معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه مطرح کرد:
سازش ۵۴ پرونده قتل در کرمانشاه
معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۵۴ فقره پرونده قتل توسط اعضای شورای حل اختلاف و مشارکت مصلحین در استان کرمانشاه منجر به سازش شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ سعید قادری فصیح اظهار کرد: شورای حل اختلاف از سال 81 تا پایان مهرماه امسال که محاکم صلح در استان تشکیل شد در قالب 171 شعبه شامل 84 شعبه حکمی، 24 شعبه صلحی، 27 شعبه روستایی، 27 شعبه اجرای احکام، هشت شعبه تخصصی و چهار شعبه زندان فعالیت داشت.
وی با بیان اینکه در مجموع 368 نفر شامل 348 آقا و 20 نفر خانم در شورای حل اختلاف استان فعالیت دارند، عنوان کرد: با قانون جدید و تشکیل دادگاههای صبح شورای حل اختلاف در زمینه رسیدگی حکمی فعالیتی ندارد.
معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 132 هزار پرونده در شورای حل اختلاف تشکیل و 131 هزار و 888 پرونده نیز مختومه شده است، گفت: در سال گذشته در شهرستان کرمانشاه 60 هزار و 903 پرونده تشکیل و 60 هزار و 374 مورد مختومه شده است.
قادری فصیح با بیان اینکه در 6 ماه نخست امسال 54 هزار و 254 فقره پرونده در شورای حل اختلاف تشکیل و 56 هزار و 606 مورد مختومه شده است افزود: تعداد پروندههای تشکیل و مختومهشده در شورای حل اختلاف شهرستان کرمانشاه در نیمه نخست امسال به ترتیب 27 هزار و 462 فقره و 28 هزار و 420 فقره بوده که نشان میدهد تعداد پروندههای کرمانشاه با تمام شهرستانها برابری میکند.
وی با اشاره به اینکه در استان دو شعبه از شعب شورای حل اختلاف ویژه سازش در پروندههای قتل است بیان کرد: در سال گذشته 36 پرونده و امسال 18 فقره پرونده قتل توسط اعضای شورا و مشارکت مصلحین منجر به سازش شد که استان کرمانشاه از این نظر در کشور جزو استانهای پیشتاز است.
فعالیت 1707 صلحیار در استان کرمانشاه
معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه یک هزار و 707 نفر به عنوان صلح یار فعالیت دارند گفت: در سال گذشته از مجموع پروندههای ارجاعی به شورای حل اختلاف 27 هزار و 938 پرونده منجر به رضایت شده و در 6 ماه نخست امسال نیز 13 هزار و 706 پرونده به صلح و سازش ختم شده است.
قادری فصیح با اشاره به اینکه در قانون جدید بسترهای جدیدی برای رسیدگی قضایی پیشبینی شده و در سند تحول قضائی نیز استفاده از داوران حرفهای مدنظر بوده است افزود: برای 10 نفر از افراد واجد شرایط پروانه داوری حرفهای و 38 نفر در استان پروانه میانجیگری صادر شده است.
راهاندازی کانون داوری در استان تا پایان سال
وی از راهاندازی کانون داوری به منظور کاهش هزینهها و تسریع در رسیدگی به پروندهها تا پایان امسال خبر داد و عنوان کرد: گاهی یک پرونده دچار اطاله میشود و ممکن است طرفین از کارشناس، کانون و قاضی شکایت داشته باشند اما راهاندازی کانون داوری این مشکلات را کاهش میدهد.
معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه از ابتدای شهریور و اجرای قانون شورا در تمام شهرستانها محاکم صلح راهاندازی شده است افزود: در کنار هر شعبه دادگاه صلح یک شعبه شورای حل اختلاف نیز راهاندازی شده که در راستای صلح و سازش کمک کننده باشند.
قادری فصیح بیان کرد: اکنون در شهرستان کرمانشاه 15 شعبه دادگاه صلح فعال است و در هر حوزه هم یک مورد وجود دارد و مقرر شده ورودی پروندهها بررسی و در صورت نیاز تعداد داگاههای صلح در شهرستانها افزایش یابد.
وی افزود: در مجموع 19 حوزه قضایی در استان وجود دارد که در 12 حوزه دادگاه صلح و در هفت حوزه تنها اجرای قانون جدید وجود دارد.
معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه داوران حرفهای از بین قضات و وکلا انتخاب میشوند اما داور شامل افراد عادی و دارای تحصیل میشود گفت: زمانی که طرفین پرونده باهم اختلاف داشته باشند پیش از تشکیل پرونده در دستگاه قضائی میتوانند به مرکز داوری مراجعه کنند تا در آنجا با صرف هزینه و دادرسی کمتری پرونده آنها مورد داوری قرار گیرد.
قادری فصیح با اشاره به اقدامات انجام شده در سال گذشته گفت: تشکیل کانون داوری حرفهای در استان، برگزاری همایش داوری به منظور تبیین جایگاه داوری، همایش ملی ثبت، تشکیل هیئتهای صلح یاری در مدارس، شعب ویژه و تخصصی و تشکیل هیئت داوری در مراکز نظامی و هیئتهای مذهبی، برگزاری اردوی تفریحی برای کارکنان و برگزاری دورههای آموزشی برای داوران و میانجیگران از جمله اقدامات انجام شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای عملیاتی کردن 34 برنامه سند تحول قوه قضاییه افزود: در راستای ترویج و گسترش فرهنگ صلح و سازش تفاهم نامههایی منعقد شده و جلساتی نیز در راستای قانون جدید شورای حل اختلاف با نمایندگان سازمانها و ادارات برگزار شده است.
منبع: تسنیم کرمانشاه
انتهای خبر/