حالت تاریک
Logo
پنج‌شنبه, 24 آبان 1403
کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام سبک
مدیرعامل اتحادیه دام سبک خبر داد:

کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام سبک

مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: بنابر بررسی‌های صورت گرفته قیمت کنونی هر کیلو دام زنده به ۲۷۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ افشین صدردادرس اظهار داشت: براساس آمار سال گذشته در کشتارگاه‌های رسمی کشور ۴۷۲ هزار و ۱۰۰ تن دام کشتار کردیم که با احتساب ۱۰ درصد کشتار غیررسمی در برخی استان‌ها در مجموع حدود ۵۱۹ هزار تن کشتار دام داشتیم‌‌.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک سرانه مصرف گوشت در سال گذشته را هفت کیلو و ۶۰۰ گرم اعلام کرد و افزود: بنابر آمار در هشت سال گذشته سرانه مصرف ۱۲ کیلوگرم بود که این امر بیانگر کاهش بیش از چهار کیلویی سرانه مصرف است، در حالی‌ که سرانه مصرف در کشورهای اطراف ترکیه و حاشیه خلیج فارس ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم است که با ۱۲ کیلو سنوات قبل و با کشورهای اطراف فاصله داریم.

صدردادرس با بیان اینکه ظرفیت بالقوه‌ای برای تولید گوشت قرمز در کشور داریم، گفت: سوء مدیریت منجر به از دست دادن ظرفیت تولید شده است، در حالی‌ که اگر سیاست‌گذاری‌ها اصلاح شود به سرانه مصرف ۱۲ کیلوگرم قبل مجدد می‌رسیم.

وضعیت تولید دام کشور مطلوب است

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه وضعیت تولید دام مطلوب است، افزود: وضعیت کنونی تولید دام سبک و سنگین مطلوب است به طوریکه اکنون پرواربندی‌های اطراف تهران دام روی دستشان مانده است.

به گفته وی، سیاست‌گذاری‌های نامناسب از سال ۱۳۹۸ در حوزه تامین پروتئین موجب شده که مصرف گوشت قرمز کاهش یابد و به سرانه گوشت مرغ اضافه شود، به گونه‌ای که سرانه مصرف مرغ از ۲۳ تا ۲۴ کیلوگرم سال ۱۳۹۸ به بالای ۳۲ کیلوگرم رسیده است و در مقابل مصرف گوشت قرمز از ۱۲ کیلو به هفت کیلو و ۶۰۰ گرم رسیده است.

صدردادرس با اشاره به تأثیر تعرفه واردات نهاده‌های دامی بر بازار افزود: دولت در ابتدای سال تعرفه واردات نهاده دامی جو را افزایش داد که بر این اساس قیمت هر کیلوگرم جو از ۶ هزار و ۷۰۰ به ۹ هزار تومان افزایش یافته است.

افزایش قیمت گوشت قرمز بهانه ای برای ازدیاد حجم واردات

او با بیان اینکه بازار گوشت قرمز عملا رها شده است، گفت: علی‌رغم روند کاهشی قیمت دام سبک از ۳۲۰ به ۲۷۰ هزارتومان  و دام‌ سنگین از ۲۲۰ به ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان، اما قیمت گوشت قرمز نه‌تنها کاهش نداشته بلکه افزایش داشته است و از طرفی متولیان به بهانه اینکه گوشت قرمز تابع نظام قیمت‌گذاری نیست، بازار را رها کرده‌اند و همین افزایش قیمت گوشت بهانه‌ای برای بالابردن حجم واردات شده است.

صدردادرس ادامه داد: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی جوجه‌ریزی ماهانه را از ۱۲۰ به ۱۵۰ میلیون قطعه رساندند و در تلاشند که تولید مرغ را افزایش دهند و از طرف دیگر به دنبال آن هستند که واردات گوشت را جایگزین تولید داخل کنند که با استمرار این روند امکان توسعه تولید وجود ندارد و اکنون دامداران این دغدغه را دارند که در چرخه تولید بمانند یا تولید را رها کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از