حالت تاریک
دوشنبه, 18 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
جشنواره فیلم فجر امسال موفق نبود
پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات:

جشنواره فیلم فجر امسال موفق نبود

یک پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر امسال موفق نبود، گفت: باید زیرساخت‌های تولید آثار هنری انقلابی را تقویت کنیم.

مهرداد توکلی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ درباره وضعیت سینمای انقلاب و مقاومت اظهار داشت: امسال، اگر چه جشنواره فیلم فجر از لحاظ کمی با رشد همراه بود، اما از نظر کیفی نتوانست چندان موفق عمل کند.

این پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات با بیان اینکه متأسفانه اکثر آثار برگزیده‌ شده در جشنواره، سنخیتی با شعارهای انقلاب اسلامی نداشتند، افزود: در شرایطی که انتظار می‌رفت جشنواره فجر بازتابی از آرمان‌های انقلاب، شهدا و مقاومت باشد، بسیاری از فیلم‌ها به‌گونه‌ای انتخاب شدند که حتی در آن‌ها کوچک‌ترین نشانی از مفاهیم انقلابی دیده نمی‌شود.

توکلی ادامه داد: طبیعی است وقتی هیأت انتخاب و داوری از طیف‌هایی باشند که در سال‌های اخیر مواضع انتقادی یا حتی معاندانه نسبت به گفتمان انقلاب داشته‌اند، خروجی جشنواره نیز مطابق با نگاه آن‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه جای خالی فیلم‌هایی با مضامین مقاومت، جهاد تبیین، و شهدای مدافع حرم در جشنواره امسال به‌شدت احساس می‌شد، گفت: ما در سازمان بسیج دانشجویی تلاش کردیم با حمایت از گروه‌های فیلم‌سازی جوان، آثاری متناسب با این مفاهیم تولید کنیم، اما متأسفانه این آثار یا در فرآیند داوری دیده نشدند یا مجال اکران عمومی نیافتند.

این پژوهشگر حوزه رسانه تصریح کرد: یکی از فیلم‌هایی که با حمایت ما ساخته شد و محتوایی قوی درباره مدافعان حرم داشت، حتی به بخش مسابقه راه نیافت، در حالی که فیلم‌هایی با سطح کیفی پائین‌تر ولی مطابق با ذائقه هیأت داوران، در بخش اصلی جشنواره حضور پررنگ داشتند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: با وجود تمامی این محدودیت‌ها، خوشبختانه جریان جوان انقلابی در عرصه فیلم‌سازی رشد خوبی داشته و توانسته در فضای خارج از جشنواره هم صدای خود را به گوش مردم برساند.

توکلی تأکید کرد: وظیفه ماست که زیرساخت‌های تولید آثار هنری انقلابی را تقویت کنیم و اجازه ندهیم نگاه‌های غیر انقلابی و بعضاً معارض، نبض سینمای کشور را در دست بگیرند.

وی با انتقاد از روند برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: آثار برگزیده خیلی سنخیتی با ارزش‌های انقلاب نداشتند و نگاه حاکم بر داوری، برخاسته از جریاناتی غیرهمسو با گفتمان انقلاب بود.

این پژوهشگر حوزه رسانه با اشاره به حذف آثار مرتبط با مدافعان حرم افزود: فیلم‌هایی با مضامین انقلابی یا دیده نشدند یا مجال حضور نیافتند.

وی تأکید کرد: جریان جوان انقلابی در حال رشد است و باید با تقویت زیرساخت‌ها، اجازه ندهیم سینما در اختیار نگاه‌های معارض قرار گیرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!