متخصص بیماریهای عفونی:
مصرف آنتیبیوتیک برای آنفلوانزای اثر درمانی ندارد
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: مصرف آنتیبیوتیک به هیچ عنوان برای آنفلوانزای فصلی اثر درمانی ندارد و از باید از مصرف خودسرانه پرهیز شود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛سیاوش وزیری اظهار داشت: بعد از افزایش بروز موارد آنفلوانزای فصلی افرادی وجود دارند که به دلیل ابتلا به بیماریهای زمینهای بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض ناتوانکننده این بیماری هستند یا ضرورت دارد در بیمارستان بستری شوند یا احتمال دارد در صورت تشخیص پزشک داروهای اختصاصی برای آنها تجویز شود.
وی عنوان کرد: این گروهها که گروههای پرخطر هستند، چنانچه اقدامات درمانی به موقع برای آنها انجام شود عوارض و مرگ و میر آنها به شکل چشمگیری کاهش مییابد و این پزشکان هستند که باید تصمیم بگیرند چه نوع داروی تببر، مسکن و ضدویروسی برای آنها تجویز شود و چنانچه عفونت ثانویه در آنها رخ داده آنتی بیوتیک تجویز شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: مصرف آنتی بیوتیکها به هیچ وجه در افراد مبتلا به آنفلوانزای فصلی اثر درمانی ندارد مگر اینکه عفونت ثانویه روی بیماری اولیه سوار شده باشد.
وزیری با اشاره به گروههایی که در صورت مبتلا شدن به آنفلوانزای فصلی باید به مراکز درمانی مراجعه داشته باشند و حتما واکسن بزنند افزود: افرادی که سابقه ابتلا به سکته مغزی دارند، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی مانند ایدز، افرادی که شاخص تودهبندی بالایی دارند، افراد دارای زمینه بیماری مزمن کبدی، افراد دارای زمینه بیماری مزمن کلیوی، افراد دارای بیماریهای مزمن قلبی، افراد دارای اختلالات غدد درونریز دارند، افراد مبتلا به بیماریهای خونی، افراد درگیر با بیماریهای عصبی، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن ریوی، افراد مبتلا به آسم، کودکان زیر دو سال و افراد بالای 60 سال از جمله گروههای پرخطر هستند.
وی گفت: این گروهها باید واکسن را از 15 شهریور تا 15 مهرماه دریافت کرده باشند و ممکن است نیازمند درمان اختصاصی ضدویروسی و بستری در بخشهای مراقبتی باشند و باید نسبت به درمان خودسرانه در این گروههای پرخطر پرهیز شود و با نظر پزشک درمان انجام شود.
منبع: تسنیم کرمانشاه
انتهای خبر/