کارشناس میراث فرهنگی استان کرمانشاه مطرح کرد:
ثبت ۴۷ اثر میراث طبیعی در کرمانشاه
کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون ۴۷ اثر میراث طبیعی در استان کرمانشاه به ثبت رسیده است، اظهار داشت: بیشتر آثار طبیعی ثبت ملی شده در استان را سرابها تشکیل میدهند.
مسلم کرمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با بیان اینکه تاکنون ۴۲ اثر میراث طبیعی در استان کرمانشاه به ثبت رسیده است، اظهار داشت: بیشترین آثار طبیعی ثبت ملی شده در کرمانشاه را سرابها تشکیل میدهند.
کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه از این تعداد بیشترین اثر میراث طبیعی مربوط به شهرستانهای پاوه و کرمانشاه است، افزود: در استان تعداد قابل توجهی میراث طبیعی وجود دارد که قابلیت ثبت ملی شدن دارند.
وی گفت: طبق برنامه وزارت میراث فرهنگی کشور هر ساله تعدادی پرونده برای ثبت در شورای ثبت ملی آثار کشور در نظر گرفته شده است که امسال نیز تعداد پنج پرونده میراث طبیعی در استان تدوین و بررسی شده است.
کرمی ادامه داد: این پنج اثر شامل مجموعه آبشارهای قجه سیاران نهراب جوانرود، آبشار و آبگیر تنگ گولم در گیلانغرب، درخت کهنسال داغداغان معروف به دار تاوی در شهرستان اسلامآبادغرب، درخت بلوط کهنسال قوریقلعه روانسر و همچنین درخت کهنسال بنه در شهرستان روانسر هستند که با ثبت این پنج اثر جدید، این تعداد به ۴۷ مورد افزایش خواهد یافت.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: سراب نیلوفر در کرمانشاه، غارقوری قلعه در روانسر، دربند صحنه، آبشار پیران در سرپلذهاب، آبشار سوول و چشمه بِل در پاوه و غار پرآو و تالاب هشیلان در کرمانشاه از شاخصترین آثار میراث طبیعی ثبت شده هستند.
کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در ادامه به تعدادی دیگر از آثار شاخص اشاره کرد و گفت: درختان بابایادگار در ریجاب، درخت کهنسال تاقبستان، کوه سهیل در سنقر، کوه شاهو در پاوه، رویشگاه و سراب مورت در گیلانغرب از دیگر آثار برتر و شاخص میراث طبیعی ثبت شده در استان هستند.
وی همچنین به تعدادی از سرابهای استان اشاره و تصریح کرد: سراب برناج، سراب فش، سراب گروس، سراب کنگرشاه، سراب گلویج، سراب گزنهله و سراب ماران هفت سراب استان کرمانشاه هستند که در لیست میراث ملی ایران قرار گرفتهاند.
انتهای خبر/