رئیس حوزه علمیه مشکلات مطرح کرد:
نقش برجسته اربعین در معرفی کنگره شهدا
رئیس حوزه علمیه مشکلات گفت: دستاندکاران کنگره شهدا به هر روشی که میتوانند مانند زیارت نیابتی، توزیع عکس و برچسبهای شهدا بین زوار اربعین و فضاسازی شهید و شهادت در استان کاملاً دیده شود.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل نجادی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: حضرت امام خمینی (ره) در بحث زنده نگهداشتن یاد شهدا دو نکته را بیان میکنند اول اینکه ذکر و نام شهدا هرگز نباید از یاد مردم برود و دوم تأثیرگذاری یادمان شهدا در زندگی جاری مردم دیده شود.
رئیس حوزه علمیه مشکلات افزود: اینکه در قرآن آمده است که شهید زنده است یعنی آثار حیات و زندگی در شهید است و مهمترین اثر حیات رشد است؛ یعنی یاد شهدا در کنگرهها، یادوارهها و راهیان نور باعث رشد جامعه میشود، یکی از مباحثی که شهید میتواند در جامعه ایجاد کند رشد معرفتی مردم است چون جامعهای که دچار خمودی و روزمرگی شود آن جامعه در مسیر انزوا و از بین رفتن حرکت میکند.
وی تصریح کرد: رشد معرفتی در جامعه زمانی حاصل میشود که زندگی و سیره شهدا را به زبان روز برای مردم آن جامعه خصوصاً نوجوانان و جوانان ارائه دهیم زیرا آنها به خاطر فطرت پاکی که دارند راحتتر جذب مسائل پاک، شفاف و زلال میشوند یعنی مکتب شهدا را راحت میپذیرند و جامعهای که نوجوان و جوان آن سالم و صالح باشد به راحتی در مسیر رشد قرار میگیرد و این از مسائلی است که در کنگره شهدا باید مطالبه شود.
نجادی بیان داشت: نکته بسیار مهم این است که برگزاری کنگره شهدا به معنای اختتامیه نیست بلکه به معنای افتتاحیه است یعنی از این زمان به بعد باید برای شهدایی که در استان کنگره برگزار شده است برنامهها شروع شود، متأسفانه یکی از آسیبهایی که در برگزاری کنگرهها در برخی استانها اتفاق افتاده این است که در یک فرآیند زمانی یکسری کارها را انجام میدهند و بعد از آن پرونده آن کنگره بسته میشود و این بسیار خطرناک است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: اگر بخواهیم آثار برگزاری کنگره شهدا در استانمان دیده شود باید این شعار را سرلوحه قرار دهد که کنگره شهدا به معنای افتتاحیه یاد و زنده نگهداشتن سیره شهدا باشد؛ بنابراین این موضوع باید از سمت اصحاب رسانه مطالبه شود، سردارهای بزرگی در سطح استان کرمانشاه وجود دارد که واقعاً شاخص هستند ولی به آنها پرداخته نشده است و بسیار جای کار دارد که به آن پرداخته شود و درباره نکات جالب زندگی شهدا تولید محتوا صورت بگیرد.
نجادی با اشاره به اینکه اربعین فرصت مناسبی برای معرفی این کنگره به زائران است، عنوان کرد: فلسفه اربعین همین زنده نگهداشتن شهدا است یعنی آثار شهید در زندگی مردم جاری شود، دستاندکاران کنگره شهدا به هر روشی که میتوانند مانند زیارت نیابتی، توزیع عکس و برچسبهای شهدا بین زوار اربعین و فضاسازی شهید و شهادت در استان کاملاً دیده شود یعنی وقتی زوار اربعین از استان ما عبور میکنند متوجه شوند که کنگره شهدا در استان ما برگزار میشود.
وی در پایان گفت: با توجه به برگزاری همزمان کنگره شهدا با آغاز سال تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان باید نهادهای آموزشی مانند آموزش و پرورش، حوزههای علمیه و دانشگاهها به تمام معنا درگیر این قضیه شوند نوع درگیر کردن هم مهم است که حلقههای میانی دانشآموزان و دانشجویان انجامدهنده کار باشند نه اینکه آنها مصرفکننده باشند.
انتهای خبر/