حالت تاریک
سه‌شنبه, 04 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تربیت نسل آینده، وظیفه اصلی مادران است
امام جمعه موقت شهر کرمانشاه:

تربیت نسل آینده، وظیفه اصلی مادران است

امام جمعه موقت شهر کرمانشاه گفت: اسلام هیچ‌گاه به طور مطلق زن را از خانه بیرون نمی‌برد و همچنین او را به‌طور کامل در خانه محصور نمی‌کند؛ مهم‌ترین مأموریت زنان در اسلام، تربیت نسل آینده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ حجت‌الاسلام والمسلمین امیر محمدی‌پور عصر امروز، دوشنبه در جمع همسران و خانواده‌های پاسداران سپاه این استان که در حسینه ثارالله سپاه حضرت نبی اکرم (ص) برگزار شد با اشاره به اهمیت جایگاه زنان در جامعه اسلامی و خانواده، نکاتی را در خصوص تربیت نسل آینده و نقش زنان در حفظ خانواده و تقویت بنیه‌های اجتماعی بیان کرد.

 

امام جمعه موقت شهر کرمانشاه ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س)، اظهار داشت: ان‌شاءالله زندگی ما در دنیا و آخرت با همراهی خانواده،سرشار از عشق و محبت باشد؛ این محبت‌ها و مهربانی‌ها است که زندگی را شیرین می‌کند؛ زندگی‌ای که در آن مادر و خواهر باشند، لذت‌بخش‌تر است.

 

محمدی‌پور در ادامه به موضوع الگوگیری از شخصیت‌های اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: برخی افراد سئوال می‌کنند چگونه می‌توان از کسانی که بیش از یک هزار و ۴۰۰ سال پیش زندگی کرده‌اند و در شرایطی متفاوت با ما به سر می‌برده‌اند، الگو گرفت؟ در پاسخ به این سوال باید گفت قرار نیست الگوگیری ما در همه جزئیات زندگی باشد؛ بلکه یک کلیت داریم که عصمت و پاکیزگی است و در این ویژگی‌ها می‌توانیم از شخصیت‌های معصومین الگو بگیریم.

 

وی افزود: یک خانواده معصوم در نظر بگیرید؛ مادر، پدر و فرزندان این خانواده همه معصوم هستند و به همین دلیل این خانواده به‌عنوان یک الگو برای ما مطرح است؛ آنچه که مهم است، جهت‌گیری زندگی به سمت پاکیزگی، عصمت و تقوا است؛ سایر جزئیات زندگی را خودمان می‌توانیم تشخیص دهیم.

 

امام جمعه موقت کرمانشاه سپس به کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» شهید مرتضی مطهری اشاره کرد و گفت: استاد شهید مطهری در این کتاب نکته‌ای مهم را مطرح کرده‌اند؛ وی بیان می‌کند کسانی که در مورد حقوق زنان تحقیق می‌کنند، به سه نظریه عمده رسیده‌اند؛ یک نظریه سنتی است که معتقد است زن فقط برای خانه‌داری و فرزندآوری خلق شده و حق خروج از منزل جز در مواقع اضطراری ندارد؛ نظریه دوم، نظریه‌ای است که زن را از خانه بیرون می‌برد و او را وارد عرصه‌های اجتماعی می‌کند تا جایی که پرده‌های میان مرد و زن برداشته شود و فساد در جامعه شیوع یابد؛ این همان نظریه فمینیستی است که در سال‌های اخیر بسیار تبلیغ شده است.

 

وی سپس به نظریه اسلام اشاره کرد و توضیح داد: نظریه اسلام یک نظریه متعادل است؛ اسلام هیچ‌گاه به طور مطلق زن را از خانه بیرون نمی‌برد و همچنین او را به‌طور کامل در خانه محصور نمی‌کند؛ مهم‌ترین مأموریت زنان در اسلام، تربیت نسل آینده است؛ وظایف اجتماعی زنان در اسلام به‌صورت متفاوت و بر اساس شرایط زمان و مکان، تقسیم‌بندی می‌شود.

 

وی به اهمیت کانون خانواده و نقش زنان در آن پرداخت و گفت: وظیفه اصلی زنان، حفظ کانون خانواده است؛ زن، مدیر داخلی خانواده است و مرد به عنوان مدیر کلی، وظایف دیگری دارد؛ هیچ‌کس نمی‌تواند منکر شود که کارهایی که مادران در خانه انجام می‌دهند، از عهده پدران برنمی‌آید؛ مادران ستون منزل و بنیاد خانواده هستند.

 

وی همچنین به تهاجم فرهنگی دشمنان علیه خانواده‌ها و به‌ویژه زنان اشاره کرد و افزود: دشمنان اسلام به‌ خوبی متوجه شده‌اند که اگر به خانواده‌‌ها از درون آسیب بزنند، می‌توانند فرهنگ اسلامی را تضعیف کنند؛ آن‌ها تلاش دارند تا زنان جوان را از نقش مادری دور کرده و این نقش مهم را در جامعه کم‌رنگ کنند؛ یکی از این ترفندها این است که زنان را از خانه‌داری خجالت‌زده کنند و به آن‌ها القا کنند که اگر شغل بیرون از منزل داشته باشند، ارزشمندتر هستند.

 

وی در ادامه به تهدیدات فضای مجازی اشاره کرد و هشدار داد: فضای مجازی کاملاً تحت کنترل دشمنان است و متأسفانه تربیت فرزندان ما در این فضا تا حد زیادی بر عهده خود آن‌ها است؛ ما باید فرزندان‌مان را از نظر اعتقادی واکسینه کنیم تا در برابر تهدیدات فرهنگی مقاوم باشند.

 

محمدی‌پور در ادامه سخنان خود به نامه ۳۱ نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین (ع) در این نامه به اهمیت تربیت کودکان در سنین پایین تأکید می‌کنند؛ ایشان می‌فرمایند: دل کودکان صاف است و باید نخست مسائل اعتقادی و قرآنی در دل آن‌ها کاشته شود، سپس علوم دیگر به آن‌ها آموزش داده شود؛ اگر این روند به درستی انجام شود، فرزندان ما در برابر آسیب‌ها و فسادهای اجتماعی مقاوم خواهند بود.

 

وی در پایان سخنرانی خود گفت: ان‌شاءالله خداوند متعال دل‌های همه را به نور اهل بیت روشن کند و محبت آل محمد (ص) را در دل‌هایمان قرار دهد و ما را به مسیر درست هدایت و راهنمایی کند.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از