حالت تاریک
Logo
چهارشنبه, 23 آبان 1403
مشاور فرمانده کل سپاه:

ملت ایران مدیون ۹ دی است

ملت ایران مدیون ۹ دی است

مشاور فرمانده کل سپاه دلایل خطرناک‌تر بودن فتنه سال ۸۸ نسبت به اغتشاشات سال ۱۴۰۱ را تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» و به نقل از خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا مقدم‌فر در مراسم سالگرد حماسه ۹ دی که امروز در آستان مقدس امامزاده سید ابراهیم (ع) زنجام برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با بیان اینکه همه‌ی ما مدیون حماسه‌آفرینی بزرگ مردم ایران در ۹ دی ۸۸ هستیم، این روز را با ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ مقایسه کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی پیشتر تاکید کرده‌اند که عوامل بقای انقلاب اسلامی همان عوامل مستحدثه و به وجود آورنده آن هستند؛ لذا می‌توان گفت که از این جهت ۹ دی کاملاً مشابه ۱۵ دی ۱۳۴۲ است که اگر ۱۵ دی، سرآغاز پیروزی انقلاب اسلامی و شکست رژیم ستمشاهی بود، ۹ دی نیز از عوامل اصلی بقا و صیانت از انقلاب اسلامی است.

مشاور فرمانده کل سپاه در ادامه به طرح این پرسش پرداخت که چرا فتنه‌ی سال ۸۸ عظیم‌ترین فتنه پس از انقلاب اسلامی و حتی بالاتر از اغتشاشات و فتنه ۱۴۰۱ بود؟

مقدم‌فر در پاسخ به این سوال، ۳ رکن اصلی فتنه ۸۸ و متمایزکننده آن از دیگر فتنه‌ها در طول تاریخ پس از انقلاب را برشمرد و گفت: نکته‌ی نخست این است که هر انقلابی با گذشت سه دهه از پیروزی‌اش، با تغییر نسل طبیعی مواجه می‌شود؛ بدین معنا که حالا ملتی به دوران جوانی و بالندگی می‌رسند که در زمان انقلاب حضور نداشته‌اند و آن دوران را مستقیماً درک نکرده‌اند؛ در نتیجه، دشمن پیش خود در سال ۸۸ تصور کرده بود که حالا باید پایان انقلاب اسلامی ایران را اعلام کند.

وی رکن دوم فتنه‌ی ۸۸ را تجربه‌ی انقلاب‌های مخملین و رنگین در دنیا عنوان کرد و گفت: دشمن در مدل مقابله‌اش با شوروی، به انقلاب‌های رنگین روی آورده و در موارد متعددی نیز موفق شده بود. آن‌ها در گرجستان و اوکراین و برخی نقاط دیگر این مدل را عملیاتی و نتیجه‌ی آن را مشاهده کرده بودند؛ مدل‌هایی که با تکیه بر فرآیند مردمسالارانه، اما با قلب و معکوس کردن یا موج‌سواری بر آن شکل می‌گرفت و نتیجه‌ی مورد نظر غربی‌ها و بخصوص آمریکایی‌ها را فراهم می‌کرد. لذا دشمن در سال ۸۸ کاملاً امیدوار بود که همان سازوکار را در ایران نیز پیاده کند و به انجام برساند.

این استاد دانشگاه درباره رکن سوم و بسیار مهم فتنه ۸۸ که آن را از فتنه‌های دیگر برجسته‌تر می‌کند، خاطرنشان کرد: تعداد قابل توجهی از مسئولان عالیرتبه در آن سال با این فتنه همراه شدند که این نقاط بسیار مهم بود. برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی چنین ماجرایی رخ می‌داد، به نوعی که مسئولانی در تراز آقای کروبی با آن سابقه‌ی چند دور نمایندگی مجلس شورای اسلامی، نمایندگی امام (ره) در حج و بنیاد شهید و…، آقای موسوی به عنوان نخست‌وزیر کشور در دوران دفاع مقدس، و برخی دیگر که مسئولیتهای بزرگ داشتند و نامه‌های بدون سلام و والسلام و بیانیه‌های کذایی منتشر می‌کردند، وارد این ماجرا شدند و فضا را بسیار غبارآلود کردند؛ به نحوی که زبان آن‌ها، با زبان دشمن و عمل آن‌ها با خواست دشمن یکی شده بود.

مقدم‌فر ادامه با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر تشبیه فتنه ۸۸ به جنگ احزاب، گفت: این تعبیر بسیار دقیقی بود؛ همه‌ی معاندان اراده‌ی مردم ایران، از بهایی تا منافق و سلطنت‌طلب و برخی خواص بی‌بصیرت و قدرت‌طلب تا آمریکا و اسرائیل و انگلیس و… به صحنه آمده بودند تا از یک سو با رأی و اراده‌ی مردم و از آن بالاتر با میثاق ملی ایرانیان یعنی انقلاب اسلامی مقابله کنند.

وی با تاکید بر اینکه فتنه ۸۸ قطعاً از جنگ تحمیلی خطرناک‌تر و مقابله با آن از جهاتی از دفاع مقدس پیچیده‌تر بود، یکی دیگر از مشابهت‌های اساسی حماسه‌ی ۹ دی ۸۸ با ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ را مرکزیت رهبری انقلاب عنوان کرد و گفت: در فتنه‌ی ۸۸ نوک پیکان حملات، ستون مردمسالاری دینی در ایران، یعنی رهبر معظم انقلاب بود؛ همچنانکه در سال ۱۳۴۲ نیز هدف اصلی پهلوی و پشتیبانانش در آمریکا، به حاشیه‌راندن امام (ره) بود.

مشاور فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنانش به این پرسش پاسخ داد که چرا و از چه جهاتی ۹ دی یک روز تاریخی است و آن را باطل‌السحر فتنه می‌دانیم؟

مقدم‌فر سه عامل را در این زمینه موثر دانست و گفت: همچون اصل انقلاب اسلامی که نقش رهبری آن یعنی امام (ره)، کانونی و محوری بود، در خلق حماسه ۹ دی نیز کلیدی‌ترین عامل، خودِ رهبر معظم انقلاب اسلامی است. ایشان در ۸ ماه ایستادگی مقدس، بیش از ۴۱ سخنرانی بصیرت بخش و روشنگر و تبیینی داشتند و همواره تلاش می‌کردند صفوف ملت را از صفوف معاندان جدا کنند.

مقدم‌فر عامل دوم خلق حماسه ۹ دی را «ملت» ایران خواند و گفت که مردم ایران نگذاشتند رهبرشان، همچون برخی امامان معصوم (علیهماسلام)، بدون همراهی کافی مردمی بمانند. لذا به صحنه آمدند و حماسه‌ای ماندگار خلق کردند. حتی بسیاری از آن‌ها که به آقای موسوی رای داده بودند، بویژه بعد از مشاهده‌ی ماجراهای عاشورای ۸۸ و روشن شدن کامل واقعیت و پشت صحنه این فتنه، در ۹ دی به خیابان آمدند و با انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اعلام همبستگی و تجدید پیمان کردند.

وی نکته‌ی سوم در ایجاد حماسه ۹ دی را ایستادگی تاریخی رهبر معظم انقلاب بر اصول و مبانی عنوان کرد و گفت که مقام معظم رهبری بر اصول اسلامی که یکی از لوازم آن، مردمسالاری و حفاظت از رای و اراده ملت است به طور کامل پایبند ماندند؛ حال آنکه اصل حرف فتنه‌گران زدن بر دهان مردم و انتقام از صندوق‌های رای از طریق اردوکشی‌های خیابانی بود.

این کارشناس مسائل راهبردی تاکید کرد: ۹ دی انقلاب اسلامی را حفظ و تقویت کرد و مهمترین راز این روز، تجلی بصیرت و تحلیل بالای مردم ایران بود؛ در طول تاریخ اسلام، هرجا اسلام با مشکل روبرو شده، ناشی ازعدم تحلیل برخی مسلمانان بوده است؛ اما این بار مردم به درستی فهمیدند که فتنه‌گران می‌خواهند با شکل‌دهی به کاریکاتوری از انقلاب اسلامی، از مردم انتقام بگیرند.

 قبل از سخنرانی مقدم‌فر مشاور فرمانده‌کل سپاه پاسداران، حاج ولی‌الله کلامی زنجانی شاعر آیینی کشورمان، سروده‌ای را در خصوص حوادث ۹ دی تقدیم حضار کرد.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از