حالت تاریک
جمعه, 07 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
فقر و گرسنگی نتیجه جنگ داخلی است
معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید استان کرمانشاه:

فقر و گرسنگی نتیجه جنگ داخلی است

معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید استان کرمانشاه گفت: جنگ داخلی طولانی‌مدت، نابودی زیرساخت‌ها و سقوط حکومت مرکزی در سوریه مشکلات را تشدید کرده و موجب بروز قحطی، کمبود مواد غذایی و پناهندگی گسترده شده.

پیمان لطیفی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ پیرامون وضعیت سوریه پس از بشار اسد، به مشکلات عدیده‌ای اشاره کرد که ثبات این کشور را تهدید می‌کند و مردم سوریه را با خطرات زیادی روبه‌رو کرده و اظهار داشت: این مشکلات شامل عواملی داخلی و خارجی هستند که بحران‌ها را پیچیده‌تر کرده‌اند.

معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید استان کرمانشاه با اشاره به بحران‌های مختلف داخلی، توضیح داد: گروه‌های جدایی‌طلب و تجزیه‌خواه، به‌ویژه کردها، پس از تجربه خودمختاری در شمال و شرق سوریه، تلاش‌های خود را برای حفظ یا گسترش این خودمختاری‌ها افزایش داده‌اند؛ این مسئله می‌تواند به تنش‌های جدیدی با دیگر گروه‌ها، به‌ویژه تحریرالشام، منجر شود و خطر تجزیه این کشور را بیشتر کند.

وی افزود: علاوه بر این، برخی گروه‌های عرب و ترکمن نیز به‌دنبال افزایش قدرت یا تأسیس مناطق خودمختار تحت سیطره خود هستند؛ در همین حال، علویان که در گذشته تحت حمایت حکومت بشار اسد بودند، پس از سقوط وی با واکنش‌های تلافی‌جویانه از سوی گروه‌های سنی مواجه شده‌اند؛ فشارهای اجتماعی، سیاسی و امنیتی بر این اقلیت افزایش یافته و تهدیدات علیه امنیت جانی، و مالی آن‌ها ادامه دارد.

لطیفی همچنین به تقویت گروه‌های افراطی نظیر داعش و شاخه‌های وابسته به القاعده در خلأ قدرت اشاره کرد و گفت: این گروه‌ها با بهره‌برداری از اختلافات قومی و مذهبی، بخش‌هایی از سوریه را تحت اشغال خود درآورده‌اند و تهدیدات این گروه‌ها که سابقه خشونت‌آمیز دارند همچنان ادامه دارد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، بحران‌های انسانی و اقتصادی نیز ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است؛ جنگ داخلی طولانی‌مدت، نابودی زیرساخت‌ها و سقوط حکومت مرکزی مشکلات را تشدید کرده و موجب بروز قحطی، کمبود مواد غذایی و پناهندگی گسترده شده؛ همچنین فقدان خدمات بهداشتی و افزایش بحران‌های اجتماعی، وضعیت مردم سوریه را هر روز بحرانی‌تر می‌کند.

لطیفی در ادامه به مداخلات خارجی قدرت‌های مختلف نیز اشاره کرد و افزود: کشورهای ترکیه، رژیم صهیونیستی، عربستان، مصر، امارات، قطر، روسیه و آمریکا برای حفظ منافع خود به حمایت از گروه‌های مختلف پرداخته‌اند، اقدامی که مانع از شکل‌گیری یک دولت واحد و متمرکز در سوریه شده و بحران را پیچیده‌تر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: اختلافات ایدئولوژیک و مذهبی در غیاب یک حکومت مرکزی قدرتمند، درگیری‌های شدیدی میان سنی‌ها، شیعیان، علویان و مسیحیان به وجود آورده و تسویه‌حساب‌های شخصی و فامیلی اوج گرفته؛ این وضعیت به ایجاد دادگاه‌های خصوصی و بحران‌های خانوادگی منجر شده که تلخ‌ترین پیامدهای سقوط حکومت را برای مردم سوریه به‌دنبال داشته است.

لطیفی در پایان اذعان کرد: بحران سوریه همچنان ادامه دارد و در صورت عدم حل این مشکلات، وضعیت این کشور و مردم آن بیش از پیش بحرانی خواهد شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از