فرماندار شهرستان سرپلذهاب:
مشکلات زلزلهزدگان سرپلذهاب همچنان پابرجا است
فرماندار شهرستان سرپلذهاب گفت: با توجه به اعلام زودهنگام پایان عملیات بازسازی و صفر شدن اعتبار ماده ۱۰ و ۱۲ بحران؛ اکنون سرپلذهاب برای ساخت واحدهای نیمهکاره با مشکل مواجه است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ صدرالله بابلی امروز دوشنبه در مراسم یادبود جانباختگان زلزله ۷/۳ ریشتری ۲۱ آبانماه سال ۱۳۹۶ در اجتماع جمعی از مردم، مسئولان و خانوادههای داغدیده این حادثه افزود: با توجه به اعلام زودهنگام پایان عملیات بازسازی و صفر شدن اعتبار ماده ۱۰ و ۱۲ بحران؛ اکنون سرپلذهاب برای ساخت واحدهای نیمهکاره با مشکل مواجه است ضمن اینکه ۴۰۰ خیابان و کوچه نیز وضعیت مناسبی ندارند.
وی اضافه کرد: با وجود گذشت هفت سال از زلزله مرگبار سال ۱۳۹۶ هنوز ۵۰ واحد اداری، آموزشی، فرهنگی و مذهبی و زیرساختهای شهری و روستایی شهرستان سرپلذهاب مخروبه هستند.
وی با قدردانی از همدلی مردم ایران و حضور ارزشمند رهبر معظم انقلاب در روزهای ابتدایی زلزله که منجر به یک همدلی برای کمکرسانی به مردم مناطق زلزلهزده شد، گفت: مشکل دیگر بحث وامهای زلزله است که از مجموع تسهیلات پرداخت شده به مردم ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن باقیمانده که ۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال جریمه است و بدهکاران توان بازپرداخت ندارند.
فرماندار سرپلذهاب گفت: مردم شهرستان با توجه به ضمانت زنجیرهای و تعهدات ناشی از وامهای سررسید شده؛ اکنون برای استفاده از وام فرزندآوری، جوانی جمعیت، ازدواج و اشتغال با مشکل مواجه هستند که پیگیری استاندار کرمانشاه و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای بخشودگی تسهیلات یا جرائم همچنان ادامه دارد.
سرپل ذهاب همچنان در انتظار بازسازی کامل است
حجتالاسلام سید محمدعلی ساداتی امام جمعه سرپلذهاب نیز با اشاره به همدلی و کمکرسانی مردم ایران اسلامی در یاری رساندن به زلزلهزدگان و با قدردانی از حضور رهبر معظم انقلاب در همان روزهای اول زلزله گفت: از مسئولان کشوری انتظار است که نسبت به تأمین اعتبار برای رفع نواقص باقیمانده از زلزله در مناطق زلزلهزده اقدام کنند؛ پس از گذشت هفت سال، پذیرفته نیست مردم در گرفتن خدمات و بهره بردن از زیرساختهای مناسب دچار مشکل باشند.
در این مراسم برنامههای جانبی همچون سوگواری همراه با نواختن چمر (موسیقی حزنانگیز محلی) برگزار و یاد جانباختگان زلزله سال ۱۳۹۶ گرامی داشته شد.
درباره زلزله ۲۱ آبان ۱۳۹۶
ساعت ۲۱:۴۸:۱۶ یکشنبه ۲۱ آبانماه ۱۳۹۶ زمینلرزهای به بزرگی ۷/۳ ریشتر استان کرمانشاه را به شدت لرزاند؛ کانون زمین لرزه ۱۱ کیلومتری بخش ازگله در شهرستان ثلاثباباجانی، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپلذهاب و ۳۱ کیلومتری شهرستان قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بود.
شدت این زمینلرزه به اندازهای بود که غرب کشور تا بخشهایی از استان تهران را هم لرزاند و حتی چند کشور همسایه غربی ایران نیز آن را احساس کردند اما به واسطه هممرزی کرمانشاه و عراق شدت لرزهها در استانهای شرقی عراق هم خسارتهایی به بار آورد.
این زلزله از نظر بزرگی در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بود بهطوریکه در ۱۰ شهرستان استان کرمانشاه و یک هزار و ۹۳۲ روستا و جمعیتی در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان و به عبارتی بیش از ۱۰۰ هزار خانوار را درگیر کرد.
این زلزله بین ۴۰ تا ۵۰ ثانیه طول کشید و علت اصلی ویرانیهای گسترده هم همین موضوع بود؛ در مرکز استان کرمانشاه گرچه شدت و مدت تکانها زیاد بود و مردم را بهشدت هراسان و سردرگم کرد اما خسارت سنگین نداشت و همین موضوع سبب شد که تصور اولیه از پیامدهای زلزله در مرکز استان خوشبینانه باشد اما با طلوع آفتاب ۲۲ آبان مشخص شد اوج فاجعه و انبوه کشتهها، زخمیها و خسارتهای مالی چقدر زیاد بوده است.
این حادثه در مجموع ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت و بر اساس آخرین ارزیابی رسمی بیش از ۱۰۷ هزار خانه، حدود ۲۳ هزار واحد صنفی، خدماتی، صنعتی و دامی و در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۷۹ واحد شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیدند.
مجموع خسارت این زلزله به واحدهای مسکونی، عمومی و بخش تولید و کسب و کار استان کرمانشاه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد؛ همچنین در زلزله ۶/۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۱۳۹۷ در ۲۳ کیلومتری سرپلذهاب هم ۷۷۱ نفر مصدوم شدند و بیش از ۴ هزار خانه خسارت دیدند.
سرپلذهاب در ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه، بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد که بهدلیل اینکه مردم شهرستان های گیلانغرب، قصرشیرین، ثلاثباباجانی و دالاهو بخشی از خدمات خود را از این شهرستان تأمین می کنند، جمعیت شناور سرپلذهاب تا روزانه بیش از ۱۵۰ هزار نفر هم میرسد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
انتهای خبر/