حالت تاریک
جمعه, 03 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
گور دخمه‌های کرمانشاه حکایتگر قدرت خانواده‌های صاحب‌نفوذ
سرپرست معاونت گردشگری میراث فرهنگی کرمانشاه مطرح کرد:

گور دخمه‌های کرمانشاه حکایتگر قدرت خانواده‌های صاحب‌نفوذ

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با بیان اینکه گور دخمه‌های کرمانشاه به‌عنوان یکی از اسرارآمیزترین آثار تاریخی استان شناخته می‌شوند، گفت: این گور دخمه‌ها حکایتگر قدرت خانواده‌های صاحب‌نفوذ بود.

علیرضا مرادی‌بیستونی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: گور دخمه‌های کرمانشاه به‌عنوان یکی از اسرارآمیزترین آثار تاریخی استان شناخته می‌شوند. این آثار منحصر به‌فرد، نماد معماری صخره‌ای در ایران هستند و برخی از آن‌ها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: گور دخمه‌ها به‌عنوان جاذبه‌های گردشگری مهم، توجه بسیاری از تاریخ‌دوستان و باستان‌شناسان را به خود جلب کرده‌اند.

مرادی‌بیستونی خاطرنشان کرد: آثار تاریخی نه‌تنها نمایانگر فرهنگ و هنر کهن ایرانیان هستند، بلکه نشانه‌ای از زندگی و باورهای اجداد ما نیز به شمار می‌روند.

وی در ادامه با اشاره به‌ کارکرد این گور دخمه‌ها، گفت: گور دخمه‌ها عمدتاً در دوران مادها و هخامنشیان مورد استفاده قرار می‌گرفتند و به‌عنوان محل دفن اجساد و مراسم خاک‌سپاری به‌کار می‌رفتند.

به گفته سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، این مکان‌ها علاوه بر کارکرد مذهبی، نشان‌دهنده قدرت و ثروت خانواده‌های صاحب‌نفوذ آن دوران نیز بوده است.

مرادی‌بیستونی همچنین تصریح کرد: گور دخمه‌ها به دلیل ویژگی‌های منحصر به‌فرد معماری و موقعیت جغرافیایی خاص، هر ساله میزبان تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی هستند و این مکان‌ها فرصتی بی‌نظیر برای آشنایی با تاریخ و تمدن ایران فراهم می‌کنند.

وی به برخی از گور دخمه‌های شاخص استان کرمانشاه همچون شیرین و فرهاد، کیکاووس، اسحاق‌وند در شهرستان هرسین، روانسر، بَردعاشقان، سان رستم و دکان داوود، اشاره کرد و گفت: این گوردخمه‌ها از دوره‌های مختلف تاریخی برای ما به یادگار مانده‌اند.

این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: برخی اقدامات لازم برای حفاظت و مرمت این آثار تاریخی انجام گرفته تا نسل‌های آینده نیز بتوانند از زیبایی‌ها و ارزش‌های فرهنگی آن بهره‌مند شوند.

وی در پایان گفت: توسعه گردشگری در اطراف گور دخمه‌ها می‌تواند به رونق اقتصادی استان کمک شایانی کند و فرصتی برای معرفی هرچه بهتر تاریخ و فرهنگ کرمانشاه فراهم آورد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.