حالت تاریک
چهارشنبه, 26 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سرانه تولید هر سرپل‌ذهابی‌ ۸ تن است
رئیس اداره جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب:

سرانه تولید هر سرپل‌ذهابی‌ ۸ تن است

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب گفت: در سرپل‌ذهاب سالانه ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، آبزیان، دامپروری و سایر محصولات و فرآورده‌ها تولید می‌شود و سرانه تولید هر فرد در این شهرستان سالانه ۸ تن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ایرج بهرامی صبح امروز یک‌شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک، که در دبیرستان دخترانه تلاش شهرستان سرپل‌ذهاب، برگزار شد اظهار داشت: خاک مخلوطی از مواد آلی، معدنی، مایعات، گازها و تولیدات زنده است که در زندگی ما انسان‌ها نقش بسیار مهمی دارد. 

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب عنوان کرد: خاک از دو بخش، زنده و مرده تشکیل شده است؛ بخش مرده خاک شامل مواد فرسایش‌یافته و هوموس است که آب و هوای موجود در خاک نیز در این بخش قرار می‌گیرد؛ اما بخش زنده خاک، بخشی است که دارای جانوران کوچک همچون حشرات و کرم‌هاست و علاوه بر آن گیاهان، قارچ‌ها، باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها نیز در بخش زنده قرار دارند. 

بهرامی خاطرنشان کرد: برای تشکیل یک سانتی‌متر خاک، ۱۰۰ سال زمان نیاز است تا این منبع ارزشمند در دسترس قرار گیرد و ۹۵ درصد مواد خوراکی از خاک تشکیل می‌شود، لذا بدون خاک حیات ممکن نیست. 

این مقام مسئول اظهار کرد: خاک یکی از ارزشمندترین سرمایه‌های ملی است که با مدیریت صحیح آن، می‌توان گامی مهم در ارتقای سلامت و کیفیت محصولات غذایی و دستیابی به امنیت غذایی برداشت. 

وی در ادامه تصریح کرد: در سرپل‌ذهاب سالانه ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، آبزیان، دامپروری و سایر محصولات و فرآورده‌ها تولید می‌شود و سرانه تولید هر فرد در این شهرستان سالانه ۸ تن است، بنابراین سرپل‌ذهاب شهری خودکفا بوده و نیاز سایر شهرها را نیز تأمین می‌کند. 

    
۹۵ درصد از غذای روزانه انسان از خاک تأمین می‌شود

در ادامه این مراسم مرزبان بساطی اظهار داشت: خاک یکی از منابع مهم و ارزشمند طبیعی است، لذا بدون داشتن خاک سالم حیات و زندگی روی زمین امکان‌پذیر نخواهد بود؛ چرا که ۹۵ درصد غذای روزانه انسان از طریق زمین (خاک) تهیه می‌شود. 

معاون عمرانی فرماندار سرپل‌ذهاب عنوان کرد: مدیریت پایدار خاک برای تولید مواد غذایی در صنایعی مانند آبزی‌پروری، ماهی‌گیری و همچنین برای بخش‌های محیط‌زیست و بهداشت از اهمیت بالایی برخوردار است. 

وی در ادامه افزود: در راستای امنیت خاک و به تبع آن امنیت غذایی محصولات کشاورزی باید اقدامات لازم برای بالابردن کیفیت خاک و مقابله با آفت‌های آن به‌کار برد. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از