حالت تاریک
یکشنبه, 04 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه:

سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: تدوین برنامه راهبردی دانشگاه و طراحی برنامه هوشمند عملیاتی نیز در دستور کار قرار گرفته است چرا که سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ علی سروش، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل سالن جلسات ساختمان ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در اقدامی راهبردی و ماندگار، پروژه‌ای منحصر به‌فرد در حوزه تشخیص و درمان سرطان را آغاز کرده است که نقطه عطفی در تاریخ خدمات سلامت غرب کشور خواهد بود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با تأکید بر ضرورت تمرکز خدمات درمانی سرطان در یک بیمارستان مجهز و فوق تخصصی، خبر داد که مرکز درمانی جدید با ظرفیت پنج بونکر رادیوتراپی در حال تجهیز و بهره‌برداری است؛ در حالی که تاکنون استان کرمانشاه تنها یک دستگاه دولتی و یک دستگاه خصوصی رادیوتراپی در اختیار داشته است.

سروش اظهار داشت: وقتی دستگاه موجود دچار اختلال شود، روند درمان بیماران سرطانی ناتمام می‌ماند و خطر گسترش سلول‌های سرطانی در بدن بسیار بالاست؛ به همین دلیل طراحی و راه‌اندازی مرکزی با پنج دستگاه رادیوتراپی در دستور کار قرار گرفت. بخش عمده‌ای از این پروژه در دوران حضور من در بیمارستان امام رضا (ع) آغاز شد.

وی ادامه داد: بیماران سرطانی باید در محیطی درمان شوند که تمام تخصص‌ها در دسترس باشد؛ از جراحی گرفته تا ارتوپدی، عفونی و... به همین دلیل، این مرکز با نگاهی جامع و بر اساس اصول پزشکی نوین، طراحی و اجرا شده است، سه بونکر آن کاملاً آماده بهره‌برداری است و دستگاه‌های رادیوتراپی خریداری‌شده، که در انبار دانشگاه نگهداری می‌شدند، به زودی نصب خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به قیمت‌های فعلی تجهیزات پزشکی گفت: وقتی سه دستگاه را خریدیم، هر کدام حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان هزینه داشتند و الان هر یک از این دستگاه‌ها بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان قیمت دارند که اگر آن زمان اقدام نشده بود دیگر امکان خرید این تجهیزات وجود نداشت.

سرمایه‌گذاری برای آینده سلامت کرمانشاهیان 

سروش خاطرنشان کرد: آینده‌نگری در طراحی این مرکز به گونه‌ای بوده است که اگر در ۱۰ سال آینده نیاز به توسعه ظرفیت وجود داشته باشد، فضای لازم از هم‌اکنون آماده شده است.

وی با اشاره به اهمیت استفاده بهینه از منابع، افزود: وقتی ظرفیت‌ها را درست استفاده نکنیم، نباید انتظار بهره‌وری بالا را داشته باشیم، ما با وجود منابع طبیعی بسیار، از نظر بهره‌وری در رتبه‌های پایین جهانی قرار داریم.

وی با اشاره به نمونه‌های عینی مشکلات فعلی به وضعیت نابسامان نوبت‌گیری بیماران شیمی‌درمانی و انتظارهای طولانی‌مدت در صف اشاره کرد و اذعان داشت: مریض سرطانی نباید از ساعات ابتدایی بامداد برای نوبت‌گیری جلوی بیمارستان بایستد بلکه ما باید سیستم نوبت‌دهی اینترنتی را گسترش دهیم اما متأسفانه هنوز در برخی مناطق، بیماران نمی‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

ظرفیت تخت‌ها و چالش‌های مدیریتی

سروش با اشاره به محدودیت فضای فیزیکی و تعداد تخت‌ها گفت: ما الان مثلاً ۱۵ تخت برای شیمی‌درمانی داریم و بیش از یک هزار بیمار؛ در چنین شرایطی، حتی با وجود نوبت‌دهی اینترنتی، بیماران مجبور می‌شوند حضوری بیایند، اگر تخت بیشتر باشد، مدیریت بهتر خواهد شد، البته فقط افزایش تعداد تخت راه‌حل نیست، بلکه باید به درستی مدیریت شوند.

وی با تشریح تفاوت دستگاه‌های جدید با مدل‌های قدیمی، گفت: نسل جدید دستگاه‌های رادیوتراپی دقت بسیار بالایی دارند و به صورت نقطه‌زن فقط سلول سرطانی را هدف می‌گیرند، بدون اینکه به بافت سالم آسیب وارد کنند، در حالی که در گذشته وقتی به ناحیه مغز اشعه می‌دادند، بیمار دچار تهوع و بی‌تعادلی می‌شد اما دستگاه‌های جدید این مشکل را ندارند.

سروش در ادامه به تکمیل و تجهیز بیمارستان شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: این بیمارستان با ۱۲۰ تخت در سه بخش ۴۰ تختی طراحی شده است؛ بخش‌های شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و سایر تخصص‌ها در آن متمرکز خواهد شد و انتقال خدمات از بیمارستان‌های امام رضا (ع) و طالقانی به این مرکز، گامی مهم در ارتقای کیفیت خدمات و تمرکز تخصص‌هاست.

وی افزود: تا پایان ماه جاری، بخش‌های بیمارستان به‌طور کامل راه‌اندازی می‌شوند و طی سه تا چهار ماه آینده، سه دستگاه رادیوتراپی نیز به چرخه درمان افزوده خواهد شد؛ برنامه‌ریزی ما این است که در هفته دولت، این بیمارستان به‌صورت رسمی افتتاح شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه همچنین به سایر پروژه‌های مهم دانشگاه از جمله تکمیل بیمارستان‌های روانسر، ثلاث باباجانی، فاز دوم بیمارستان سرپل ذهاب و همچنین تجهیز و توسعه دانشکده فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی اشاره کرد و با تأکید بر ضرورت به‌روزرسانی زیرساخت‌های آموزشی، از تکمیل دانشکده دندانپزشکی در پردیس دانشگاه و انتقال آن از بیمارستان قدیمی شهید بهشتی نیز خبر داد.

سروش با تأکید بر اینکه در حوزه خدمات دانشجویی نیز، احداث خوابگاه ۴۰۰ نفره در پردیس دانشگاه به عنوان یکی از پروژه‌های اولویت‌دار دانشگاه است، گفت: وضعیت خوابگاهی دانشجویان بین‌المللی ما نامناسب است و در شأن دانشگاه نیست، لذا تصمیم گرفتیم از این پس، پذیرش دانشجوی بین‌الملل فقط در صورت تأمین خوابگاه دولتی صورت گیرد.

حرکت به سوی حکمرانی مشارکتی در دانشگاه

وی با اشاره به مشارکت هیأت علمی دانشگاه در تعیین رؤسای دانشکده‌ها گفت: در مدلی که طراحی کردیم، اعضای هیأت‌علمی رأی می‌دهند و سه گزینه نهایی برای انتخاب رئیس دانشکده به ما معرفی می‌شوند؛ این رویکرد مشارکتی باعث افزایش انگیزه و ارتقای کیفیت مدیریت دانشگاه شده است و در کنار این، تدوین برنامه راهبردی دانشگاه و طراحی برنامه هوشمند عملیاتی نیز در دستور کار قرار گرفته است چرا که سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد.

به گفته سروش، این برنامه‌ها به واحدهای دانشگاهی امکان می‌دهند که اهداف و اقدامات خود را با انسجام بیشتری پیگیری کنند.

رشد تعاملات بین‌المللی و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه

وی با اشاره به اینکه در زمینه بین‌المللی‌سازی، اقدامات دانشگاه شامل گسترش خدمات بیماران بین‌الملل، پذیرش دانشجوی خارجی، و همکاری با مراکز علمی و تحقیقاتی خارج از کشور است، گفت: ما باید از دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم الگوبرداری کنیم؛ دانشگاه‌هایی که در تولید علم، ارتباط با صنعت و نقش‌آفرینی اجتماعی پیش‌رو هستند.

مصوبات سفر ریاست جمهوری و تأمین اعتبار برای پروژه‌ها

سروش توضیح داد: از دیگر دستاوردهای دانشگاه، تأمین بیش از ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه بود، این اعتبارات برای تکمیل بیمارستان‌های مختلف و پردیس دانشگاه تخصیص یافته است، در جلسات متعددی که با دفتر نهاد ریاست جمهوری و استانداری داشتیم، تلاش کردیم اولویت‌های دانشگاه را در مصوبات سفر بگنجانیم و حالا باید برای جذب و تخصیص صد درصدی این اعتبارات پیگیری کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه به تأکید رئیس‌جمهور، بر اجرای کامل نظام ارجاع و پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: این نظام اگر به‌درستی اجرا شود، عدالت در ارائه خدمات سلامت محقق می‌شود، وقتی همه حلقه‌های درمان – از پزشک عمومی تا فوق تخصص و آزمایشگاه و دارو – در یک سیستم منسجم تعریف شوند، کیفیت و دسترسی همزمان ارتقا می‌یابد.

سروش در بخش پایانی سخنان خود از رویدادهایی همچون کنگره شهید رهنمون، پویش نه به تصادف و مراسم‌های اربعین به عنوان فرصت‌هایی برای توسعه زیرساخت‌های سلامت یاد کرد و گفت: ما باید این رویدادها را به منابع درآمدی تبدیل کنیم، نه فقط محل هزینه؛ متأسفانه تاکنون در این زمینه ضعیف عمل کرده‌ایم.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!