حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
وضعیت حاشیه‌نشینی در کرمانشاه نگران‌کننده است
معاون وزیر راه و شهرسازی:

وضعیت حاشیه‌نشینی در کرمانشاه نگران‌کننده است

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در برخی استان‌ها مانند چهارمحال و بختیاری و یزد، حاشیه‌نشینی به حداقل رسیده اما در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و مشهد، شرایط نامطلوب و نگران کننده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ عبدالرضا گلپایگانی، صبح امروز، در آئین بهره‌برداری از طرح‌های وزارت راه و شهرسازی، در استان کرمانشاه با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، به اهمیت تاریخی و فرهنگی این روز بزرگ پرداخت و اظهار داشت: امروز سالروز آزادسازی خرمشهر است؛ من خاطرم هست که همین سوم خرداد امتحانات نهایی دوره دبیرستان بود و بسیاری از هم‌کلاسی‌هایم برای دفاع از وطن به جبهه رفته بودند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با مقایسه شرایط ایران در دوران دفاع مقدس با اتفاقات مشابه در کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه و کویت، به مقاومت کم‌نظیر ملت ایران در برابر تجاوز بیگانگان اشاره کرد و گفت: در خرمشهری که ایران پس از انقلاب سازمان دفاعی‌اش به هم ریخته بود، با ارتشی که در حال تحول بود و سپاهی که هنوز به شکل امروزی‌اش وجود نداشت، مردم با دست خالی ۳۴ روز در برابر دشمنی که سال‌ها برای این تجاوز برنامه‌ریزی کرده بود، ایستادگی کردند.

وی به سقوط سریع کشورهای دیگر در مواجهه با تهدیدهای مشابه اشاره کرد و افزود: صدام ظرف یک هفته کویت را اشغال کرد و داعش در چند روز نیمی از عراق را گرفت اما در ایران، خرمشهر با رشادت، مقاومت و ایثار رزمندگان آزاد شد که این نشان‌دهنده عظمت روح ملت ایران است.

گلپایگانی در ادامه با اشاره به افتتاح همزمان ۶۰ هزار پروژه در سراسر کشور با ارزش بیش از ۹۴ هزار میلیارد تومان، گفت: امروز شاهد افتتاح پروژه‌هایی در حوزه‌های مختلف همچون مسکن، حمل و نقل، هواشناسی و بازآفرینی شهری هستیم؛ از جمله این پروژه‌ها، ۴۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی شهری و ۱۴ هزار و ۵۲۱ واحد مسکونی روستایی است که به صاحبانشان تحویل داده می‌شوند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افتتاح پروژه‌هایی همچون سالن ورزشی در آذربایجان غربی، کلانتری در شیرآباد سیستان و بلوچستان، کتابخانه و خانه مشق در همان استان و مرکز فرهنگی و آموزشی و سرای محله فیض‌آباد کرمانشاه خبر داد و این اقدامات را گامی مهم در راستای توسعه و بازآفرینی شهری دانست.

گلپایگانی درباره وضعیت کرمانشاه گفت: محله فیض‌آباد از مناطق دارای بافت تاریخی ارزشمند است که به واسطه مشارکت مردم، اکنون میزبان پروژه‌های مهمی در زمینه بوم‌گردی و حفظ هویت فرهنگی شده است و باید تلاش کنیم این محله به اعتبار تاریخی خود بازگردد.

وی تأکید کرد: بسیاری از بناهای تاریخی در فیض‌آباد مرمت شده‌اند و اکنون به اقامتگاه‌های بوم‌گردی تبدیل شده‌اند که علاوه بر تأمین فضای اقامتی برای گردشگران، به تبلیغ فرهنگ ایرانی نیز می‌پردازند. 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: این چراغ‌های روشن فرهنگی می‌توانند باعث احیای هویت محله و بازگرداندن شأن و منزلت آن شوند.

گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از وضعیت حاشیه‌نشینی در کرمانشاه بیان کرد: در بازدید هفته گذشته از کرمانشاه، با مسائل تلخی مواجه شدم که باید با همکاری مسئولان ساماندهی شود، شهر کرمانشاه از نظر حاشیه‌نشینی در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد و این معضل باید جدی گرفته شود.

وی افزود: مطابق قانون، در حوزه‌های غیرکشاورزی، شهرداری‌ها مسئول هستند و باید به وظایف خود در کنترل رشد سکونتگاه‌های غیررسمی عمل کنند، هزینه سازماندهی این سکونتگاه‌ها چند برابر هزینه آماده‌سازی زمین است و از سوی دیگر، خطرات ناشی از زلزله و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق بالاست.

گلپایگانی با اشاره به تأکید و حمایت مقام معظم رهبری از پیگیری حل معضل حاشیه‌نشینی در کشور، به مطالعه‌ای در حال انجام اشاره کرد که به بررسی رشد سکونتگاه‌های غیررسمی در بازه زمانی ۳۰ سال گذشته می‌پردازد و هدف آن، شناخت چرایی و چگونگی شکل‌گیری این مناطق است.

معاون وزیر راه و شهرسازی به مقایسه‌ای میان استان‌های کشور پرداخت و گفت: در برخی استان‌ها مانند چهارمحال و بختیاری و یزد، حاشیه‌نشینی به حداقل رسیده اما در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و مشهد، شرایط نامطلوب و نگران‌کننده است؛ به‌ویژه مشهد که یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در حاشیه آن زندگی می‌کنند.

گلپایگانی در ادامه از بافت فرسوده کرمانشاه به عنوان یک فرصت مهم در راستای تأمین مسکن و مقاوم‌سازی یاد کرد و افزود: حدود ۴۰۰ هکتار از شهر کرمانشاه بافت فرسوده دارد که با استفاده از بسته‌های تشویقی شورای عالی شهرسازی، امکان ساخت و ساز در این مناطق فراهم شده است؛ این روند می‌تواند بدون نیاز به ایجاد زیرساخت‌های جدید، بخش مهمی از نیاز به مسکن را تأمین کند.

وی تأکید کرد: استفاده از ظرفیت‌های بافت فرسوده در عین مقاوم‌سازی، از بروز خسارات احتمالی ناشی از زلزله جلوگیری خواهد کرد و هزینه‌های توسعه شهری را نیز کاهش خواهد داد.

گلپایگانی با اشاره به نمونه‌های موفق بازآفرینی شهری در شهرهایی همچون بوشهر گفت: در بوشهر بافت تاریخی با سرمایه‌گذاری مردمی و ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی متحول شده و می‌تواند الگوی خوبی برای محله فیض‌آباد استان کرمانشاه باشد؛ امیدوارم با حمایت استاندار محترم و مشارکت مردم، در فیض‌آباد نیز شاهد چنین تحولی باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان از مردم محله فیض‌آباد برای حضور فعال‌ در مراسم تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که سرای محله به مرکزی برای آموزش، گفتگو و ارتقای فرهنگی ساکنان تبدیل شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!