حالت تاریک
جمعه, 03 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
صدور محصولات فناورانه کرمانشاه به ۱۱ کشور دنیا
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه مطرح کرد:

صدور محصولات فناورانه کرمانشاه به ۱۱ کشور دنیا

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه گفت: تاکنون محصولات فناورانه استان به ۱۱ کشور صادر شده‌اند اما هنوز در زمینه برندینگ و معرفی شرکت‌ها در بازارهای بین‌المللی با فاصله زیادی از نقطه مطلوب مواجه هستیم.

سیامک آزادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: بر اساس مأموریت اصلی پارک علم و فناوری که حمایت از صاحبان ایده و کسب‌ و کارهای نوآورانه و فناور است، امسال نیز برنامه‌هایی را تدوین و اجرا کرده‌ایم که متناسب با نیازها و ظرفیت‌های بومی استان کرمانشاه است.

وی افزود: استان کرمانشاه ظرفیت قابل‌ توجهی برای توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری دارد. ما با اتکا به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و با هدف بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص، برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده‌ایم تا با فعال‌سازی این ظرفیت‌ها، سهم بیشتری در توسعه اقتصادی استان ایفا کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در ادامه از اجرای بخش مهمی از مصوبات سفر ریاست‌جمهوری به استان کرمانشاه خبر داد و گفت: این مصوبات با محوریت حمایت از واحدهای فناور و تجاری‌سازی ایده‌ها، در حال پیگیری است و تا پایان شهریورماه بخش قابل‌ توجهی از آن‌ها اجرایی خواهد شد.

وی اظهار کرد: تمرکز ما توسعه زیست‌بوم‌های تخصصی و محصول‌محور در حوزه‌هایی است که استان در آن‌ها مزیت دارد. در همین راستا، تلاش می‌کنیم فناوران کلیدی هر حوزه را کنار هم قرار دهیم تا علاوه بر تولید محصول، شاهد رشد زنجیره‌ای کسب‌ و کارها باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت حوزه رسانه و انیمیشن گفت: در این مدت توانسته‌ایم فعالان بیشتری را در این حوزه شناسایی و به شبکه‌های تخصصی متصل کنیم. به‌ زودی نیز رویدادی تخصصی در حوزه رسانه برگزار خواهیم کرد تا ظرفیت‌های پراکنده را تجمیع کنیم.

آزادی تصریح کرد: یکی از پروژه‌های موفق اخیر، تولید یک اثر سینمایی در حوزه انیمیشن است که به همت شرکت‌های فناور استان و با جذب سرمایه‌گذار محقق شده است. اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که نیاز جدی به توسعه نیروی انسانی متخصص داریم.

وی یکی از چالش‌های جدی شرکت‌های فناور را محدودیت در دریافت تسهیلات عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه طی سفر ریاست جمهوری، ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب شد و اکنون در حال معرفی این شرکت‌ها به بانک‌ها هستیم، همچنان سازِکارهای سخت‌گیرانه بانکی مانع بهره‌برداری کامل از این منابع است.

آزادی همچنین گفت: در بخش کسب‌ و کارهای نوپا نیز ۵۰ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده که با آغاز فرآیند اجرایی آن، فرصت مناسبی برای افراد و شرکت‌های تازه‌ تأسیس فراهم می‌شود. با این حال، یکی از راهکارهای مؤثر در کنار تسهیلات، تقویت صندوق‌های پژوهش و فناوری برای صدور ضمانت‌نامه‌های حمایتی است.

جذب سرمایه‌گذار؛ راهبرد اساسی توسعه فناوری

وی با تأکید بر ضرورت جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی اظهار کرد: ما معتقدیم که سرمایه‌گذاری، موتور اصلی توسعه زیست‌بوم فناوری است، هم‌اکنون در حوزه‌هایی مانند صنایع شیمیایی، تجهیزات کشاورزی و انیمیشن شاهد ورود سرمایه‌گذاران هستیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه از تدوین ۵۰ طرح قابل سرمایه‌گذاری در گام اول خبر داد و افزود: تا پایان سال، این عدد افزایش خواهد یافت و تلاش می‌کنیم اعتماد صنعت‌گران را برای ورود به حوزه نوآوری جلب کنیم.

صادرات و برندینگ؛ حلقه مفقوده زیست‌بوم فناوری

آزادی با اشاره به وضعیت صادرات شرکت‌های فناور استان گفت: تاکنون محصولات فناورانه استان به ۱۱ کشور صادر شده‌اند، اما هنوز در زمینه برندینگ و معرفی شرکت‌ها در بازارهای بین‌المللی با فاصله زیادی از نقطه مطلوب مواجه هستیم.

وی در پایان گفت: در حال حاضر، ۱۴۵ محصول فناور و دانش‌بنیان با سطح فناوری متوسط به بالا در استان شناسایی شده‌اند که قابلیت فروش فناوری، انتقال دانش فنی و مشارکت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را دارند. این محصولات عمدتاً در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع شیمیایی، تجهیزات کشاورزی و خدمات فناورانه تولید شده‌اند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!