حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
۴۰۰ هزار کرمانشاهی در حاشیه شهر زندگی می‌کنند
استاندار کرمانشاه:

۴۰۰ هزار کرمانشاهی در حاشیه شهر زندگی می‌کنند

استاندار کرمانشاه گفت: حدود ۲ هزار هکتار بافت ناکارآمد در استان داریم که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در این مناطق زندگی می‌کنند

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ پیش از ظهر امروز شنبه، منوچهر حبیبی در آئین بهره‌برداری از طرح‌های وزارت راه و شهرسازی، بر لزوم تمرکز بر بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری به عنوان راهکاری کم‌هزینه، مؤثر و پایدار برای توسعه شهری تأکید کرد و ضمن اشاره به نقش مهم وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این حوزه، خواستار هم‌افزایی و هماهنگی میان این دستگاه‌ها و همچنین جلب مشارکت مردمی شد.

استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح همزمان پروژه‌های حوزه مسکن، راه و بازآفرینی شهری در استان، اعلام کرد که اطلاعات تکمیلی این طرح‌ها به زودی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن گرامیداشت سالروز سوم خرداد و فتح خرمشهر، این روز را نماد عزت، ایثار و فداکاری ملت ایران دانست و تأکید کرد: این پیروزی، مسیر جنگ را تغییر داد و دنیا را به احترام ملت ایران به تعظیم واداشت.

وی با یادآوری سخنان وفیق‌السامرایی، رئیس وقت بخش ایران در اداره استخبارات عراق، گفت: او در سال ۱۳۶۱ اذعان داشت که ما از تجهیزات پیشرفته‌ای برخوردار بودیم که حتی تعداد پاکت‌های سیمان بار شده روی تریلی‌ها را هم می‌شمردیم؛ اما ملت ایران با دست خالی، تنها با رمز وحدت، ولایتمداری و ایثار توانستند کاری بزرگ انجام دهند که باعث عزت امروز ایران در جهان شده است.

استاندار کرمانشاه ابراز امیدواری کرد که با همکاری معاون و تیم وزارت راه و شهرسازی، پروژه‌های بازآفرینی با سرعت و کیفیت مناسب به سرانجام برسند. 

وی تأکید کرد: بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد باید در اولویت قرار گیرد و نه توسعه‌ افقی شهر که مستلزم صرف هزینه‌های سنگین برای ایجاد زیرساخت‌ها و خدمات جدید است.

حبیبی با بیان اینکه بسیاری از این بافت‌ها در بهترین نقاط شهری واقع شده‌اند اما به دلیل فرسودگی ناشی از گذر زمان، کارایی خود را از دست داده‌اند، افزود: استفاده از عنوان بافت فرسوده صحیح نیست، این واژه بار منفی دارد، در حالی‌که این مناطق ظرفیت‌های بسیاری دارند، به نظر من ما باید آن‌ها را بافت‌های ناکارآمد بنامیم و با برنامه‌ریزی مناسب، آن‌ها را احیا کنیم.

وی با اشاره به شناسایی ۱۸ مشوق بومی برای فعال‌سازی بافت‌های ناکارآمد در استان گفت: در کمیسیون‌های تخصصی این مشوق‌ها نهایی شده‌اند که از جمله می‌توان به ضریب پارکینگ، تجاری‌سازی، تراکم‌های بیشتر و تسهیلات انگیزشی اشاره کرد، این اقدامات با هدف ایجاد انگیزه برای ساکنان این مناطق صورت گرفته و می‌تواند تحولی چشمگیر ایجاد کند.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: در کنار این مشوق‌های بومی، ما نیازمند حمایت‌های ملی در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت نیز هستیم و انتظار داریم وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه حمایت لازم را داشته باشند تا فرآیند بازآفرینی با سرعت بیشتری پیش برود.

وی به آمار نگران‌کننده در حوزه بافت‌های ناکارآمد در استان نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۲ هزار هکتار بافت ناکارآمد در استان داریم که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در این مناطق زندگی می‌کنند؛ این عدد بالاست و اصلاً مایه افتخار نیست. ما باید حاشیه‌نشینی را به حداقل برسانیم و این مناطق را کارآمد کنیم.

حبیبی بر راه‌اندازی ستاد بازآفرینی شهری در مرکز محلات تأکید کرد و آن را نشانه‌ای از عزم جدی برای پیگیری منظم و مستمر این پروژه‌ها دانست و گفت: اگر این اقدامات مقطعی باشد و رها شود، نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد اما راه‌اندازی این ستادها در دل محلات نشان می‌دهد که اراده‌ای برای تداوم و پیگیری وجود دارد.

استاندار کرمانشاه افزود: وزارت راه و شهرسازی می‌تواند نقش مؤثری در تقویت این ستاد ایفا کنند؛ هدف ما این است که زندگی در این مناطق پرنشاط، لذت‌بخش و دارای انگیزه باشد، ساکنان این مناطق باید احساس کنند که دیده می‌شوند و شرایط زندگی‌شان در حال بهبود است.

وی در پایان ضمن تشکر از همکاری مجموعه‌های ذی‌ربط، از جمله وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، سازمان برنامه و بودجه و میراث فرهنگی، ابراز امیدواری کرد که افتتاح پروژه‌های امروز در حوزه‌های راه، مسکن و بازآفرینی شهری نویدبخش آینده‌ای بهتر برای مردم کرمانشاه باشد.

وی گفت: این پروژه‌ها با دستور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید و ان‌شاءالله مردم هر روز شاهد طرح‌های جدید و گام‌های مؤثر در مسیر توسعه استان باشند؛ ما باید بستر را برای امید، مشارکت و پویایی مردم فراهم کنیم و همه دست به دست هم بدهیم تا کرمانشاه را به جایگاهی در شأن مردمش برسانیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!