حالت تاریک
Logo
شنبه, 03 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
یادداشت؛

غفلت متولیان امر از طرح‌های توسعه‌ای گیلانغرب

غفلت متولیان امر از طرح‌های توسعه‌ای  گیلانغرب

بهره‌مندی گیلانغرب از طرح بزرگ آب گرمسیری و تکمیل روند زیرساخت‌های بازارچه سومار می‌تواند سهم ارزنده‌ای در توسعه منطقه داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مطالبه اهم مردم گیلانغرب در خصوص پیگیری زیرساخت‌های بازارچه مرزی سومار و طرح‌های توسعه‌ای آب گرمسیری به‌عنوان دو عامل که برآیند رفاهی مردم در گرو تحقق آن‌ها است امری محق و بحق است. 

عنوان این عریضه به‌منظور ابراز نگرانی و مطالبه توجه مسئولان استان نسبت به برخی مشکلات و کاستی‌های جاری در حوزه زیرساخت‌های بازارچه مرزی سومار در گیلانغرب و همچنین طرح‌های مربوط به توسعه شهرستان گیلانغرب به‌ویژه طرح آب گرمسیری و جاده «زله‌زرد» نگاشته شده است. 

بازارچه مرزی سومار که به شکل نمادین در سال ۱۳۹۴ به شکل عجولانه‌ای فارغ از رایزنی‌های دیپلماتی و زیرساختی رسماً افتتاح شد؛ یکی از ظرفیت‌های کلیدی اقتصادی و تجاری گیلانغرب و استان کرمانشاه است که هم‌اکنون در انتظار توجه و حمایت بیشتر در زمینه ساخت و تکمیل زیرساخت‌های لازم است. 

متأسفانه، عدم توجه کافی به این موضوع و تنگنایی که به آن مبتلا شده است؛ موجب کاهش توان تجاری، چالش فعالیت عملگی و فقدان تجارت چمدانی و در عموماً محدودیت در ایجاد اشتغال و در نهایت کاهش کیفیت زندگی شهروندان این منطقه شده است. 

انتظار می‌رود که با پیگیری جدی استاندار و نماینده مردم در مجلس، اقدامات لازم برای بهبود زیرساخت‌های این بازارچه صورت گیرد و سرمایه‌گذاران بیشتری در کنار بهره مندی عامه مردم از تبعات اشتغالی در قالب تعاونی‌های اقتصادی را به‌سوی این منطقه جذب کند. 

علاوه بر این، طرح راهبردی آب گرمسیری که یکی از پروژه‌های حیاتی برای توسعه کشاورزی و تأمین آب شرب در شهرستان در بن‌بست قرار گرفته گیلانغرب محسوب می‌شود، نیاز به تسریع در روند اجرا و پیگیری‌های مستمر دارد. 

این پروژه می‌تواند به طور مستقیم بر روی معیشت مردم این دیار تأثیر گذاشته و به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها که بعد از دوران جنگ بی‌بهره از مؤلفه‌های پایدار سرمایه و اشتغال‌اند، کمک کند. 

لذا لازم است که در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ شود و موانع موجود با دلسوزی و تدبیر برطرف شوند همچنین ساخت جاده «زله‌زرد» به بازارچه سومار که این سال‌ها در تنگنای دریافت اعتبارات قطره‌چکانی روند پیشرفت ناامید کننده‌ای دارد نیز از جمله مسائلی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود. 

این پروژه در حوزه ترانزیتی نقش به‌سزایی در تسهیل رفت و آمد، کاهش زمان سفر تجاری و نزدیکی مسافت به نزدیک‌ترین مرز و مسافت به پایتخت عراق و بهبود دسترسی به امکانات خواهد داشت. 

تسریع در روند اجرایی این جاده نه‌تنها به نفع جامعه محلی در حوزه سهیم شدن در دسترسی به بازارچه سومار است بلکه می‌تواند بر رشد و توسعه اقتصادی منطقه نیز تأثیرات مثبت به همراه داشته باشد. 

با توجه به موارد مطرح شده امید است که استاندار محترم کرمانشاه، به این مطالبات توجه کرده و اقدامات مؤثری در راستای رفع مسائل مطرح شده در امر توجه به زیرساخت‌های پایدار اقتصادی و رونق در شهرهای مرزی انجام دهد که قطعاً توجه به این موضوعات می‌تواند بر روند توسعه استان و نیز بهبود زندگی مردم منطقه اثرگذار باشد. 

شهرستان گیلانغرب در غرب استان کرمانشاه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در دو بخش مرکزی و گواور هم‌اکنون فاقد زیرساخت‌های اقتصادی است که فعالیت و رسمی شدن بازارچه مرزی سومار و بهره‌مندی کامل و عادلانه از طرح آب گرمسیری می‌تواند رونقی دگربار به این شهر بن‌بست و محروم آورد. 

مجتبی جنگلی‌نیا؛ فعال رسانه‌ای

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از