
کارشناس تغذیه مطرح کرد:
رازهای تغذیهای برای پیشگیری از چاقی
کارشناس تغذیه گفت: چاقی و اضافه وزن نهتنها ظاهر بدن را تغییر میدهد، بلکه میتواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد اما با رعایت چند تغییر ساده در رژیم غذایی، میتوان از این بحران پیشگیری کرد.
سارا اربابیجم در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: اضافه وزن و چاقی مشکلاتی هستند که این روزها در جامعه به یک بحران تبدیل شدهاند، این شرایط زمانی رخ میدهد که چربی بدن بهطور غیرطبیعی انباشته میشود و بهدنبال آن مشکلات سلامتی متعددی ایجاد میشود.
کارشناس علوم تغذیه اشاره کرد: بهترین شاخص برای سنجش اضافه وزن و چاقی در جامعه، شاخص توده بدنی (BMI) است، افزایش بیش از حد وزن میتواند باعث بروز بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای قلبی - عروقی، دیابت، مشکلات عضلانی - اسکلتی و حتی سرطانهایی همچون سرطانهای رحم، سینه، تخمدان، پروستات، کبد، کیسه صفرا، کلیه و کولون شود.
وی تأکید کرد: این مشکلات به حدی اهمیت دارند که باید در هر برنامه پیشگیری یا درمانی به دقت بررسی شوند.
توصیههای تغذیهای برای کنترل وزن
اربابیجم در ادامه به برخی توصیههای تغذیهای برای کنترل اضافه وزن و چاقی اشاره کرد و گفت: اولین نکته در کنترل وزن، تغییر در تعداد و نوع وعدههای غذایی است؛ تعداد وعدههای غذا در روز باید افزایش یابد و حجم غذا در هر وعده کاهش یابد.
وی تأکید کرد: هیچ وعدهای، بهویژه وعده صبحانه، نباید حذف شود، چرا که حذف وعدههای غذایی میتواند باعث کُند شدن متابولیسم بدن و در نهایت افزایش وزن شود.
وی توضیح داد: همچنین باید برای هر وعده غذایی، یک ساعت ثابت برای صرف غذا در نظر گرفته شود که این کار به بدن کمک میکند تا به روال ثابت غذایی عادت کرده و از پرخوریهای ناخواسته جلوگیری شود.
اربابیجم همچنین توصیه کرد: غذا باید به آرامی مصرف و از خوردن سریع آن اجتناب شود، همچنین بین لقمهها کمی تأمل کنید و آرام غذا بخورید، این کار کمک میکند که احساس سیری زودتر به بدن برسد.
مقدار مصرف سبزیجات و میوهها
وی افزود: از دیگر نکات مهم در رژیم غذایی، مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی دو تا چهار واحد میوه است، این مواد غذایی حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند که در کنترل وزن بسیار مؤثرند.
به گفته این کارشناس تغذیه، بهتر است میوهها و سبزیها به شکل خام مصرف شوند تا بدن به میزان بیشتری از خواص تغذیهای آن بهرهمند شود.
رژیم غذایی متنوع و متعادل
اربابیجم در ادامه به لزوم تنوع در مصرف مواد غذایی اشاره کرد و گفت: نان و غلات نباید از رژیم غذایی حذف شوند، بلکه باید مصرف حداقلی از نوع سبوسدار آنها در نظر گرفته شود، همچنین مصرف حبوبات مانند عدس، نخود، لوبیا و ماش که حاوی فیبر غذایی هستند، در هر وعده غذایی توصیه میشود، همچنین به جای یک واحد گوشت، میتوان یک لیوان حبوبات پخته مصرف کرد که ارزش غذایی بالایی دارد.
مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، جایگزینی گوشت قرمز با مرغ، ماکیان و به خصوص ماهی از دیگر توصیههای مهم این کارشناس تغذیه است.
اربابیجم همچنین به مصرف شیر و لبنیات کمچرب اشاره کرد و گفت: باید روزانه دو تا سه واحد از این گروه غذایی مصرف شود.
غذاهای ممنوع و محدودیتها
اربابیجم تأکید کرد: لازم است از خوردن لبنیات با چربی بیش از ۲/۵ درصد، گوشتهای چرب، غذاهای سرخشده، شیرینیها و کیکهای خامهای، کلهپاچه، نوشیدنیهای قندی و شیرین همچون نوشابهها، آبمیوههای صنعتی با شکر افزوده، ماءالشعیر و شربتهای شیرین خودداری شود.
وی همچنین به غذاهای آماده و کنسروی اشاره کرد و گفت: مصرف این دسته از غذاها باید به حداقل ممکن، یعنی حداکثر یکبار در ماه کاهش یابد.
ورزش و فعالیت بدنی
اربابیجم به اهمیت فعالیت بدنی برای کنترل وزن اشاره و تأکید کرد: هر روز حداقل ۳۰ دقیقه پیادهروی تند باید انجام شود.
وی پیشنهاد کرد: افراد از وسائل نقلیه عمومی استفاده کرده و در صورت استفاده از وسیله نقلیه شخصی، آن را دور از محل کار پارک کنند تا تحرک بدنی بیشتری داشته باشند.
وی با تأکید بر اهمیت پیروی از یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال، از مردم خواست تا به تغذیه خود اهمیت دهند و از بروز مشکلات سلامت ناشی از اضافه وزن و چاقی جلوگیری کنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!