تهدید سلامت شهروندان و تخریب محیط زیست؛
تشکیل تپه انباشت زباله در سرابگرم سرپلذهاب

در شهرستان سرپلذهاب کماکان دفع زباله به روش غیربهداشتی انجام میشود که تهدیدی برای سلامت مردم و تخریب محیط زیست است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»، زباله به هر آن چیزی گفته میشود که در اطراف رها شده یا انسانها قصد رها کردن آن را دارند، این مواد و اشیای رها شده معمولا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه فعالیتهای انسانی در بخشهای مختلف شهری و صنعتی تولید میشود و یکی از مهمترین آثار منفی تمدن بشری است که به اساسیترین مشکل زیست محیطی کره زمین تبدیل شده است.
در گذشته به دلیل جمعیت پایین انسانها میزان تولید زباله نیز بسیار کمتر بوده ولی با رشد جمعیت خصوصا جمعیت شهری و متمدن میزان حجم زبالههای تولید شده توسط انسانها بسیار بیشتر شده که به همین میزان خطرات آن نیز برای سلامتی جامعه و انسانها افزایش یافته است.
ورود هر نوع زبالهای به محیط زیست میتواند نتیجه رفتار غیر مسئولانه انسان و رها کردن آن در طبیعت یا در اثر انتخاب راههای غلط دفع زباله باشد راههایی همچون انباشت و دپوی زباله برای کره زمین و همه موجودات زنده خطرناک و کشنده است و عواقب جبراننشدنی در پی دارد، لذا لازم است که دفع زباله با روشهای استاندارد و بدون خطر انجام گیرد.
در شهرستان سرپلذهاب سالها است که دفع زباله به شکل انباشت در یک نقطه اطراف شهر انجام میگیرد و با توجه به اینکه حجم زبالهها در روز به بیش از ۵۰ تن میرسد، انبوهی از زبالهها به شکل تپه ایجاد شده و ضمن برهم زدن شکل طبیعت خطراتی هم برای سلامت انسان دارد.
دفع زباله در سرپلذهاب به روش غیر اصولی انجام میشود
علی مرادی از شهروندان شهرستان سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، گفت: دفع زباله در سرپلذهاب به روش غیر اصولی دپو در سرابگرم انجام میشود که خطراتی را برای ما ایجاد میکند پس لازم است شهرداری راه چارهای برای این کار پیدا کند.
وی افزود: بازیافت زباله یکی از راههای دفع اصولی زبالههای تولیدی است که انجام آن خطرات زباله برای انسان و محیط زیست را از بین میبرد.
مرادی تصریح کرد: طرح احداث سایت بازیافت زبالههای شهرستان سرپلذهاب از سالها پیش مطرح شده ولی در پیچ و خم دریافت مجوز از وزارت کشور مسکوت مانده است.
وی عنوان کرد: طرح بازیافت زباله میتواند یکی از مشکلات حاد شهرستان را برطرف کند که سالها پیش با توجه به حجم بسیار زبالههای دپو شده در اطراف شهرستان مطرح شد ولی مجوز آن توسط وزارت کشور صادر نشد و اکنون در قفسههای شهرداری خاک میخورد.
دپوی روزانه ۵۰ تن زباله در منطقه سرابگرم سرپلذهاب
علی قطرهای؛ شهردار سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: شهرداری تمام اقدامات مربوط به خود را در مورد راهاندازی سایت بازیافت زبالههای شهرستان از سالها قبل انجام داده که تمامی مستندات آن نیز موجود است.
وی افزود: کسب مجوز لازم برای راهاندازی این سایت بازیافت زباله نیازمند تایید وزارت کشور است که متاسفانه تاکنون این مجوز صادر نشده و وزارت کشور هربار با گرفتن بهانهای آن را رد میکند.
قطرهای تصریح کرد: زمین مورد نیاز برای راهاندازی سایت بازیافت زباله در شهرستان تأمین شده و برای خریدن دستگاه نیز مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت موافقت وزارت کشور و صدور مجوز، شهرداری این آمادگی را دارد که این سایت بازیافت زباله را در شهرستان راهاندازی کند.
شهردار سرپلذهاب در پایان افزود: در این شهرستان روزانه بیش از ۵۰ تن زباله در منطقه سرابگرم دپو میشود که با ادامه این روند یک تپه بزرگ دستساز از زبالهها در این منطقه ایجاد خواهد شد.
شهرداری تأمین اعتبار سایت بازیافت زباله را از سازمان همیاری پیگیری کند
صدراله بابلی؛ فرماندار سرپلذهاب نیز در این مورد به خبرنگار مرصادنیوز، گفت: سایت بازیافت زباله یکی از طرحهای مورد نیاز شهرستان است که با توجه به میزان حجم روزانه زبالههای دپو شده در منطقه سرابگرم باید هرچه سریعتر در شهرستان اجرا شود.
وی افزود: با توجه به مرکزیت شهرستان سرپلذهاب در شهرستانهای دالاهو، قصرشیرین و شهرهای ریجاب و ازگله این سایت بازیافت زباله میتواند پنج شهر را تحت پوشش قرار دهد.
بابلی تصریح کرد: پیگیریهای لازم از سوی فرمانداری سرپلذهاب در این خصوص انجام گرفته و مکاتبات با استانداری نیز انجام شده است و لازم است که شهرداری این موضوع را دنبال کند.
نماینده عالی دولت در شهرستان سرپلذهاب گفت: شهرداری برای اجرای این طرح مقدار ۵ هکتار زمین را درخواست کرده بود که تاکنون مقدار ۳.۵ هکتار در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی در خصوص اعتبار لازم برای اجرای این طرح، اذعان داشت: با توجه به برآورد شهرداری مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید دستگاه بازیافت زلزله نیاز است که شهرداری باید از طریق سازمان همیاری شهرداریها نسبت به تأمین اعتبار لازم اقدام و قاعدتا باید از بخش خصوصی در اجرای این طرح استفاده کند.
بابلی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که در جلسه با معاونت عمرانی استاندار این طرح را آماده کرده و در سفر کاری استاندار به سرپلذهاب آن را بهعنوان یک طرح اشتغالزا و پروژهای که یک مشکل حاد شهرستان را برطرف میکند، مطرح کنیم.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»، اجرای طرح بازیافت زلزله در سرپلذهاب که مجری آن شهرداری است در پشت در وزارت کشور مانده است که امیدواریم با جلب نظر وزارت کشور از این مرحله نیز عبور کند.
بر اساس مطالبه عمومی طرح بازیافت زباله باید هرچه سریعتر در سرپلذهاب اجرا شود قبل از اینکه خطر دپوی زباله بیش از این سلامت انسان و محیط زیست را به خطر اندازد.
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!