حالت تاریک
پنج‌شنبه, 02 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
عشایر سربازان گمنام اقتصادی هستند
مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه:

عشایر سربازان گمنام اقتصادی هستند

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت فعالیت عشایر، گفت: عشایر سربازان گمنام اقتصادی هستند که با کمترین امکانات، بیشترین بازده را در عرصه تولید دارند.

علی‌جعفر رضایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: زندگی عشایری به‌طور قطع وابسته به مراتع و شرایط آب و هوایی است. عشایر وقتی تصمیم می‌گیرند ییلاق و قشلاق کنند، باید از مراتع بهره‌برداری کنند به‌گونه‌ای که برای آن‌ها صرفه اقتصادی داشته باشد و تغذیه دام از این منابع تأمین شود و در حال حاضر با مشکلاتی مواجه هستند.

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه افزود: عشایر بیش از نیم قرن است که از مراتع استان‌های ایلام و خوزستان استفاده می‌کنند. اما به دلیل عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی این استان‌ها یا کم‌کاری برخی از آن‌ها، گاهی پروانه‌های بهره‌برداری از مراتع صادر نمی‌شود.

وی افزود: مراتعی که به‌طور عرفی و مستمر مورد استفاده عشایر قرار گرفته، متأسفانه در سال‌های اخیر به‌طور ناگهانی به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار شده‌اند. این مسئله باعث ایجاد چالش‌های فراوانی برای عشایر شده است. 

رضایی ادامه داد: طی هفته‌های اخیر در وزارت کشور جلسه‌ای برگزار کردیم و قرار شد اکیپی از دفتر مرزبانی وزارت کشور و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط این مسائل را مجدداً بررسی کنند تا در صورت تأیید حقوق عشایر، پروانه‌های لازم برای بهره‌برداری از مراتع صادر شود. امیدواریم که این مشکلات در سال آینده برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: این چالش‌ها سال‌هاست که وجود دارد و در برنامه‌های مختلف به آن پرداخته‌ایم. بسیاری از مشکلات موجود را عشایر به‌تنهایی نمی‌توانند حل کنند و نیازمند همکاری و تعامل با دستگاه‌های مختلف هستند.

رضایی ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی، امیدواریم که مشکلات عشایر در استان‌های ایلام و خوزستان با هماهنگی‌های بیشتر و همکاری‌های اداری حل شود. این مسائل تنها مربوط به امروز و ۱۰ سال گذشته نیست، بلکه ریشه در مسائل تاریخی دارند که نیاز به توجه ویژه دارند.

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه تصریح کرد: عشایر ما سربازان گمنام اقتصادی هستند که با کمترین امکانات، بیشترین بازده را در عرصه تولید دارند. 

وی در خصوص تغییر کوچ سنتی به ماشینی گفت: یکی از مسائل مهم این است که با تغییر کوچ سنتی به ماشینی و ورود زودهنگام دام به مراتع، گیاهان به حد رشد کافی نمی‌رسند. این امر موجب تخریب مراتع می‌شود و در بلندمدت آسیب‌های جبران‌ناپذیری به منابع طبیعی وارد می‌آورد. دستورالعمل‌هایی برای مدیریت چرا وجود دارد که باید به‌طور دقیق رعایت شود تا از آسیب دیدن مراتع جلوگیری شود.

رضایی تأکید کرد: نگهداری و حفاظت از مراتع وظیفه‌ای همگانی است. مراتع منبع درآمد عشایر عزیز ما هستند و اگر این منابع آسیب ببینند، زندگی آن‌ها تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. امیدواریم که با تلاش دستگاه‌های اجرایی این مشکلات در آینده نزدیک حل شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.