نویسنده کتاب حوزه دفاع مقدس:
نگذاریم تمدن دفاع مقدس مدفون شود
نویسنده کتاب حوزه دفاع مقدس گفت: نباید تمدن و تفکر دفاع مقدس لا به لای زمان و تاریخ دفن شود بر همین اساس انتظار داریم تمام رزمندگان دست به قلم شوند تا نویسندگان دیگر وقایع دفاع مقدس را مکتوب کنند و تحویل نسل آینده دهند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ با توجه به قرارگیری در هفته دفاع مقدس و در آستانه برگزاری کنگره ملی شهدای استان کرمانشاه، با
الهام صفریقمام نویسنده کتاب سال بنیاد شهید استان کرمانشاه با عنوان هناسه خوشیلان) به گفتگو نشستهایم که شرح آن در
ادامه میآید؛
مرصادنیوز: خودتان را معرفی بفرمایید.
صفریقمام: الهام صفریقمام هستم، ساکن شهرستان سنقر، شاعر و نویسنده.
مرصادنیوز: چه عامل یا عواملی سبب شد پا به عرصه نویسندگی بگذارید؟
صفریقمام: بنده از کودکی با شعر و نویسندگی آشنا بودم و با شعر و نویسندگی بزرگ شدهام اما در زمینه دفاع مقدس این اولین تجربه بنده است.
مرصادنیوز: از چگونگی علاقهتان به نویسندگی در حوزه دفاع مقدس توضیح بفرمایید و چه آثار دیگری در زمینه نویسندگی و ادبیات دفاع مقدس در دست نوشتن یا چاپ دارید؟
صفریقمام: تشویق خانواده در کودکی طبع مرا برای شاعری و نویسندگی پرورش داده است، در حوزه دفاع مقدس، کتاب دیگری به اسم غلام چریک در دست نوشتن دارم که اگر خدا توفیق دهد به زودی به اتمام میرسد. مرصادنیوز: آيا این اثر شما با استقبال زیادی از سوی مخاطبان مواجه شده است؟
صفریقمام: افرادی که اهل دل و اهل کتاب و علاقهمند به حوزه نشر کتب دفاع مقدس هستند پیوسته برای خرید این کتاب مراجعه میکنند.
مرصادنیوز: شما برای کتاب «هناسه خوشیلان» چقدر وقت گذاشتید؟
صفریقمام: تقریبا دو سال برای این کتاب وقت گذاشتهام البته باید پژوهشهای میدانی را هم به آن اضافه کنم.
مرصادنیوز: هناسه خوشیلان به چه معناست و علت نامگذاری کتاب را بفرمایید؟
صفریقمام: ههناسه یعنی تند تند نفس کشیدن، خوشیلان هم نام یکی از کوههای عملیاتی شهرستان سنقر و کلیایی است که در زمان جنگ تحمیلی مکانی امن برای جولان ضد انقلاب از جمله دموکراتها و کوملهها بوده است.
علت نامگذاری هم این است که در این منطقه چند تن از دلاوران و پهلوانان سنقری ناجوانمردانه در این منطقه توسط دموکراتها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و نام این منطقه برای مردمان سنقری ناآشنا بوده است.
مرصادنیوز: در خصوص محتوای کتاب توضیحاتی بفرمایید.
صفریقمام: مجموعه خاطرات رزمنده پیشکسوت دفاع مقدس آقای محمد حسنی بوده که در زمان دفاع مقدس خاطرات تلخ بسیاری را سپری کرده و در راه دفاع از وطن رنجهایی را متحمل شدند.
کتاب به نقش مردم عادی در دفاع مقدس و مشارکت آنها در این جهاد بزرگ و مقاومت و پایداری مردم منطقه سنقر و کلیایی در برابر دشمن بعثی اشاره دارد.
مرصادنیوز: نظر شما در خصوص اهمیت پرداختن به زندگی و خاطرات رزمندگان در دفاع مقدس چیست؟
صفریقمام: این خاطرات میتواند چراغ راه آیندگانی باشد که بدانند تمدن و فرهنگ انقلابی اسلامی ایرانی اتفاقی نبوده است.
مرصادنیوز: انتظار شما از دستگاههای فرهنگی، در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چیست؟
صفریقمام: انتظار بنده این است که امکاناتی برای ترویج این فرهنگ برجسته در مدارس و سایر مکانهای مربوط به تربیت جوانان و نوجوانان هم برای نویسنده و هم برای راوی فراهم آید و با توجه به اینکه قبل از کتاب هناسه خوشیلان چندین کتاب در این زمینه نوشته شده است و البته سنقر هم جزو مناطق جنگی بوده و شهدای زیادی تقدیم اسلام و میهن کرده هنوز در این منطقه یادمان شهدا احداث نشده است که این یادمان آرزوی تمام رزمندگان سنقر و مردمانش است بر همین اساس از مسئولان انتظار داریم اقدامات لازم را راستای احداث این یادمان مبذول کنند.
مرصادنیوز: چه حمایتهایی از سوی مسئولان یا نهادها در خصوص این اثر شما به عمل آمده است؟
صفریقمام: تاکنون هیچگونه حمایتی نشده است هرچند که نویسندگان نیازمند حمایت هستند که انگیزه برای ادامه فعالیت داشته باشند لازم به ذکر است که این کتاب سومین سند از اسناد حوزه دفاع مقدس شهرستان سنقر و کلیایی است که به عنوان کتاب سال بنیاد شهید استان کرمانشاه به چاپ رسید.
مرصادنیوز: اگر بنا باشد به کدام نکته جذاب از زندگی رزمنده دفاع مقدس محمد حسنی که میتواند الگو برای جوانان ما باشد اشاره میکنید؟
صفریقمام: در آن شرایط زمانی که هیچگونه امکاناتی وجود نداشت شبکه رادیو سراسری را برای اعتراف یک متهم هک کردند.
مرصادنیوز: آیا در مسیر چاپ و نشر این کتاب هم با موانع خاصی روبرو بودید؟
صفریقمام: خوشبختانه قسمت نشر چاپ شاهد استان کرمانشاه با ما همکاری بسیار خوب و عالی داشتند و سبک جدید قلم بنده را تحسین میکردند.
مرصادنیوز: سخن پایانی را بیان کنید.
صفریقمام: نباید این تمدن و تفکر دفاع مقدس لا به لای زمان و تاریخ دفن شود بر همین اساس انتظار داریم تمام رزمندگان دست به قلم شوند تا نویسندگان دیگر وقایع دفاع مقدس را مکتوب کنند و تحویل نسل آینده دهند.