
در خطبه چهل و سوم نهجالبلاغه آمده است:
آمادگی برای جنگ در عین فرصتدهی به صلح
در خطبه چهل و سوم نهجالبلاغه، امام علی(ع) با تأکید بر آمادگی برای جنگ با شامیان، فرصت صلح را نیز محفوظ میداند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ هر روز یک خطبه از نهجالبلاغه امیرالمؤمنین علی (ع) را میخوانیم.
إِنَّ اسْتِعْدَادِي لِحَرْبِ أَهْلِ الشَّامِ وَ جَرِيرٌ عِنْدَهُمْ إِغْلَاقٌ لِلشَّامِ وَ صَرْفٌ لِأَهْلِهِ عَنْ خَيْرٍ إِنْ أَرَادُوهُ وَ لَكِنْ قَدْ وَقَّتُّ لِجَرِيرٍ وَقْتاً لَا يُقِيمُ بَعْدَهُ إِلَّا مَخْدُوعاً أَوْ عَاصِياً. وَ الرَّأْيُ عِنْدِي مَعَ الْأَنَاةِ فَأَرْوِدُوا وَ لَا أَكْرَهُ لَكُمُ الْإِعْدَادَ.
ترجمه:
در حال حاضر، آمادگی خود را برای نبرد با شامیان اعلام داشتهام؛ این در حالی است که «جریر» را بهعنوان فرستادهای از سوی خود، به قصد گفتگو و رساندن پیام، به سوی آنها اعزام کردهام.
هرگونه بستن راه صلح و مانع شدن از گرایش آنها به مسیر خیر، اگر بدان تمایل یابند، رفتاری نادرست و شتابزده خواهد بود.
مدت اقامت «جریر» در سرزمین شام را بهطور دقیق معین کردهام، تا اگر از آن زمان فراتر رود، معلوم شود یا او را با نیرنگ فریب دادهاند و یا خود از فرمان من سرپیچی کرده است.
با این حال، بر این باورم که باید در برابر آنها شکیبایی پیشه کرده و از در مدارا وارد شوید؛ هرچند مانعی نمیبینم که در عین حال، خود را برای رویارویی و پیکار نیز آماده سازید.
منبع: مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهلالبیت علیهمالسلام
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!