حالت تاریک
چهارشنبه, 05 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
راه سعادت بشر هم‌افزایی علوم دینی و دانشگاهی
رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه مطرح کرد:

راه سعادت بشر هم‌افزایی علوم دینی و دانشگاهی

رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه با بیان اینکه حوزه علمیه و دانشگاه، دو بال پرواز جامعه اسلامی به سوی سعادت هستند، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای هم‌افزایی و همکاری این دو برای سعادت جامعه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن مفید در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: شهید آیت‌الله مفتح هم در میان عموم مردم، هم در بین نخبگان دانشگاهی و هم در حوزه علمیه، با سیره اخلاقی و منطق علمی خود راه‌گشا بودند و در قامت یک روحانی، خدمت صادقانه انجام می‌داد.

رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه افزود: حوزه علمیه و دانشگاه، دو بال پرواز جامعه اسلامی به سوی سعادت هستند، هر دو نهاد در دفتر تکوین و تشریع الهی، برای حل مشکلات جامعه و تعالی انسان تلاش می‌کنند.

وی گفت: حوزه‌های علمیه، به عنوان دفتر تشریع الهی، وظایف دینی، اخلاقی و معنوی بشر را تبیین می‌کنند که این علوم دینی و اخلاقی، اصلی‌ترین دانش‌هایی هستند که انسان برای رسیدن به سعادت حقیقی به آن‌ها نیاز دارد.

مفید با اشاره به وظیفه حوزه‌های علمیه، تصریح کرد: انسان را با وظایف دینی و اخلاقی آشنا کنند و بینش صحیح نسبت به دنیا و آخرت ارائه دهند همچنین انسان را برای حرکت به سوی هدف نهایی، که همان قرب الهی است، آماده کنند.

وی در ادامه به نقش دانشگاه‌ها، اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها، به عنوان دفتر تکوین الهی، علوم طبیعی و اجتماعی را به بشر می‌آموزند، دانشگاهیان گره‌گشای مسائل دنیوی هستند و می‌توانند زندگی بشر را از مشکلات عملی و علمی نجات دهند.

مفید افزود: وظیفه دانشگاه این است که علوم طبیعی و انسانی را برای پیشرفت جامعه ارائه کند، مسائل و چالش‌های زندگی روزمره را حل و همچنین انسان را از بند ناآگاهی، استبداد و ظلم رها کند.

وحدت حوزه و دانشگاه

وی ادامه داد: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای یکی‌شدن این دو نهاد نیست، بلکه به معنای هم‌افزایی و همکاری این دو برای سعادت جامعه است، هدف امام خمینی (ره) از نام‌گذاری این روز، ایجاد وحدت فکری و عملی میان علما و دانشگاهیان بود تا هر دو گروه در مسیر گره‌گشایی از زندگی انسان حرکت کنند.

مفید گفت: افرادی همچون شهید آیت‌الله مفتح، شهید مطهری و شهید بهشتی، نمونه‌هایی از وحدت حوزه و دانشگاه هستند که هم در حوزه علمیه و هم در دانشگاه تلمذ کردند و به الگویی برای جامعه بشری تبدیل شدند.

وی ادامه داد: سعادت بشر در بندگی خداوند و ایمان به حقایق الهی نهفته است، علوم دینی و علوم دانشگاهی باید در مسیر آزادسازی بشر از بندهای طاغوت و جهل به کار گرفته شوند که با این نگاه، علما و دانشمندان می‌توانند دست در دست یکدیگر، برای رسیدن به جامعه‌ای سعادتمند و رها از ظلم و استکبار تلاش کنند.

مفید گفت: حوزه و دانشگاه باید درک کنند که هر کدام در دفتر الهی وظیفه‌ای بر عهده دارند حوزه علمیه در دفتر تشریع و دانشگاه در دفتر تکوین الهی گره‌گشایی می‌کنند اما نکته مهم این است که هر دو باید بدانند در خدمت خدا و مردم هستند.

رئیس دفتر شورای نگهبان استان کرمانشاه ادامه داد: دانشگاه و حوزه علم و دانشی که در اختیار دارند باید برای رفع مشکلات جامعه و هدایت انسان به سوی سعادت حقیقی به کار گرفته شود اگر این درک وجود داشته باشد، دیگر نه حوزه و نه دانشگاه در خدمت طاغوت یا شیطان نخواهند بود و مسیر را برای آن‌ها هموار نخواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: قرآن کریم به علما هشدار می‌دهد که مراقب شیطان باشند؛ زیرا عالم نباید فاسد شود و در خدمت طاغوت قرار گیرد در سوره مبارکه جمعه، خداوند علمای یهود را تشبیه به حیوان باربری کرده است که کتاب‌های زیادی حمل می‌کند، اما هیچ اثر و نتیجه‌ای از این دانش در عمل و رفتار آن‌ها دیده نمی‌شود. 

مفید گفت: علم باید در رفتار، سیره و کردار انسان اثر بگذارد و انسان را از دنیاطلبی و طمع دور کند، همین مسئله درباره دانشگاهیان هم صدق می‌کند. ماحصل علم و تلاش دانشگاهیان در دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها باید در خدمت ولی خدا و سعادت حقیقی بشر باشد. دانش نباید در خدمت طواغیت و صاحبان زر و زور برای تسلط بر جامعه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: اگر حوزه و دانشگاه این حقیقت را درک کنند، به وحدت حقیقی دست می‌یابند. دانشگاه باید وظیفه خود را در گره‌گشایی از مسائل مادی جامعه انجام دهد و حوزه نیز باید به فهم عمیق تعالیم دینی و آشنایی مردم با مبدا، معاد و راه سعادت بپردازد. این وحدت زمانی محقق می‌شود که هر دو نهاد بدانند علم و دانش آن‌ها باید در خدمت رفع مشکلات مادی و معنوی جامعه باشد.

مفید ادامه داد: زمانی که حوزه و دانشگاه ولایت‌مدار شوند و اطاعت از خدا، رسول خدا و ولی خدا را پیشه کنند، وحدت محقق می‌شود. این اطاعت چیزی جز خدمت به خلق، گره‌گشایی از مشکلات مردم و مقابله با استکبار، استعمار و استثمار نیست.

وی خاطرنشان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی تلاش برای فراهم کردن بستر ظهور امام زمان (عج)؛ در سایه ظهور ایشان، سعادت مادی و معنوی بشر به معنای واقعی کلمه محقق خواهد شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از