
رئیس سازمان اجتماعی مطرح کرد:
کرمانشاه سومین استان بحرانی از نظر آسیبهای اجتماعی
رئیس سازمان اجتماعی با بیان اینکه استان کرمانشاه جزو سه استان بحرانی کشور در حوزه اجتماعی است، گفت: ارائه سه طرح توجیهی عملیاتی برای کاهش خودکشی، معضل حاشیهنشینی و ساماندهی معتادان متجاهر ضروری است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ سید محمد بطحایی، صبح امروز سهشنبه در نشست شورای اجتماعی استان کرمانشاه که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: با اشاره به وضعیت بحرانی استان در حوزه مسائل اجتماعی، خواستار اقدام فوری و عملیاتی در سه محور اساسی شد و اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم افراد مؤثری را برای ارتقای سلامت و سرمایه اجتماعی در استان به کار بگیریم.
رئیس سازمان امور اجتماعی با اشاره به اینکه وقت جلسه محدود بوده و بسیاری از نکات فرصت طرح نیافتند، گفت: در همین زمان محدود، آسیبشناسی نسبتاً کامل و البته اجمالی از وضعیت استان در حوزه اجتماعی ارائه شد که متأسفانه نشان میدهد کرمانشاه جزو سه استان بحرانی کشور در این حوزه است.
وی در ادامه با تأکید بر ظرفیت بالای شورای اجتماعی استان، گفت: ما در سطح ملی نیز شورای اجتماعی کشور را به ریاست رئیسجمهور و با حضور وزرا و مدیران ارشد داریم. بنابراین انتظار میرود در سطح استان نیز هماهنگی در همین جمع اتفاق بیفتد و صحبت از ضعف هماهنگی دیگر قابل قبول نیست.
بطحایی با بیان اینکه شورای اجتماعی باید محور هماهنگیها در سطح استان باشد، از استاندار کرمانشاه قدردانی کرد و افزود: با توجه به مشکلات و چالشهای استان، باید از ظرفیت این شورا بیش از پیش استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت حضور رئیسجمهور در استان اشاره کرد و گفت: امیدواریم در آیندهای نزدیک شاهد سفر رئیسجمهور به استان باشیم و یکی از برنامهها، حضور ایشان در شورای اجتماعی استان باشد.
بطحایی در ادامه به مسئله مهم خودکشی در استان پرداخت و با تأکید بر ضرورت اقدام فوری، تصریح کرد: کرمانشاه نیازمند برنامهای مشخص، با هدف کاهش و کنترل پدیده خودکشی است. از سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و دیگر نهادهای مرتبط میخواهم ظرف دو تا سه هفته آینده با بهرهگیری از تجربیات موفق استانهای فارس و لرستان، یک طرح توجیهی دقیق تهیه کنند.
وی با اشاره به آمادگی وزارتخانه برای پشتیبانی فنی، تخصصی و تأمین منابع مالی، افزود: در این طرح باید مشخص شود که در سال ۱۴۰۴، از چه مسیر و با چه روشهایی میخواهیم خودکشی را در استان مدیریت کنیم.
لزوم تدوین طرح عملیاتی برای کاهش معضل حاشیهنشینی
بطحایی دومین محور سخنان خود را به معضل حاشیهنشینی اختصاص داد و گفت: نباید صرفاً به شعارهای زیبا و کلی بسنده کرد. اگر میگوئیم حاشیهنشینی معضل جدی استان است، باید مشخص کنیم با چه مدل و روشی، در چه بازه زمانی و با چه منابعی میخواهیم این آسیب را کاهش دهیم.
وی با اشاره به تجربیات موفق در استان البرز تأکید کرد: شهرداری کرمانشاه با همکاری شورای شهر و دیگر نهادها باید تا دو سه هفته آینده یک طرح توجیهی عملیاتی برای کاهش حاشیهنشینی تهیه و ارائه کند.
ساماندهی معتادان متجاهر؛ سومین محور
بطحایی در ادامه با اشاره به موضوع ساماندهی معتادان متجاهر در استان، گفت: بر اساس برآوردها، حدود ۵ هزار معتاد متجاهر در استان وجود دارد، در حالیکه ظرفیت پذیرش مراکز ماده ۱۶ تنها ۲۵۰ نفر است. این شکاف جدی باید به سرعت برطرف شود.
بطحایی افزود: شهرداری باید بخشی از فضا و امکانات خود را در اختیار این موضوع قرار دهد و با تشکیل کنسرسیومی متشکل از شهرداری، استانداری، وزارت کشور، بهزیستی، سپاه و بسیج، ظرفیت پذیرش معتادان متجاهر افزایش یابد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از استاندار درخواست دارم که طی دو تا سه هفته آینده، سه طرح توجیهی مشخص در حوزههای کنترل خودکشی، ساماندهی حاشیهنشینی و معتادان متجاهر را تهیه کرده و برای بررسی نهایی در تهران ارائه کند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!