حالت تاریک
چهارشنبه, 13 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
حکومت ستمشاهی به سختی مردم را سرکوب کرد؛

جنایت پهلوی و قیام ۱۵ خرداد

جنایت پهلوی و قیام ۱۵ خرداد

انتشار خبر بازداشت و زندانی شدن امام خمینی(ره) ساعت ۹ صبح روز ۱۵ خرداد یک هزار و ۳۴۲ موجب تجمع اقشار مردم در شهر تهران شد.

 

 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اسدالله علم نخست‌وزیر وقت رژیم، با شدت عمل بی‌سابقه‌ای مردم معترض تهران، قم، پیشوا و ورامین را در روزهای ۱۵ و ۱۶ خرداد یک هزار و ۳۴۲ سرکوب کرد و بعد از آن با برقراری حکومت نظامی در تهران جمعی از کسبه بازار خیابان مولوی و روحانیان و بازاریان تهران را دستگیر و زندانی کرد و خفقان پادگانی در تهران به راه انداخت و قیام ۱۵ خرداد را سرکوب کرد.

 

در فاصله حمله بی‌رحمانه فرماندهان و سربازان شهربانی و مأموران ساواک قم به طلاب مدرسه فیضیه در تاریخ دوم فروردین تا چند روز مانده به شروع محرم، در اواخر اردیبهشت یک هزار و ۳۴۲ انتقادات و افشاگری‌های حضرت آیت‌الله سید روح‌الله موسوی خمینی علیه رژیم پهلوی و نخست‌وزیرش اسدالله عَلَم در قالب سخنرانی‌ها، اعلامیه‌ها و تلگراف‌های متعدد شدت گرفت.

 

افشاگری‌ها و اعتراضات امام اما با آغاز محرم در تاریخ سوم خرداد یک هزار و ۳۴۲ بیش از گذشته رنگ و بوی افشاگری و انتقاد به رژیم گرفت؛ ایشان با در میان گذاشتن عواقب تصمیمات رژیم پهلوی در تصویب طرح انقلاب سفید شاه با مردم و روحانیون در سراسر کشور وارد مرحله جدیدی از مبارزه شدند.

خبر بازداشت و زندانی شدن امام خمینی ساعت ۹ صبح روز ۱۵ خرداد یک هزار و ۳۴۲ در شهر تهران پخش شد، روحانیون، کسبه و بخشی از مردم شهر در اعتراض به این اقدام در خیابان مولوی تجمع کردند. دانشجویان دانشگاه تهران نیز در اعتراض به این اقدام با شعار «خمینی را آزاد کنید» به خیابان‌ها ریختند.

 

مزدوران رژیم در نخستین اقدام به میدان بارفروشان تهران در خیابان مولوی حمله کردند و کسب و کار آنان را بهم ریخته و از بین بردند، گروهی از اراذل و اوباش تهران به سرکردگی قمه‌کش معروف، طیب حاج‌رضایی و شعبان استخوانی در شهر به راه افتادند، طیب در این روز از عوامل مؤثر در دامن زدن به اغتشاش، آتش زدن بانک‌ها و تاراج مغازه‌ها بود.

 

تمرکز اعتراضات در میدان ارگ و اطراف بازار بزرگ تهران، میدان شوش، چهارراه شاه، میدان قزوین و ۳۰ متری بود.

 

اراذل و اوباش به روزنامه‌های اطلاعات، کارخانه پپسی کولا، بانک‌ها، کاخ دادگستری، مکان‌های عمومی و کتاب‌خانه‌ها حمله کردند و خانه‌های مردم، زورخانه شعبان جعفری در محله سنگلج تهران در خیابان بهشت را آتش زدند. همچنین مرکز فرهنگی ایران و آمریکا و کیوسک‌های تلفن نیز تخریب شد، علاوه بر آن اتوبوس‌های سازمان اتوبوسرانی در طول مسیرهای تجمع به آتش کشیده شد و زنان در حال تردد در خیابان‌ها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

 

به این ترتیب اسدالله علم نخست‌وزیر وقت رژیم با شدت عمل مردم معترض را سرکوب و بعد از آن با اعلام حکومت نظامی در تهران جمعی از کسبه، روحانیان و بازاریان تهران را نیز دستگیر و زندانی کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!