حالت تاریک
یکشنبه, 28 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بازار مسکن قفل‌ شده است
کارشناس مسکن:

بازار مسکن قفل‌ شده است

یک کارشناس مسکن با اشاره به مشکلات قیمت‌گذاری و سوءمدیریت در بخش مسکن تأکید کرد که افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و سوءاستفاده از نوسانات ارزی به تورم شدید در این بازار منجر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مجید گودرزی از مشکلات قیمت‌گذاری و قفل‌شدن بازار سرمایه در سال‌های اخیر ابراز نگرانی کرد و گفت: مردم قدرت خرید ندارند و قیمت‌گذاری مصالح نیز باعث مشکلات بیشتری شده است.
 
تأثیر مصالح در قیمت تمام‌شده

این کارشناس مسکن با بیان اینکه بسیاری از مصالح ساختمانی در داخل کشور تولید می‌شوند و نیازی به واردات ندارند، گفت: سیمان تنها ۵ درصد از بهای تمام‌شده ساخت را به خود اختصاص می‌دهد و حتی اگر قیمت آن ۱۰۰ درصد افزایش یابد، تأثیر آن تنها یک درصد خواهد بود. رسانه‌ها اغلب این مسائل را بزرگنمایی می‌کنند. 

وی با اشاره به اختلاف فاحش بین هزینه‌های ساخت و قیمت فروش مسکن افزود: در حال حاضر پیمانکاران با قیمت‌های ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان در حال ساخت‌وساز هستند و این در حالی است که قیمت فروش به ۸۱ تا ۸۸ میلیون تومان رسیده است. اگر قیمت‌ها منطقی شوند، افزایش قیمت‌ها معنا نخواهد داشت و قیمت‌ها ریزش خواهند کرد. 

گودرزی با اشاره به سوءمدیریت در بخش مسکن، گفت: ما باید از ظرفیت‌های بالای کشور در تولید مصالح استفاده کنیم. با وجود اینکه بسیاری از مصالح را از طبیعت برداشت می‌کنیم، مدیریت ضعیف باعث سرسام‌آور و غیرکنترل‌شدن قیمت‌ها شده است. 


وظیفه دولت در تنظیم‌گری بازار مسکن

این کارشناس مسکن تأکید کرد: برابر بند ۷ قانون سامان‌دهی بازار زمین، مسکن و اجاره، دولت باید در زمانی که تورم بالای ۳۰ درصد می‌رسد، اقدام به تنظیم‌گری و قیمت‌گذاری منطقه‌ای کند، اما متاسفانه ترک فعلی در اجرای قانون مشاهده می‌شود و بخش مسکن دچار آسیب شده است. 

وی در خصوص تاثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت مسکن گفت: قیمت‌گذاری مسکن به دلار، نوعی کلاهبرداری است زیرا بیش از ۹۰ درصد مصالح داخلی هستند و ارتباطی با ارز ندارند. حقوق کارگران هنوز در حد ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است و نمی‌توان مسکن را دلاری قیمت‌گذاری کرد. 

ضرورت مقابله با سوءاستفاده‌ها

گودرزی افزود: بازار مسکن یک بازار صددرصد داخلی است و باید با سوءاستفاده‌ها از نوسانات نرخ ارز مقابله کرد. تورم مسکن در دوره ۸ساله دولت آقای روحانی ۷۲۵ درصد رشد کرد که بسیار بیشتر از تورم عمومی بود. اگر قصد دارند که تورم را مهار کنند، باید مسکن را به‌عنوان یک موضوع داخلی مدیریت کنند. 

این کارشناس مسکن در پایان گفت: تا زمانی که مؤلفه‌ها و هزینه‌های مسکن به دلار پرداخت نشود، نباید قیمت‌گذاری دلاری انجام شود. این امر نیاز به قانون‌گذاری دارد تا از ایجاد رانت و سوءاستفاده جلوگیری شود.

منبع: راه دانا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.