حالت تاریک
یکشنبه, 28 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
ارتباط افسردگی با تغییرات در ترجیحات غذایی

ارتباط افسردگی با تغییرات در ترجیحات غذایی

پژوهشگران دریافته‌اند که افراد مبتلا به افسردگی معمولاً اشتهای کمتری دارند اما تمایل بیشتری به مصرف غذاهای پرکربوهیدرات مانند شیرینی‌ها نشان می‌دهند، این تغییرات غذایی می‌توانند به عادات تغذیه‌ای ناسالم منجر شوند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی اعلام کرده است که حدود ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیرات افسردگی بر افراد بسیار متفاوت است. برخی از افراد تمایل دارند که خانه و زندگی روزمره‌شان را ترک کنند، در حالی که گروهی دیگر قادرند جنبه‌های مختلف زندگی‌شان را حفظ کنند. این تفاوت‌ها حتی در عادات غذایی نیز مشاهده می‌شود، چرا که افسردگی تأثیر مستقیمی بر اشت‌ها و رفتارهای غذایی دارد. 

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از کاهش اشت‌ها رنج می‌برند، اما در عوض، برخی دیگر به خوردن بیشتر غذا تمایل پیدا می‌کنند و به ویژه شیرینی‌ها را ترجیح می‌دهند. این تغییرات می‌تواند منجر به تغییرات قابل توجهی در وزن بدن شود. 

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان کشف کرده‌اند که افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشت‌ها را تجربه می‌کنند، اما در عین حال تمایل دارند که غذاهای پرکربوهیدرات مصرف کنند. 

پروفسور نیلز کرومر، سرپرست تیم تحقیقاتی، توضیح داد که بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشتهایی رنج می‌برند، اما برخی دیگر در دوره‌ای از افسردگی، اشتهای بیشتری پیدا کرده و حتی میل شدیدی به خوردن غذاهای شیرین دارند. این تغییرات می‌توانند باعث تغییرات چشمگیری در وزن بدن فرد شوند. 

ولع به خوردن کربوهیدرات‌ها

این تحقیق اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد افسردگی با تغییرات خاصی در ترجیحات غذایی افراد همراه است و تحت تأثیر ترکیبات تغذیه‌ای غذاها قرار می‌گیرد. کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها از اصلی‌ترین اجزای رژیم غذایی ما هستند و کربوهیدرات‌ها به عنوان منبع اصلی انرژی برای سلول‌ها شناخته می‌شوند. 

رابطه میان انتخاب غذا و شدت افسردگی

افراد مبتلا به افسردگی به طور معمول میل کمتری به خوردن غذاهای پرچرب و پرپروتئین دارند و بیشتر تمایل به مصرف غذاهای پرکربوهیدرات مانند شیرینی‌ها پیدا می‌کنند. نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها در افراد افسرده، منجر به افزایش تمایل آن‌ها به مصرف غذاهای پرچرب و پرپروتئین نیز می‌شود. به عبارت دیگر، افرادی که افسرده هستند، بیشتر به خوردن خوراکی‌هایی که ترکیب چربی و کربوهیدرات دارند، مانند شکلات شیری، تمایل پیدا می‌کنند. این گونه خوراکی‌ها معمولاً در رژیم‌های غذایی ناسالم قرار می‌گیرند. 

تا پیش از این، تصور می‌شد که ولع به خوردن غذاهای پرکربوهیدرات به طور مستقیم با افزایش اشت‌ها ارتباط دارد، اما نتایج این تحقیق نشان داد که این موضوع به این شکل نیست. 

لیلی تورن، یکی از اعضای تیم پژوهشی، توضیح داد: یافته‌های ما نشان می‌دهد که ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها ارتباط مستقیمی با شدت افسردگی، به ویژه علائم اضطراب، دارد.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.