حالت تاریک
دوشنبه, 03 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟

سهم ۳۱ درصدی صنعت در اشتغال روستانشینان

سهم ۳۱ درصدی صنعت در اشتغال روستانشینان

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: ۲۹درصد خدمات و ۳۱درصد صنعت و بیش از ۴۰ درصد نیز کشاورزی در روستاها شغل افراد را تشکیل می‌دهند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» و به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ روستاها به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد کلان و بسترساز رشد تولید کشور هستند، مطمعناً پیشرفت و توسعه یک ناحیه روستایی باید در چارچوب کلی سیاست‌های ملی طراحی گردد. چراکه این مسئله نشانگر پیوستگی توسعه روستایی و توسعه ملی است. عدم توجه به فضاهای روستایی، بی‌توجهی به توان و امکانات تولیدی نواحی روستایی و نیروی انسانی پرتوان روستا از مشکلات اساسی در دستیابی به توسعه روستایی است. شناخت و تحلیل ویژگی‌های برنامه ریزی توسعه روستایی کشور و بررسی و تحلیل موانع و تنگناهای توسعه از منظر برنامه ریزی میتواند راه را برای توسعه یکپارچه روستاها هموار سازد.

فقر و بیکاری از جمله مشکلات بزرگ و اساسی در روستاهای ماست و این امر باعث تشدید مهاجرت‌های روستایی می‌شود و همچنین با توجه به اینکه جوان و نخبه گزین بودن از ویژگی‌های بارز مهاجرت‌های روستایی است. بنابراین برای رفع فقر و بیکاری در روستاها، توسعه روستایی یک ضرورت بنظر می‌رسد که در این راه می‌توان با متنوع کردن اقتصاد روستایی و همچنین با استفاده از کارآفرینی و ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط، فرصت‌های جدید شغلی خصوصا برای فارغ التحصیلان، جوانان و زنان روستایی ایجادکرد. حفظ نیروی کار و جمعیت در روستاها همراه با زمینه‌سازی موثر و مناسب برای خلق فرصتهای شغلی به طور بدیهی منجر به افزایش فعالیتهای تولیدی دارای ارزش افزوده در این مناطق می‌شود.

سید امیر حسین مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه یکی از مسایل مهم برای کشور و همچنین یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری توسعه مناطق محروم به ویژه توسعه روستا بخصوص زیرساخت‌ها بوده گفت: در توسعه زیرساخت روستایی رتبه یک تا بیستم را در دنیا داریم اما در کنار این رشد و توسعه شاهد کاهش جمعیت روستاها بوده‌ایم که نشان دهنده این است که باید توجه شود که لزوما توسعه زیرساخت نشان دهنده توسعه نیست.

مدنی ادامه داد: ۲۷درصد از تولید ناخالص داخلی کشور توسط روستاها تولید می‌شود، اما شکاف نزدیک ۶۰درصدی درآمد روستایی با شهری وجود دارد که اتفاق خوبی نیست.

وی افزود: پژوهشی انجام شد در مورد مهاجرت روستا به شهرها که مشخص شد ۵۴درصد علل مهاجرت روستا به شهرها مسائل اقتصادی است و در این دولت مقرر شد مهاجرت معکوس و جلوگیری از مهاجرت به عنوان هدف تعیین شود. مدنی گفت: آمار سرشماری سال ۹۵نشان می‌دهد که تعداد ۶۲هزار روستا و آبادی دارای سکونت در کشور داریم و روستاهایی که بالای ۲۰خانوار ساکن دارند تعداد حدود ۳۰هزار است در کنار ۴۰۰ هزار شهر.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: حدود ۲۰میلیون جمعیت روستایی داریم و برآوردی که سال ۱۴۰۲داشتیم به بیش از ۱۹ میلیون رسیده است که کاهش جمعیت کمتر از ۱۵۰هزار نفر بوده اما در آمار بیشتر نشان داده می‌شود آنهم به خاطر برنامه‌ای بود که در دولت دهم پی ریزی و اجرا شده بود و آن شهرسازی روستاها بود؛ همچنین در این پژوهش مشخص شد رشد جمعیت روستاها گرچه در کل شیب منفی دارد اما این موضوع در روستاها در حال مثبت شدن است و نشان دهنده این است که در مورد اجرای برنامه جمعیتی جواب مثبت گرفته ایم.

وی گفت: اشتغال روستایی به سمت صنعت و خدمات می‌رود آماری که اکنون داریم ۲۹درصد خدمات و ۳۱درصد صنعت و بیش از ۴۰ درصد نیز کشاورزی در روستاها شغل افراد را تشکیل می‌دهند و همچنین بنا بر آخرین آمار با افزایش اشتغال در مناطق روستایی، نرخ بیکاری ۵.۷ درصد است.

مدنی گفت: سهم ارزش افزوده روستا نسبت به کشور ۲۷.۵ با احتساب نفت و بدون نفت ۲۱درصد حدودا بوده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از