![طرح گرمسیری غرب کرمانشاه را متحول میکند](https://mersadnews.ir/public/default-image/default-730x400.png )
استاندار کرمانشاه:
طرح گرمسیری غرب کرمانشاه را متحول میکند
استاندار کرمانشاه گفت: مهمترین پروژه این منطقه، طرح سامانه گرمسیری است که به نام مقام معظم رهبری مزین شده و من اعتقاد دارم این طرح، غرب استان و بهویژه سرپلذهاب را متحول خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، صبح امروز شنبه در مراسم افتتاح پروژه ورود و خروج ۴۰۰ کیلوولتی مرصاد - دیاله عراق که در شهرستان سرپلذهاب برگزار شد، اظهار داشت: سرپلذهاب، شهرستان مجاهدتهای خاموش و شهر مقاومت در برابر دشمن است که برای کشور افتخار آفریده و ما سر تعظیم فرود میآوریم. افتخار ما این است که امروز مدال خادمی این مردم را بر گردن آویختهایم.
استاندار کرمانشاه عنوان کرد: مهمترین پروژه این منطقه، طرح سامانه گرمسیری است که به نام مقام معظم رهبری مزین شده و من اعتقاد دارم این طرح، غرب استان و بهویژه سرپلذهاب را متحول خواهد کرد.
تحول کشاورزی با سامانه گرمسیری
حبیبی تصریح کرد: در مانور عظیمی که چند هفته گذشته در منطقه برگزار شد، در پاسخ سئوال سرلشکر باقری عرض کردم که طرح گرمسیری، منطقه را متحول خواهد کرد. اکنون کشاورزان نمونه از این طرح برای کشت چغندرقند استفاده میکنند. یکی از درخواستهای من از رئیسجمهور نیز تکمیل طرح سامانه گرمسیری بوده است.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه بیان کرد: با اجرای این طرح، اراضی بسیاری زیر کشت رفته و اکنون با کمبود کارخانه قند در غرب استان برای فرآوری محصولات کشاورزی مواجه هستیم. به همین دلیل، پیگیریهایی از طریق وزارت دفاع، بنیاد مستضعفان و بخش خصوصی انجام شده تا بتوانیم یک کارخانه قند در این منطقه احداث کنیم. این موضوع نشانهای از حرکت رو به جلوی شهرستان سرپلذهاب است و امیدواریم در آینده، این شهرستان به یکی از قطبهای اقتصادی استان تبدیل شود.
تأمین برق پایدار برای سامانه گرمسیری و صنایع منطقه
حبیبی با اشاره به اهمیت برق در توسعه زیرساختهای اقتصادی گفت: صنعت برق، یک صنعت زیرساختی است و بسیاری از پروژهها، ازجمله سامانه گرمسیری، به آن وابسته هستند. از مدیرعامل برق منطقهای غرب خواستهام که حتی اگر برق تمام بخشها قطع شد، برق این طرح قطع نشود.
وی تأکید کرد: با راهاندازی پروژههای جدید برق در سرپلذهاب، برق پایدار مورد نیاز صنایع و واحدهای صنعتی تأمین خواهد شد و از این بابت نگرانی نداریم. امیدواریم هرروز شاهد برگزاری مراسم افتتاح پروژههای جدید در این شهرستان باشیم.
افزایش ظرفیت ترانسهای برق برای پایداری شبکه
جعفر الفتینیا در ادامه این مراسم اظهار داشت: این پست در سال ۱۳۷۳ احداث شد و در ابتدا دو ترانس ۴۰ مگاواتآمپر در آن نصب شده بود که در سال ۱۳۹۵ به دو ترانس ۹۰ مگاواتآمپر ارتقا یافت.
مدیرعامل برق منطقهای غرب عنوان کرد: با توجه به افزایش نیاز مصرفی، در سال ۱۴۰۱ یکی از ترانسها به ۱۶۰ مگاواتآمپر ارتقا یافت و امروز نیز ترانس دوم با پیگیریهای استاندار، به ۱۶۰ مگاواتآمپر افزایش ظرفیت پیدا کرد. این اقدام، نقش مهمی در پایداری شبکه برق منطقه خواهد داشت.
الفتینیا تصریح کرد: پست برق سرپلذهاب تأمینکننده برق شهرستانهای سرپلذهاب، گیلانغرب، قصرشیرین، نفتشهر، ایستگاه چاههای برداشت نفت و سامانه گرمسیری است و پروژههای جدید در این پست، تأثیر بهسزایی در افزایش ظرفیت و کاهش تلفات شبکه خواهد داشت.
افتتاح پروژه ورود و خروج خط ۴۰۰ کیلوولتی مرصاد - دیاله عراق
مدیرعامل برق منطقهای غرب گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ میلیارد تومان اجرا شده که بدون استفاده از منابع استانی به بهرهبرداری رسیده است. پروژه دوم افتتاح شده در سرپلذهاب، ورود و خروج خط ۴۰۰ کیلوولتی مرصاد - دیاله عراق است.
وی ادامه داد: ایران، بزرگترین صادرکننده برق به عراق است و ظرفیتهای صادراتی خوبی دارد. ابتدا یک خط ۴۰۰ کیلوولتی از پست مرصاد در اسلامآبادغرب به استان دیاله عراق انتقال داده شد و حالا این پست سرپلذهاب نیز تا قبل از پیک مصرف ۱۴۰۴ به مدار خواهد آمد.
الفتینیا تأکید کرد: وزارت نیرو ۱۴ مگاپروژه برای عبور از پیک ۱۴۰۴ تعریف کرده که پنج پروژه آن به برق منطقهای غرب واگذار شده است. از این تعداد، چهار پروژه در سرپلذهاب قرار دارد و امروز یکی از آنها افتتاح شد.
وی افزود: پروژه ورود و خروج خط ۴۰۰ کیلوولتی مرصاد - دیاله شامل ۷/۵ کیلومتر مدار خط است که باعث میشود طول خط انتقال از ۲۴۰ کیلومتر به ۱۶۷ کیلومتر کاهش یابد. این اقدام، تلفات و آسیب شبکه را کاهش داده و پایداری بیشتری ایجاد خواهد کرد.
تأکید بر تأمین برق پایدار برای سامانه گرمسیری
مدیرعامل برق منطقهای غرب در پایان گفت: ما از تمام ظرفیتهای خود استفاده میکنیم تا هیچگونه قطعی برق در سامانه گرمسیری ایجاد نشود. در سال گذشته نیز این موضوع مدیریت شد و اکنون در حال فراهمسازی تمهیدات لازم برای سال آینده هستیم.
سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی در سرپلذهاب
صدراله بابلی در ادامه این مراسم اظهار داشت: به برکت نظام جمهوری اسلامی، بیش از ۱۰۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان در شهرستان در حال بهرهبرداری است. این پروژهها در حوزههای زیرساخت شهری و روستایی، کشاورزی، خدماتی، انرژی، راه و طرحهای هادی روستایی اجرا شدهاند.
فرماندار سرپلذهاب عنوان کرد: رهبر انقلاب تأکید دارند که خدمات نظام باید به اطلاع مردم برسد، زیرا این امر موجب امیدآفرینی خواهد شد. تاکنون ۶۰۰ برنامه فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی در سطح شهرستان برگزار شده که در برخی از آنها، حضور پرشور مردم را شاهد بودیم. این امر نشاندهنده وفاداری مردم به انقلاب و قدردانی آنها از خدمات نظام است.
لزوم حذف سرپلذهاب از جدول خاموشیها
بابلی با اشاره به قطعیهای برق در استان تصریح کرد: ظرفیت تولید برق شهرستان از ۹۰ مگاوات به ۱۶۰ مگاوات افزایش یافته است و انتظار داریم سرپلذهاب از جدول خاموشیهای روزانه استان حذف شود.
وی در ادامه افزود: سامانه گرمسیری، یکی از بزرگترین طرحهای نظام جمهوری اسلامی در شهرستان است که تاکنون بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای آن تأمین اعتبار شده است. با این حال، به دلیل ناترازیهای موجود در تأمین انرژی، امکان کشت ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه فراهم نشده است.
بابلی تأکید کرد: سرپلذهاب دارای ۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که هماکنون زیر کشت گندم و چغندر رفته است. در صورت قطع برق سامانه آبیاری تحت فشار، خسارات جبرانناپذیری به کشاورزان وارد خواهد شد.
وی در پایان گفت: شهرستان دارای یک پست برق سیار با ۹ هزار مشترک است که لازم است به پست دائم تبدیل شود. همچنین، حوضچههای تخریبشده در زلزله هنوز تعمیر نشدهاند. اگر در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای آنها تخصیص مییافت، ۸/۴ مگاوات برق تولید میشد. امیدواریم دستور تسریع در راهاندازی این بخش صادر شود.
انتهای خبر/