حالت تاریک
Logo
پنج‌شنبه, 01 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
زیرساخت‌های گردشگری کرمانشاه نیازمند سرمایه‌گذاری است
گردشگری پیشران توسعه اقتصادی؛

زیرساخت‌های گردشگری کرمانشاه نیازمند سرمایه‌گذاری است

استان کرمانشاه با دارا بودن آثار تاریخی بسیار نیازمند سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مدون برای جذب گردشگر و توسعه اقتصادی استان کرمانشاه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ استان کرمانشاه با بیش از ۲۴ هزار کیلومترمربع از شمال با استان کردستان، غرب با استان همدان، از جنوب با استان‌های ایلام و لرستان و همچنین با استان دیالی عراق همسایه است که برخورداری از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق نقش مهمی در توسعه تجارت کشورمان دارد.

استان کرمانشاه با دارا بودن بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و موقعیت و اقلیم جغرافیایی منحصر به فرد از ظرفیت و شرایط مناسبی در حوزه گردشگری برخوردار است که این موضوع می‌تواند به توسعه زیرساختی و اقتصادی استان کمک شایانی کند و نقش به‌سزایی داشته باشد.

امروزه گردشگری به‌عنوان یک صنعت پول‌ساز در جهان مطرح شده و بسیاری از کشورها تنها با درآمد حاصل از گردشگری کشور خود را مدیریت می‌کنند و در کشورمان نیز طی سال‌های اخیر صنعت گردشگری مورد توجه قرار گرفته، موضوعی که نیازمند توسعه زیرساخت‌ها است.

استان کرمانشاه با توجه به شرایط جغرافیایی و دارا بودن آَثار تاریخی فراوان سهم بسیار اندکی از اقتصاد گردشگری دارد و طی سال‌های اخیر با وجود تغییرات مدیریتی و وعده‌های داده شده مبنی بر اولویت قرارگرفتن توسعه و رونق گردشگری در استان اما با چنین شرایطی شاهد اقدامات قابل توجهی در این حوزه نیست.

استان کرمانشاه که طی یک دهه اخیر جزو استان‌های صدرنشین در شاخص بیکاری و تورم بوده است می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب در حوزه گردشگری زمینه اشتغال و توسعه اقتصادی را برای خود فراهم کند که نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها، تخصیص اعتبار و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

کرمانشاه نیازمند نگاه ویژه مسئولان ملی است

فضل‌الله رنجبر در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: استان کرمانشاه با دارا بودن بیشترین نرخ بیکاری در کشور نیازمند نگاه ویژه مسئولان کشوری است زیرا این استان طی سال‌های گذشته بودجه مناسبی را برای توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در اختیار نداشته است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل فرودگاه‌ کرمانشاه، بهسازی جاده‌ها، رفع نواقص قطار کرمانشاه، راه‌اندازی اماکن تفریحی، سرمایه‌گذاری و... می‌تواند استان کرمانشاه را از وضعیت کنونی خارج و زمینه رشد، توسعه و اشتغال استان را فراهم کند زیرا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی امروز از مشکلات اقتصادی نشأت گرفته است.

رنجبر با بیان اینکه راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری قصرشیرین نیز می‌تواند اقتصاد استان کرمانشاه را متحول کند، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد تجاری و راه‌اندازی واحدهای تولیدی متعدد می‌تواند به رشد تجارت استان با عراق کمک کند و موجب ارزآوری برای کشور شود.

وی با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری سلامت برای استان کرمانشاه، ادامه داد: هم‌اکنون استان کرمانشاه در حوزه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از وضعیت مناسبی برخوردار است و باید زمینه حضور و جذب بیماران خارجی را در استان فراهم کنیم زیرا همین مراجعه به مراکز درمانی به زیرساخت‌های متعدد دیگری نیازمند است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران و مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با همکاری‌ مردم باید با همکاری یکدیگر برای توسعه و پیشرفت استان گام بردارند تا شاهد رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشیم.

کرمانشاه زیرساخت لازم را در حوزه گردشگری ندارد

احسان امیری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: مدیران و مسئولان استانی همواره بر توسعه و رونق گردشگری تأکید دارند اما شاهد تغییر محسوسی در فضای گردشگری استان کرمانشاه نبوده‌ایم و همچنان با مشکلات زیرساختی مواجه هستیم که باید برای رفع آن اقدامات اساسی صورت گیرد.

کارشناس حوزه گردشگری با بیان اینکه تا زمانی که زیرساخت‌های گردشگری بهبود پیدا نکند رونق گردشگری را تجربه نخواهیم کرد، تصریح کرد: استان کرمانشاه دارای آثار تاریخی متعددی است که بعضی از آن‌ها مانند بیستون و منظر جهانی اورامانات به ثبت جهانی رسیده است اما زیرساخت لازم را برای جذب گردشگر ندارد.

امیری با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه خواستار ایجاد فضاهای تفریحی هستند، خاطرنشان کرد: با چنین شرایط در صورت سفر گردشگران این مسافران تمایلی به برای سفر مجدد به استان کرمانشاه ندارند و همین موضوع تبلیغات منفی را برای استان به‌همراه دارد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون نیز سفر گردشگران به استان کرمانشاه محدود به یک تا دو روز است زیرا به‌ غیر از طاق‌بستان، بازارهای سنتی، تکایای شهر کرمانشاه و منطقه اورامانات جاذبه دیگری نداریم که بتوانیم به کمک آن گردشگران را در استان کرمانشاه نگه داریم و برنامه‌هایی که تاکنون برگزار شده بیشتر جنبه داخلی دارد.

کارشناس حوزه گردشگری بیان کرد: باید رویدادهای مختلف مانند دف‌نوازی، جشنواره‌های غذا و جاذبه‌های گردشگر را در سطح ملی برگزار کنیم اما در حوزه تبلیغات گردشگری استان کرمانشاه بسیار ضعیف عمل کرده‌ و دستگاه‌های ذی‌ربط نیز چندان ارتباط مؤثری با یکدیگر ندارند.

امیری تأکید کرد: در حوزه گردشگری به سند جامع و راهبردی نیازمندیم که با تغییرات مدیریتی اجرای آن دچار تغییر و تحول نشود و بر اساس برنامه مدون گردشگری استان کرمانشاه را بهبود ببخشیم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با توجه به ظرفیت‌های استان کرمانشاه در حوزه گردشگری باید عنایت بیشتری به موضوع توسعه زیرساختی و رویدادسازی انجام گیرد تا شاهد جذب گردشگر بیشتر به جاذبه‌های گردشگری استان باشیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از