حالت تاریک
جمعه, 05 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
در میزگرد مرصادنیوز مطرح شد؛

زبان نرم هنر بهترین ابزار ترویج فرهنگ شهادت

زبان نرم هنر بهترین ابزار ترویج فرهنگ شهادت

با حضور جمعی از هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ، هنر و مسئولان شهرستان اسلام‌آبادغرب میزگردی با موضوع بررسی نقش هنر در تعالی فرهنگ ایرانی اسلامی و کاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد، با حضور مهدی بساطی؛ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلام‌آبادغرب، حمیدرضا کرمی؛ فرماندار شهرستان و بهزاد یوسف‌وند؛ فرمانده سپاه اسلام‌آبادغرب، سعید نوروزی؛ دبیر سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد و مهرداد مولایی؛ از هنرمندان و اساتید هنر خوشنویسی شهرستان میزگردی با موضوع بررسی نقش هنر در تعالی فرهنگ ایرانی اسلامی و کاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار شد.

 مهمترین مباحث مطرح شده در این میزگرد شامل نقش هنر در تعالی فرهنگ ایرانی، اسلامی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و مشکلات هنرمندان... بود.

 

مرصادنیوز: وضعیت هنر در شهرستان اسلام آبادغرب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 بساطی: «اسلام آبادغرب» در زمینه‌های قرآنی، نویسندگی، خوش‌نویسی، تجسمی و ... ظرفیت‌های بالایی دارد و با وجود اینکه شاید امکانات چندانی در اختیار نداشته باشد اما ظرفیت بالا است و با وجود این کمبودها، شاهد هستیم که در این شهرستان، جشنواره‌ای در سطح ملی برگزار می‌شود.

  کرمی: هر شهری ظرفیت‌های فرهنگی و هنری متعددی دارد، اما اسلام‌آبادغرب در همه رشته‌های فرهنگی و هنری حرف برای گفتن دارد و به فضل الهی نخبگان شهرستان در عرصه‌های مختلف نویسندگی، شعر و شاعری، رسانه، ورزش و علمی  می‌درخشند که باید از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده شود.

  یوسف‌وند: هنرمندان بسیجی، متعهد و با اخلاقی در زمینه‌های مختلف هنری در شهرستان فعالیت دارند که نیاز است بیشتر به جامعه معرفی شوند و ما نیز با استفاده از ظرفیت بسیج هنرمندان و بسیج رسانه در نظر داریم بیشتر از ظرفیت این عزیزان بهره ببریم.

 

مرصادنیوز: نقش هنر در تعالی فرهنگ ایرانی-اسلامی و فرهنگ ایثار و مقاومت را تبیین کنید‌.

 کرمی: امروزه ما شاهد هستیم که تفکر بسیجی در قلب اروپا، آمریکا و سراسر دنیا می‌تپد در واقع این روزها تفکر بسیجی با رژیم غاصب صهیونیستی و حامیانش مبارزه می‌کند که البته این تفکر از اثرات صدور انقلاب است و ما نیز در این راستا با بهره‌گیری از ابزار هنر در راستای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا تلاش می‌کنیم.

 با توجه به اینکه تاکنون ۱۳ دوره جشنواره ملی تئاتر مرصاد در اسلام‌آبادغرب برگزار شده، نقاط قوت و ضعف آن مشخص است از سوی دیگر ما به تقویت این هنر و فرهنگ نیاز داریم تا فرزندان ما برای آینده تربیت شوند چون ما مدیون خون شهدا هستیم.

  یوسف‌وند: اینکه هنرمندان ما بدون بودجه و امکانات پای کار هستند و ۱۳ دوره یک جشنواره شهرستانی را به مرحله منطقه‌ و سپس به مرحله ملی رسانده‌اند، نشانه ایمان و عزم راسخ این قشر و تفکر بسیجی آنها است که بدون توجه به مادیات با تمام کمبودها کارها را پیش می‌برند، قطعاً چنین هنری مقدس است و برکت دارد و در قلب و روح نسل جوان و نوجوان امروزی اثرگذاری بیشتر دارد در واقع با زبان نرم هنر می‌توان واقعیت‌های ایثار و گذشت در جبهه‌های جنگ و جهاد را به نسل جدید منتقل کرد.

 بساطی: جریان منافقین تنها به سال ۶۷ محدود نیست بلکه ضرورت دارد چهره نفاق و دشمنان ایران اسلامی بیش از پیش برای جهانیان آشکارتر شود، برهمین اساس ما باید علیه این جریانات روشنگری کنیم و البته جشنواره تئاتر ملی مرصاد ظرفیتی بسیار خوب برای تبیین جنایات منافقین و شناخت بیش از پیش منافقین در قالب هنر نمایش است، از سوی دیگر «مرصاد» رسوا کننده منافقین است و شکست منافقین افتخاری ارزشمند برای مردم شهیدپرور و ایثارگر این خطه از ایران اسلامی است.

 

مرصادنیوز: نقش هنر را در کاهش آسیب‎‌های اجتماعی تشریح کنید.

یوسف‌وند: مشاهده می‌شود آثار شعرا، هنرمندان و بزرگانی همچون سعدی، حافظ و فردوسی در تمدن و فرهنگ ما ماندگار شده زیرا خداوند به واسطه ارتباط با فطرت پاک الهی و بهره‌گیری از قرآن به آنها برکت داده است و این هنر در قلب مردم جای دارد تا جایی که از همه سنین و نسل‌ها آن را دوست دارند.

 مهمتر از همه این هنر رنگ کهنگی به خود نمی‌گیرد و برای نسل‌های مختلف تازگی و شادابی دارد پس باید از هنرمندان این عرصه حمایت شود و در این زمینه بیشتر کار کرد زیرا از جنبه‌های مختلف و برای سلیقه‌های مختلف پُرکننده اوقات فراغت است و حتی در زمینه علمی، پژوهشی و اقتصادی نیز جای کار دارد.

 بساطی: در این راه وظیفه هنرمندان سنگین‌تر از مسئولان است زیرا «هنر» جذابیت دارد و این باید قدر دانسته شود و البته با ابزار هنر می‌توان با تهاجم فرهنگی، مقابله و مبارزه کرد چه اینکه دشمنان با استفاده از ابزار رسانه و فضای مجازی علیه کشور ما و به‌ویژه نسل جوان ما جنگ شناختی به راه انداخته است و در بحث حجاب و مسائل اعتقادی هجمه‌هایی

 به ارزش‌های ایرانی، اسلامی ما وارد کرده است لذا ما نیز با استفاده از هنر و رسانه باید به جنگ دشمن برویم و در این راستا ضمن روشنگری و آگاهی‌بخشی با کمک نخبگان این عرصه با استفاده از ظرفیت هنرهای مختلف، با ظرافت از بار این آسیب‌ها بکاهیم.

  ما امسال در کنار برنامه‌های هنری اعم از نمایشی، شب شعر، یادبود و مراسم مناسبتی، یک کارگاه پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار کردیم و به وضوح شاهد اثرگذاری بیشتر این روش بوده‌ایم.

 

 مرصادنیوز: برای بهره‌گیری بیشتر از «هنر» چه پیشنهادی دارید؟

کرمی: زندگی‌نامه و سیره شهدا در اولویت تولید محتوا و برنامه‌های هنری قرار گیرد، همچنین ۱۴ غرفه برای فعالان صنایع دستی و هنرمندان ایجاد شده که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما درصدد هستیم برای کمک به قشر هنرمندان یک دهکده صنایع دستی در آنجا ایجاد کنیم.

  یوسف‌وند: جوانان به‌جای اینکه بی‌هدف در فضای مجازی وقت بگذارند، با یادگیری یک فعالیت هنری هم اوقات فراغت خود را پُر کنند و هم به جایگاه اجتماعی برسند و چه بسا درآمدزایی نیز برایشان ایجاد خواهد شد.

 نوروزی: اهمیت و اثرگذاری تئاتر ملی مرصاد بر کسی پوشیده نیست و البته بنده نیز همواره معتقدم که صاحب جشنواره مرصاد، شهدای مرصاد هستند و مهمترین کاستی این جشنواره نداشتن بودجه مشخص است و اینکه هنوز در سرفصل وزارتخانه قرار نگرفته است، علاوه بر آن امکانات و زیر ساخت‌های در شأن جشنواره ملی فراهم نشده در نتیجه پشتیبانی از این جشنواره مهمترین خواسته مردم شهر شهیدان مرصاد است که با رفع نواقص برای دوره های بعدی بتوانیم شاهد اثرات خوب فرهنگی و اجتماعی آن برای شهرستان و استان باشیم.

  مولایی: ما شاهد پدیده بدخطی در بین قشر دانش‌آموزان هستیم درحالی‌که در گذشته معلمان هنر استاد این رشته بودند و دانش‌آموزانی که تربیت می‌شد از لحاظ هنرهای خوشنویسی، طراحی و ... نسبت به نسل امروز برتر بودند، برهمین اساس پیشنهاد می‌کنم برنامه «یک روز با هنر» در مدارس اجرا شود و هنرمندان خوشنویس شهرستان اسلام‌آبادغرب که ظرفیت قابل توجهی در خوشن‌ویسی محسوب می‌شوند به مدارس بروند و از نزدیک به دانش‌آموزان آموزش بدهند.

 به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد، برگزاری این میزگرد فرصتی برای بازخوانی جایگاه والای هنر در تعالی فرهنگ ایرانی، اسلامی و ابزاری برای خنثی‌سازی تهاجم فرهنگی دشمنان بود که امیدواریم بیش از پیش مورد توجه همگان قرار گیرد، همچنین در این میزگرد جشنواره مرصاد به‌عنوان ظرفیتی بزرگ مورد بحث قرار گرفت و مسئولان امر خواستار نگاه ویژه‌تر به این جشنواره در سطوح ملی شدند.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.