حالت تاریک
یکشنبه, 14 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سهم اندک کرمانشاه از پرداخت مالیات
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه مطرح کرد:

سهم اندک کرمانشاه از پرداخت مالیات

مدیرکل امور مالیاتی کرمانشاه با اشاره به سهم نیم‌درصدی استان در مالیات کشور، مشکلات اقتصادی، وابستگی به کشاورزی سنتی و کمبود صنایع بزرگ را از دلایل آن دانست.

بهمن بادکو در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «مرصاد»؛ ضمن اشاره به مشکلات مالیاتی که صنایع کوچک و متوسط با آن مواجه هستند، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در راستای حمایت از این صنایع صورت گیرد، اصلاح قانون مالیات بر ارزش‌افزوده است؛ نرخ‌های بالای مالیاتی و فرآیندهای پیچیده بازگشت اعتبار مالیاتی موجب ایجاد فشارهای مضاعف بر کسب و کارهای کوچک شده و ادامه فعالیت آن‌ها را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌کند. 

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه افزود: صنایع کوچک و متوسط در کشور، بخش عمده‌ای از تولید و اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند، اما به‌دلیل‌ عدم حمایت‌های کافی از سوی دولت و سیستم‌های مالیاتی پیچیده، اغلب قادر به رقابت با سایر کسب و کارهای بزرگ و تأمین منابع مالی برای ادامه فعالیت‌های خود نیستند. 

وی تصریح کرد: یکی از راه‌های مؤثر برای حمایت از این بخش، کاهش نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده است، به‌ویژه که این صنایع در اغلب موارد با محدودیت‌های مالی و منابعی مواجه هستند که مانع از ادامه رشد و توسعه آن‌ها می‌شود. 

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه به مشکلات مربوط به فرآیندهای مالیاتی اشاره و عنوان کرد: بازگشت اعتبار مالیاتی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای صنایع کوچک و متوسط است؛ برای رونق این بخش، باید فرآیندهای مالیاتی تسهیل شده و موانع موجود بر سر راه بازگشت مالیات از بین برود. 

به گفته وی، اصلاحات در این حوزه می‌تواند به کاهش هزینه‌های اضافی برای این صنایع کمک کند و آن‌ها را قادر سازد تا منابع مالی بیشتری را برای توسعه کسب و کار خود جذب کنند. 

بادکو همچنین در خصوص وضعیت مالیاتی استان‌های مختلف کشور، به‌ویژه کرمانشاه، اذعان کرد: این استان سهم بسیار کمی از کل مالیات کشور را پرداخت می‌کند و تنها نیم درصد از کل مالیات کشور از این استان تأمین می‌شود و این مسئله به‌دلیل مشکلات اقتصادی خاص این منطقه، وابستگی شدید به کشاورزی سنتی و همچنین کمبود صنایع بزرگ و توسعه‌یافته در آن است. 

وی با اشاره به لزوم حمایت از صنایع در استان‌هایی همچون کرمانشاه، گفت: در این مناطق باید سیاست‌های ویژه‌ای برای تشویق به پرداخت مالیات و سرمایه‌گذاری در بخش تولید به‌ویژه در صنایع کوچک و متوسط در نظر گرفته شود. 

به گفته بادکو، علاوه بر مالیات، دولت باید توجه ویژه‌ای به بهبود زیرساخت‌ها، تأمین منابع مالی و ایجاد شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری در این مناطق داشته باشد تا زمینه‌ساز رشد اقتصادی و اشتغال در آن‌ها باشد. 

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: مالیات‌هایی که توسط مردم و کسب و کارها پرداخت می‌شود، در نهایت به تأمین هزینه‌های عمومی مانند آموزش و پرورش، بهداشت، خدمات اجتماعی و زیرساخت‌های عمومی اختصاص می‌یابد؛ از این‌رو، افزایش مشارکت مالیاتی و اصلاح نظام مالیاتی می‌تواند به توسعه این بخش‌ها و بهبود کیفیت خدمات عمومی منجر شود. 

وی تأکید کرد: برای ایجاد تغییرات مؤثر در این زمینه، نیاز به یک نگاه جامع و میان‌مدت از سوی دولت است؛ علاوه بر کاهش نرخ مالیات، دولت باید مشوق‌های مالیاتی بیشتری برای صنایع کوچک و متوسط فراهم کند و فرآیندهای مالیاتی را برای این بخش تسهیل کند، این اقدامات می‌تواند به افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و بهبود شرایط معیشتی مردم در مناطق کمتر توسعه‌یافته همچون کرمانشاه کمک کند. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.