتی وارد کند.

وی در پایان سخنان خود از خانواده‌ها خواست در فصل بهار مراقب کودکان و سالمندان باشند و در صورت مشاهده علائمی نظیر تهوع، استفراغ، درد شکمی، اسهال، زردی یا تغییر وضعیت هوشیاری پس از مصرف قارچ، بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!