حالت تاریک
دوشنبه, 03 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
راهی که دولت روحانی بر مردم سرپل‌ذهاب بست؛

عدم امکان پرداخت تسهیلات با اعلام پایان بازسازی

عدم امکان پرداخت تسهیلات با اعلام پایان بازسازی

مردم زلزله‌زده سرپل‌ذهاب با وجود گذشت شش سال از وقوع زلزله همچنان با مشکلاتی جدی مواجه هستند که انتظار می‌رود در دولت جدید حل و فصل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، پرداخت تسهیلات بازسازی زلزله در سال ۹۶ در سرپل‌ذهاب امیدی برای بازسازی دوباره این شهر ویران شده بود که بار دیگر نور امید را بر تن خسته مردم تاباند تا قامت شکسته و کمانی مردمان این منطقه مرزی، جنگ زده، محروم و زلزله‌زده را دوباره راست کند.


از مشکلاتی که در زمان بازسازی واحدهای آسیب‌دیده پیش آمد صرف نظر از تمام موضوعات و گرفتاری‌های دریافت این تسهیلات، بالاخره بعد از گذشت چندسال گرد زلزله از سیمای شهر زدوده شد و نور امید در دل این مردم مقاوم، سخت‌کوش و شجاع روشن شد تا بار دیگر فارغ از مشکلات و سختی‌های سال ۹۶ با غم فراق ازدست رفتگان خود به زندگی ادامه دهند.

پس از پرداخت تسهیلات مذکور، دیری نپایید که مشکلات ضمانت‌های زنجیره‌ای این تسهیلات گریبان مردم را گرفت و فشار بانک‌ها راه نفس کشیدن را بر مردم بست.

اغلب مردم سرپل‌ذهاب از قشر ضعیف و کم‌درآمدی هستند که می‌توان گفت بزرگترین منبع درآمدی آنها یارانه دولت است و توانی برای بازپرداخت اقساط دریافتی ندارند.

بخش دیگری از مردم زلزله‌زده با توجه به تورم افسارگسیخته مصالح ساختمانی حتی نتوانستند واحد مسکونی تخریبی خود را تکمیل کنند و امروز علاوه براینکه باید هزینه تکمیل آن را متحمل شوند باید اقساط تسهیلات را هم پرداخت کنند که کاری سخت و غیر ممکن است.

عده‌ای از مردم هم که می‌توانستند به سختی اقساط را پرداخت کنند اما در کش و قوس وعده ‌های مسئولان مبنی بر امهال  یا حتی بخشش تسهیلات، از پرداخت آن امتناع کرده و امروز شاهد انباشت این اقساط هستیم درحالی که مردم توان پرداخت تمام اقساط را به‌صورت یک‌جا ندارند .

بخشی دیگر از مردم هم که شاید به‌واسطه شنیدن اخبار غلط و نادرست و شایعات بسیار در خصوص عدم دریافت تسهیلات و بخشش آن توسط دولت این اقساط را پرداخت نکرده و امروز نمی‌توانند این اقساط انباشت شده را به‌صورت یک جا پرداخت کنند.

با همه این تفاسیر امروز پرداخت اقساط تسهیلات زلزله به یک مشکل بزرگ در سرپل‌ذهاب تبدیل شده و نیازمند یک چاره‌اندیشی اساسی است.

به اذعان مسئولان شهرستان وجود مشکلات عدم بازپرداخت تسهیلات زلزله در سیستم بانکی کشور به یک مانع بزرگ برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی، فرزند آوری و جوانی جمعیت، ازدواج، ساخت و ساز بافت فرسوده و ... در شهرستان شده است و اعتباراتی که به شهرستان اختصاص می‌یابد در پایان سال عودت داده می‌شود.

این مشکل در سیستم بانکی تنها گریبان دریافت کنندگان تسهیلات بازسازی را نگرفته بلکه گریبان کسانی هم که به‌صورت زنجیره‌ای ضمانت کرده‌اند و حتی تسهیلات دریافتی خود را پرداخت کرده‌اند، گرفته و برای آنها نیز که از مشتریان خوش حساب بانکی بوده  مشکل ایجاد کرده در نتیجه امروز نمی‌توانند هیچ تسهیلات دیگری از بانک‌ها دریافت کنند.

البته تمام مشکل به اینجا ختم نمی‌شود زیرا سیستم بانکی کشور اخیر کار را فراتر برده و فشار پای خود را برگلوی مردم بیشتر کرده است تا جایی که برخی از بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات بازسازی زلزله اخیرا با ارسال پرونده‌های مردم به سیستم قضایی و با صدور اجرائیه از سوی مرجع قضایی برای افراد این مشکلات را برای مردم بیشتر کرده و امروز شاهد مسدود شدن حساب‌های بانکی مردم در تمام بانکها هستیم.

 البته بانکها براساس قوانین و دستورالعمل‌های داخلی خود چاره‌ای به‌غیر از این ندارند و اگر پرونده‌ها را به دایره حقوقی بانک ارسال نکنند مرتکب تخلف اداری می‌شوند با این حال روی سخن ما با مسئولانی است که در طول تمام روزهای گذشته با دادن وعده‌های سرخرمن باعث شدند که بخشی از مردم حتی اگر به سختی توان پرداخت بخشی از اقساط خود را داشتند به امید این وعده‌های توخالی از پرداخت اقساط امتناع کرده و امروز با مشکلاتی روبرو شوند که توان رفع آن را ندارند.

مسئولان بلندپایه شهرستان و استانی و حتی دولت محترم آقای رئیسی باید هرچه سریعتر برای رفع مشکل بازپرداخت تسهیلات بازسازی زلزله و ضمانت‌های زنجیره ای آن در سرپل‌ذهاب یک چاره‌اندیشی اساسی کرده و قبل از آنکه این مشکل باعث فروپاشیدن کانون گرم خانواده‌ها در شهرستان شود کاری انجام دهند مگر نه اینکه رهبر معظم انقلاب سفارش کردند که مسئولان از تهدید زلزله برای مردم زلزله فرصت سازی کنند اکنون هم، زمان درحال گذر است و مبادا که مسئولی علاوه بر انجام فرصت‌سازی در این مقوله فرصت‌سوزی کند‌.


پیگیر امهال تسهیلات زلزله برای سال چهارم هستیم

شهریار حیدری در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت : امهال تسهیلات زلزله براساس قانون به‌مدت دوسال است که در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه این دوسال در سال‌های ۹۷ و ۹۸ اعمال شد.

نماینده مردم سرپل‌ذهاب در مجلس شورای اسلامی گفت: پس از طی این دوسال با توجه به مشکلات تورم در بازسازی برای مردم زلزله‌زده پیش آمد با پیگیری و تلاش مستمر توانستیم یکسال دیگر در دولت قبل بر این امهال اضافه کنیم و تا ۲۱آبان ۹۹ تسهیلات امهال شد.

وی تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور به سرپل‌ذهاب مطالبه مردم برای امهال سال چهارم از آقای رئیسی درخواست شد که در جلسه شورای اداری استان با حضور رئیس جمهور این موضوع مصوب شد و در سخنرانی رئیس جمهور نیز در جمع مردم سرپل‌ذهاب عنوان شد.

حیدری با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته اذعان داشت: امهال سال چهارم تسهیلات زلزله‌زدگان تاکنون اجرایی نشده هرچند که پیگیری‌هایی از طریق دیدار با رئیس جمهور و معاون اول ایشان و مسئولان مربوطه انجام شده که قول رئیس جمهور و مصوبه سفر اول ایشان به استان کرمانشاه را اجرایی کنند.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: زیرساخت‌های سرپل‌ذهاب که در زمان زلزله آسیب دیده همچنان بدون بازسازی باقی مانده و بسیاری از کوچه‌ها و محلات شهر هنوز به همان صورت رها شده همچنین بسیاری از ادارات و واحد‌های مسکونی نیمه‌کاره مانده‌اند.

حیدری خاطرنشان کرد: عدم امهال تسهیلات زلزله‌زدگان نیز سبب به‌وجود آمدن مشکلاتی برای مردم در سیستم بانکی شده لذا رفع مشکلات شهرستان نیازمند یک نگاه و توجه ویژه از سوی دولت است.

وی افزود: ضمانت‌های زنجیره ای در سرپل‌ذهاب امروز سبب بروز مشکلاتی در سیستم بانکی برای مردم شهرستان شده و مردم شهرستان نمی‌توانند وام و تسهیلات جدیدی را دریافت کنند و امیدواریم دولت با امهال تسهیلات برای سال چهارم تا حدودی این مشکل را رفع کند و ما نیز به‌عنوان نماینده مردم همچنان پیگیر این موضوع از دولت سیزدهم خواهیم بود .

حیدری گفت: اقدام انسان دوستانه و محبت‌آمیز مردم سراسر کشور و گسیل کمک‌های مردمی به سمت شهرستان‌های زلزله زده غرب استان که نقش مهمی در کاهش آلام و درد زلزله‌زدگان داشت هرگز از یاد مردمان قدرشناس سرپل‌ذهاب نخواهد رفت و ما همیشه قدردان این محبت مردم خواهیم بود .


اعلام پایان بازسازی در دولت قبل ظلم به مردم سرپل‌ذهاب بود

 بساطی نیز در این رابطه به خبرنگار مرصادنیوز، گفت: دولت  یک هزار و ۵۸۶ میلیارد تومان اعتبار را برای تسهیلات بازسازی به واحد‌های تخریبی و تعمیری شهرستان سرپل‌ذهاب اختصاص داد که از این مبلغ تاکنون ۷۷۴ میلیارد تومان پرداخت نشده و معضلی بزرگ در شهرستان است.

معاون عمرانی و برنامه‌ریزی فرماندار سرپل‌ذهاب افزود: در روزهای  پایانی دولت گذشته در سرپل‌ذهاب پایان بازسازی شهرستان را اعلام کردند که یک ظلم بزرگ به شهرستان زلزله‌زده سرپل‌ذهاب بود.

وی تصریح کرد: واحد‌های مسکونی نیمه‌کاره، وجود ۶۰ درصد محلات و کوچه‌های تخریب شده، عدم بازسازی مساجد تخریبی و تعمیری، عدم بازسازی ادارات، مراکز درمانی و فرهنگی از جمله مشکلاتی است که از زمان وقوع زلزله در سرپل‌ذهاب باقی مانده ولی باتوجه به اعلام پایان بازسازی در دولت گذشته متاسفانه اعتباری برای تکمیل بازسازی این موارد در شهرستان وجود ندارد.

معاون عمرانی و برنامه‌ریزی فرماندار سرپل‌ذهاب خاطرنشان کرد: استاندار کرمانشاه با دریافت این گزارشات و انجام بازدیدهای موردی از اعلام پایان بازسازی در گذشته با وجود باقی‌ماندن این مشکلات ابراز نگرانی کرده و درصدد پیگیری و تلاش برای جذب اعتبار برای تکمیل بازسازی در سرپل‌ذهاب است که امیدواریم با جذب اعتبارات لازم مشکلات دوران زلزله در شهرستان برطرف شود.


امکان دریافت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای مقاوم‌سازی واحدهای روستایی فراهم است

مصیب شهبازی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: در زلزله سال ۹۶ در شهرستان سرپل‌ذهاب ۹ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی احداثی شهری، هشت هزار و ۴۰۰ واحد احداثی روستایی و ۱۲هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی تعمیری شهری و پنج هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی تعمیری روستایی وجود داشت.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان سرپل‌ذهاب افزود: مجموعا  ۱۷ هزار و ۷۰۰ واحد احداثی شهری و روستایی در شهرستان سرپل ذهاب بود که اعتباری بالغ بر یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بازسازی و ۲۵۰ میلیارد تومان نیز به‌عنوان بلاعوض به آنها پرداخت شد.

وی تصریح کرد: واحد‌های مسکونی روستایی که موفق نشدند تسهیلات بازسازی را دریافت کنند، هم‌اکنون می‌توانند از محل تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی که در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت استفاده کرده و واحد مسکونی خود را مقاوم سازی کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، تعجیل دولت روحانی برای کارنامه‌سازی و سیاهه‌نویسی این بار عرصه را بر مردم سرپل‌ذهاب تنگ کرد چه اینکه با اعلام پایان بازسازی در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، عملا راه را برای جذب اعتبارات تکمیل و بازسازی این مناطق بست.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از