
کارشناس میراث فرهنگی کرمانشاه:
سرابهای کرمانشاه در مسیر ثبت جهانی قرار دارند
کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون ۲۱ سراب در کرمانشاه به ثبت ملی رسیده است، گفت: امسال در صدد ثبت جهانی برخی از این سرابها هستیم.
مسلم کرمی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ از اقدامات جدید ادارهکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه برای شناسایی و ثبت آثار طبیعی شاخص شهرستانها خبر داد.
این کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه افزود: همانند سالهای گذشته، در ابتدای سال از تمامی شهرستانها درخواست کردهایم آثار طبیعی شاخص خود را که قابلیت ثبت در فهرست میراث طبیعی ملی را دارند، معرفی کنند. برخی از این آثار پیشتر شناسایی شده و در برنامه ثبت قرار دارند، اما هنوز بسیاری از شهرستانها اعلام رسمی خود را انجام ندادهاند.
وی گفت: یکی از اقدامات مهم امسال، بررسی و آمادهسازی پرونده ثبت جهانی سرابهای شاخص استان کرمانشاه است که در جلسات متعدد، ظرفیتها بررسی و پروندهها برای ثبت جهانی آماده میشوند.
کرمی با اشاره به ثبت آثار ملی در سال گذشته اظهار داشت: در سال گذشته پنج میراث طبیعی ارزشمند از استان کرمانشاه به ثبت ملی رسید، که تاکنون در مجموع ۴۸ میراث طبیعی از استان در فهرست ملی کشور به ثبت رسیدهاند.
این کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۲۱ اثر مربوط به سرابهاست و مابقی شامل درختان کهنسال، غارها، تالاب، کوهها و سایر جاذبههای طبیعی است.
وی تصریح کرد: از جمله سرابهای مهم استان که تاکنون به ثبت رسیدهاند میتوان به سراب صحنه، سراب گزنهله، سراب روانسر، سراب فش، سراب نجوبران، سراب بیستون، سراب گرم و سراب مورت اشاره کرد که هماکنون نیز پیگیر ثبت سایر سرابهای شاخص هستیم.
کرمی همچنین از برنامههای امسال برای حفاظت و احیای این آثار طبیعی خبر داد و گفت: امسال تلاش داریم اقدامات حفاظتی و احیایی را بهصورت جدیتری دنبال کنیم. این اقدامات شامل محوطهسازی، بهسازی راههای دسترسی، ایجاد زیرساختهای گردشگری و همچنین نگهداری سالانه از درختان و منابع طبیعی ارزشمند، از جمله نگهداری در برابر آفات و بیماریها، کوددهی مناسب، آبیاری و رسیدگیهای زیستمحیطی خواهد بود.
وی تأکید کرد: تمامی مواریث طبیعی و تاریخی دارای قابلیت حفاظت و احیا هستند. برای نمونه، آثار بزرگی مانند کوه بیستون، کوه شاهو، غار پرآو، سرابها، آبشارها و... هر کدام نیازمند برنامهریزیهای خاص برای حفاظت هستند و ما این موارد را در دستور کار قرار دادهایم.
کارشناس ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد: تا پایان امسال، سرابهای استان کرمانشاه به فهرست موقت میراث طبیعی یونسکو راه یابند و این اقدام گامی مهم در مسیر ثبت جهانی آنها باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!